برگزاری 90 گردهمایی و همایش قرآنی در دهه فجر/اجرای 2هزار برنامه قرآنی

خبرگزاری شبستان: قره‌شیخ‌لو با اشاره به برگزاری 2000 برنامه قرآنی در دهه فجر از برگزاری 90 گردهمایی و همایش با موضوع قرآنی در دهه فجر خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مهدی قره‌شیخ‌لو، مسئول کمیته قرآن ستاد دهه فجر در مورد برنامه‌های این ستاد در سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب گفت: این کمیته در 150 شهرستان با تشکیل کمیته‌های استانی و شهرستانی فعالیت می‌کنند و برنامه‌های بخش قرآنی نیز در طی بهمن‌ماه بخشی در دهه فجر و بخشی خارج از دهه فجر برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری بزرگ‌ترین مسابقات تفسیر قرآن در چهارمین بهمن در سراسر کشور افزود: این مسابقات با شرکت 15 هزار نفر برگزار شد و امسال اولین سالی بود که این مسابقات در ایام نزدیک به فجر اسلامی برگزار شد. جوایز منتخبان این مسابقات در دهه فجر تقسیم می‌شود.

قره‌شیخ‌لو از دیدار با خانواده‌های شهدای قرآنی در سراسر کشور خبر داد و گفت: در این ایام کمیته قرآنی با 250 خانواده شهدای قرآنی دیدار می‌کنند. همچنین برنامه تجدید میثاق با آرمان‌های امام (ره) فردا هشتم بهمن ساعت 10 صبح با حضور جامعه قرآنی در مرقد مطهر امام (ره) برگزار می‌شود.

وی از برگزاری 60 نمایشگاه قرآنی در سطح مدارس و مساجد با محوریت دستاوردهای قرآنی نظام جمهوری اسلامی خبر داد و افزود: نمایشگاه ملی نیز با همین موضوع در محل لانه جاسوسی دیروز افتتاح شد و تا بیستم بهمن ادامه دارد. همچنین مراسم تکریم از 60 فعال قرآنی از دیگر برنامه‌های این کمیته است.

وی با اشاره به مراسم ملی تکریم از فعالان قرآنی خاطرنشان کرد: این مراسم در دومین اسفند با تکریم از 60 فعال قرآنی اجرا می‌شود که در 4 سطح فعالان سطح آموزش قرآن، دریافت‌کنندگان مدارک درجه 1 و درجه 2 حفظ قرآن، مسابقات بین‌المللی در سطح جهان اسلام به نمایندگی از جمهوری اسلامی که حایز رتبه اول تا سوم شدند، مؤسسات برتر قرآنی در سراسر کشور برگزار می‌شود.

وی از تکثیر و توزیع 50 هزار غرفه با مضامین قرآنی و لوح فشرده در کشور خبر داد و گفت: 2000 برنامه حمایت از مؤسسات، مراکز و جلسات قرآنی، افتتاح 50 مؤسسه قرآن و خانه قرآنی روستایی از دیگر برنامه‌های این کمیته در دهه فجر است.

مسئول کمیته قرآن ستاد دهه فجر گفت: در حال حاضر در کل کشور 10 هزار تشکل قرآنی در قالب خانه و مدرسه قرآنی شهری و روستایی فعالیت می‌کنند که محور فعالیت این مؤسسات با حضور خود مردم است و دستگاه‌های دیگر مسئولیت هدایت و حمایت از آنها را بر عهده دارند.

وی از برگزاری 90 گردهمایی و همایش با موضوعات قرآنی در کشور خبر داد و گفت: این گردهمایی‌ها در سطح مساجد شهرستان‌ها، مؤسسات قرآنی با موضوعات مختلف برگزار می‌شود. همچنین 300 مسابقه قرآنی و 100 جشنواره قرآنی در سطح کشور در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز برگزار می‌شود.

وی از برگزاری مرحله ملی مسابقات ملی قرآن ویژه دستگاه‌های فرهنگی خبر داد و گفت: این مرحله از مسابقات ویژه قاریان و حافظان با رویکرد جدید برای اولین بار در کشور برگزار می‌شود که علاوه بر حفظ قرآن قاریان با انس معنایی قرآن نیز باید آشنا باشند. هر قاری باید حافظ و مسلط بر معنا و مفهوم قرآنی باشد، این مسابقه با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در توسعه فرهنگ و مفاهیم قرآنی به صورت ملی در بهمن برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اعزام قاریان و حافظان برای برپایی 100 برنامه در دهه فجر گفت: در این ایام 500 محفل انس با قرآن به حمایت بخش‌های مختلف در سراسر کشور برگزار می‌شود. همچنین برنامه‌های گسترده‌ای در سطح رسانه ملی و رادیو با معرفی دستاوردهای قرآنی جمهوری اسلامی در طول 35 سال با عنوان برنامه افق با هدف معرفی دستاوردهای هر یک از نهادها و سازمان‌ها برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در سطح نیروهای مسلح و نیروی انتظامی نیز در سطح یگان‌ها 2000 برنامه قرآنی در ایام دهه فجر برگزار می‌شود.

قره‌شیخ‌لو با اشاره به برگزاری دومین اردوی استعدادهای درخشان قرآنی خاطرنشان کرد: این اردو با حضور 100 نفر از نوجوانان زیر 18 سال در بهمن در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

وی در خصوص بودجه قرآنی کشور در سال 92 اظهار کرد: بودجه فرهنگی در کشور به نسبت سایر بودجه‌ها ناچیز است و در حوزه فرهنگ، قرآن از همه مظلوم‌تر است و در قیاس با سایر بخش‌ها بودجه آن بسیار کم است و این کم هم اختصاص نمی‌یابد.

وی ادامه داد: علی‌رغم اینکه بودجه 92 با رویکرد حفظ قرآن اختصاص یافته بود اما تاکنون ریالی از این اعتبارات دریافت نکرده‌ایم، امیدواریم تا پایان فرصت سال این بودجه به دست ما برسد و از دستگاه‌های مربوط می‌خواهیم این موضوع را مدنظر قرار دهند.

وی گفت: امیدواریم بودجه سال 93 مانند بودجه سال 92 نباشد و از ابتدای سال بودجه مربوطه در اختیار مراکز قرآنی قرار گیرد تا بتوانند در زمان ممکن کار کیفی را ارایه دهند.

وی گفت: آمار دقیقی از حافظان و قاریان قرآنی نداریم و نباید انتظار داشته باشیم آمار ما در این حوزه با تعداد حافظان کشور مصر و عربستان نزدیک به‌هم باشد. با توجه به بحث ساماندهی و اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم در طول هشت سال گذشته 32 هزار نفر در این آزمون‌ها شرکت کردند که از این آمار قریب به سه هزار نفر مدرک مورد نظر را اخذ کردند و توانستند مدرک درجه یک معادل دکتری را بگیرند.

 

 

کد خبر 336653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha