به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، این روزنامه سال های متمادی به عنوان یک نشریه قرآن محور در شمالغرب کشور فعال بوده که ساقی نصیری مستان آباد که مدرک کارشناسی روزنامه نگاری دارد صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه آبشار و علی علیزاده دانش آموخته حقوق کار سردبیری این روزنامه را بر عهده دارد.
ارومیه اولین شهرستانی است که در تاریخ روزنامهنگاری ایران صاحب روزنامه شد؛ این نشریه که دومین نشریهٔ ایران هم به شمار میرود، به زبان آشوری بود و با نام "زاهاریرادی باهارا" در سال ۱۲۶۵ هجری قمری (۱۸۴۹ میلادی) آغاز به انتشار کرد.
"زاهاریرادی باهارا" به روایتی 63 سال یعنی تا سال 1918 میلادی و بنا به اسنادی دیگر دوره ای کمتر، همچنان به انتشار خود ادامه می داد که از این نظر یکی از طولانی ترین دوره های انتشار نشریات را دربین کشور دارا بوده است.
نشریه مزبورضمن انکه اولین نشریه شهرستانی واولین نشریه مذهبی ایران است،نخستین نشریه آشوری زبان جهان نیز محسوب می شود.
ارومیه که پیشرو در انتشار نشریات شهرستانی بوده برای استمرار و تداوم فعالیت های مطبوعاتی چهارمین شهر ایران است که بعد از شهر های اصفهان ،تهران و تبریز صاحب چاپخانه شده است.
با توجه به تمام پیشینه فرهنگی در زمینه انتشار روزنامه در استان بالاخره دومین روزنامه در (2بهمن) سال جاری در استان به نمام"آبشار" منتشر شد.
حجت الاسلام محمدباقر کریمی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، گفت: روزنامه آبشار تا چندی قبل با همین عنوان و بصورت هفته نامه فعالیت می کرد که توانست مجوز انتشاردومین روزنامه استان را از هیات نظارت بر مطبوعات کشور به خود اختصاص دهد.
وی افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی آذربایجان غربی و همچنین تنوع قومی و فرهنگی این استان لزوم انتشار روزنامه های متعدد قابل لمس است.
کریمی، با بیان اینکه اولین روزنامه استان با عنوان" آراز آذربایجان" ازپاییز سال 90 منتشر شده است، تصریح کرد: در سال های اخیر انتشار روزنامه و هفته نامه در استان رشد خوبی داشته است و امیدواریم در آینده نیز با کمک مسئولان مربوطه بتوانیم در این مسیر حرکتی مستمر و شایسته داشته باشیم.
گفتنی است،با نگاهی به تاریخ ایران اززمان انتشار نخستین روزنامه فارسی تا به امروز ،سه تحول اجتماعی ـ سیاسی عمده وعمومی در کشور صورت پذیرفته است که انقلاب مشروطیت، نهضت ملی نفت و انقلاب اسلامی را شامل می شود.
در زمان وقوع این سه رویداد بی مانند و ارزشمند که با حضور آگاهانه و گسترده آحاد ملت تحقق یافته است جراید خصوصاً روزنامه ها نقش تعیین کنندهای در جهت دادن به خواست و اراده ملی، روشن کردن اذهان ملت وانسجام مبارزات مردم داشتهاند.
پایان پیام/
نظر شما