به گزارش خبرنگار شبستان، شهر اسلامی در دیدگاه مقام معظم رهبری زیستگاه طبیعی و مدنی مسلمانان است، از این رو باید از هر لحاظ تامین کننده نیاز های طبیعی و مدنی ساکنین آن باشد. نیاز های طبیعی هم شامل خواسته های روحی، روانی و زیبایی شناختی انسان ها می شود و هم نیاز های مادی و فیزیولوژیک را در بر می گیرد. در نگاه رهبر معظم انقلاب شهر اسلامی محیطی معتدل بر پایه عدالت اسلامی است که در آن آرامش روحی و روانی مردم توام با حفظ سلامت جسمی و رفاه مادی شهروندان است. در واقع شهر سالم، شهری است که در آن مردم از هر لحاظ احساس امنیت می کنند و تلاش مسولان شهری در آن معطوف به تقلیل آلام مردم و رفع دغدغه های آنهاست. لازمه رسیدن به شهر اسلامی، رعایت صحیح تمام شرایطی است که اسلام برای زندگی مومنانه توام با رفاه و آسایش مردم در نظر گرفته است.
از نظر حضرت آیت الله خامنه ای، در اداره کلان شهر تهران و همچنین در اداره کشور باید روحیه خدمت به مردم با نیت خدایی و با تکیه بر علم و درایت یا همان روحیه مدیریت جهادی حاکم باشد تا بتوان از مشکلات عبور کرد و به پیش رفت. ایشان در دیداراری که با رئیس و اعضای شورای اسلامی، شهردار، معاونین و شهرداران مناطق مختلف تهران داشتند بر لزوم اهتمام ویژه به معماری ساخت و سازها در تهران به منظور ایجاد فضای سبک زندگی اسلامی، تأکید کردند و اهمیت تهران را فراتر از یک کلان شهر دانستند و گفتند: تهران، از یک طرف نماد آبادانی، صلاح، سعادت و سبک زندگی در کشور است و از طرف دیگر به عنوان الگو و خط دهنده برای شهرهای سراسر کشور، مطرح است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی معتقد هستند که تهران باید به شهری با هویت ایرانی و اسلامی، زیبا و روح نواز، دارای رفاه عمومی، و مقاوم تبدیل شود و در این راستا در دیدار با اعضای شورای اسلامی، شهردار و شهرداران مناطق مختلف تهران به جایگاه شهر تهران به عنوان یک مرکز تأثیرگذار فرهنگی سیاسی و اجتماعی در کشور اشاره کردند.
حل مشکلات متعدد تهران از نظر حضرت آیت الله خامنه ای منوط به دینداری،امانتداری، نگاه علمی، روحیه خدمت رسانی، عدالتخواهی، دوستداری مردم، سلامت مالی و اخلاقی مدیریتهای مختلف شهری است. ایشان سلامت بافت مدیران شهری را بسیار مهم می دانند و معتقدند بی توجهی به این بافت، موجب بروز مشکلات عدیده و تأثیرگذاری آنها بر زندگی روزمره مردم می شود، لذا باید در انتخاب مدیران در سطوح مختلف دقت و اهتمام لازم برای رعایت معیارها انجام گیرد.
یکی از مشکلات اساسی تهران در دیدگاه مقام معظم رهبری فقدان هویت این شهر است که باید با برنامهریزی بلندمدت و با پیگیری مجدانه، هویت ایرانی و اسلامی در تهران متجلی شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن تفاوت قایل شدن بین زیباسازی شهر و تجملگرایی بر تأثیرگذاری روحی و روانی زیبا بودن شهر تاکید دارند و در این باره فرمودند: شهر تهران همچنین باید شهری دارای رفاه از جهات مختلف به ویژه حمل و نقل برای مردم باشد و مسئولان شهری نیز باید مقاوم سازی بویژه مقاومسازی مناطق پرجمعیت و فرسوده را اولویت اصلی خود قرار دهند.
معماری ساخت و سازها در تهران موضوع دیگری است که مقام معظم رهبری همواره در دیدار اعضای شواری شهر و مسئولان شهرداری به آن اشاره داشتند. از نظر ایشان معماری و نمای تهران، نمای یک شهر اسلامی نیست و شهرداری و شورای شهر باید این موضوع را جزو جدی ترین مسائل خود بدانند.
حضرت آیت الله خامنه ای فضای سبک زندگی را متاثر از معماری و نمای ساخت و سازها می دانند و معتقد هستند باید هرچه ممکن است محیط زندگی شهر، به گونه ای طراحی و ساخته شود که تحقق سبک زندگی اسلامی راحت تر، امکان پذیر باشد.
(برگرفته از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای شهر، شهردار و مسئولان شهرداری تهران در تاریخ 23/10/92)
پایان پیام/
نظر شما