وظایف وزارتخانه های مختلف برای توسعه فرهنگ تعاون مشخص شد

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس وظایف وزارتخانه های مختلف کشور را به منظور توسعه و ترویج و نهادینه سازی فرهنگ تعاون در طرح اصلاح موادی از قانون تعاون مشخص کرده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 8 بهمن جزییات طرح اصلاح قانون بخش تعاونی اقتصاد ایران را بررسی و مصوب کردند.

نمایندگان در ماده 13 این طرح مصوب کردند ماده 68 این قانون به شرح زیر اصلاح شود.

طبق اصلاح به عمل آمده در ماده 68 به منظور نظارت بر انتخابات تعاونی‌ها و اتاق های تعاون، انجمن مرکزی نظارت با عضویت 5 نفر متشکل از یک نفر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یک نفر به انتخاب هیئت رییسه اتاق تعاون ایران و سه نفر اتحادیه‌ها به انتخاب مجمع عمومی اتاق تعاون ایران به طوریکه از هر اتحادیه بیش از یک نفر انتخاب نشوند تشکیل می‌شود و هیئت رییسه انجمن از سوی اعضای انجمن تعیین می‌شود.

انجمن مرکزی نظارت، مرجع بررسی و احراز شرایط داوطلبان فقط براساس ماده 38 این قانون و رسیدگی به شکایات و اعلام نظر درباره انطباق برگزاری مجمع نمایندگان اتاق تعاون ایران با قانون و مقررات موضوعه است و انجمن مرکزی نظارت، برای بررسی احراز شرایط داوطلبان و رسیدگی به شکایات مربوط به تمامی مراحل انتخابات شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی و اتاق تعاون شهرستان و استان، کمیسیون‌هایی را در سطح شهرستان، استان و کشور تعیین می کند.

طبق تبصره این ماده دستورالعمل نحوه تعیین اعضای کمیسیون‌ها و چگونگی تشکیل جلسات و تعیین تعاونی‌های مشمول این ماده در نخستین جلسه انجمن مرکزی نظارت تهیه و تصویب می‌شود.

براساس ماده 14، 6 ماده به عنوان ماده 71 الی 76 به این قانون اضافه می‌شود.

طبق ماده 71 به منظور توسعه و ترویج و نهادینه سازی فرهنگ تعاون اقدامات زیر با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت می گیرد:
1- وزارت اموزش و پرورش موظف است مفاهیم اقتصاد تعاونی را در کتب درسی و برنامه تحصیلی دانش آموزان منظور کرده و زمینه مشارکت آنها در تشکلهای دانش آموزی مربوط فراهم کند. و همچنین وزارتخانه های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی موظفند نسبت به توسعه گرایشها، رشته‌ها و گروههای علمی مرتبط با تعاونی اقدام کنند.
2- سازمان صداوسیمای ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد نیز مکلف شده اند برنامه های ترویج فرهنگ تعاون در جامعه و آموزش متقاضیان تشکیل تعاونی و ارتقای مهارت انسانی را تهیه و اجرا کنند. طبق ماده 72 وزارت جهاد کشاورزی نیز موظف شد ضمن پیش بینی تمهیدات مناسب برای تسهیل در دسترسی تعاونی ها به زمین، با برنامه ریزی جامع، حمایت لازم از تشکیل و فعالیت تمامی تعاونی ها زیرمجموعه بخش کشاورزی و تعاونی‌های توسعه روستایی و کشت و صنعت در مقیاس بزرگ را در قالب تعاونی های فراگیر ملی یا متعارف به عمل آورد و برای دسترسی تعاونی ها به بازارهای نهایی حذف واسط های غیرضروری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همکاری لازم را انجام دهد. براساس تبصره 1 این ماده وزارتخانه راه و شهرسازی و صنعت و معادن و تجارت و شهرداریها موظف شده اند با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همکاری لازم را به عمل آورند. براساس تبصره 2 این ماده وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی نیز موظف شده اند با حمایت یکسان از تعاونی های تحت پوشش در بخش کشاورزی، طی سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون،‌با پیشنهادهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و هماهنگی با وزارت جهاد و کشاورزی، آیین نامه این ماده را مشتمل بر تفکیک وظایف و اختیارات حاکمیتی و نظارتی در حوزه تعاونی های مشترک بخش کشاورزی به تصویب هیئت وزیران بفرسد.
3- همچنین ماده 73 این قانون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وظایف حاکمیتی و اتاق تعاون ایران و دیگر تشکلهای تعاونی وظایف تصدی گری بخش تعاونی را بر عهده دارند و هرگونه دخالت در امور اجرایی، مدیریتی، مجامع و انتخابات اتاقهای تعاون ممنوع است و مفاد این ماده نافی وظایف قانونی نظارتی وزارت مذکور نیست.
4- براساس ماده 74 عضویت و انتصاب کارکنان شاغل قوای سه گانه، قضات و نمایندگان مجلس در هیئت رییسه و هیئت بازرسی اتاق تعاون و یا به عنوان رییس اتاق تعاون ایران، استان و شهرستان ممنوع است. براساس تبصره این ماده عضویت کارکنان دولت تنها در هیئت رییسه اتاقهای تعاون، فقط به نمایندگی از تعاونی های مصرف، مسکن و اعتبار کارمندی مجاز است.
5- براساس ماده 75 وزارت اقتصاد و دارایی موظف شد زمینه دسترسی به ابزارهای جدید تامین مالی و خرید و فروش سهام تعاونی های قابل عرضه به عموم مردم را در بازار سرمایه فراهم کند و شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مکلف شد ظرف 6 ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون ایین نامه چگونگی واگذاری بنگاهها و موسسات دولتی به تعاونی ها را به ویژه از طریق روشهای اجاره به شرط تملیک یا واگذاری مدیریت از طریق اجاره، پیمانکاری و پیمان مدیریت فراهم کند و گزارش عملکرد خویش را به صورت 6 ماهه به کمیسیونهای برنامه و بودجه محاسبات، اقتصادی، اجتماعی و سایر کمیسیونهای زیربط شورای اسلامی ارایه کند.
6- همچنین ماده 76 تعاونی ها موظف شده اند اساسنامه خود را ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون با این قانون تطبیق داده و تغییرات اساسنامه خود را به عنوان تعاونی به ثبت برساند در غیراینصورت تعاونی شناخته نمی شود و نمی توان از مزایای شرکتهای تعاونی استفاده کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 336873

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha