به گزارش خبرگزاری شبستان ،شامگاه سه شنبه 8( بهمن ماه) ابوظبی پایتخت امارات عربی متحده شاهد افتتاح بزرگترین رخ داد هنر قرآنی جمهوری اسلامی ایران بود .
نمایشگاه هنر ایرانی با عنوان "جایگاه قرآن کریم در هنر ایرانی" به همت رایزنی فرهنگی ایران در ابوظبی و با همکاری موسسه فرهنگی آراد در بزرگترین تالار شهر ابوظبی (قصر الامارات ) با حضور مقامات رسمی ، علما و شخصیت های دینی ، فرهنگی ، دیپلمات ها و سفرای کشورهای خارجی مقیم امارات ، سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در ابوظبی برگزار و توسط شیخ نهیان بن مبارک آل نهیان وزیر فرهنگ و جوانان امارات عربی متحده افتتاح شد .
وزیر فرهنگ امارات با مشاهده آثار فاخر هنری ارائه شده در این نمایشگاه ضمن تجلیل از هنر ایرانی در گفتگو با خبرنگاران از تلاش رایزنی فرهنگی ایران تشکر و قدردانی کرد و اظهار داشت: آثار هنری عرضه شده در نمایشگاه بسیار فاخر و منحضر بفرد بوده و برگزاری این نمایشگاه گامی بسیار ارزشمند در جهت توسعه همکاری های فرهنگی و هنری فیما بین جمهوری اسلامی ایران و امارات عربی متحده محسوب می شود.
شیخ نهیان بن مبارک آل نهیان از هنرنمائی هنرمندان ایرانی نیز تفقد بعمل آورد .
در این نمایشگاه که در آستانه دهه مبارکه فجر و بمدت ده روز ادامه خواهد داشت؛ آثار هنرمندان برجسته کشورمان از جمله آقایان حمید عجمی ، سلیمان سعید آبادی ، امیر هوشنگ آقامیری ، محسن فولادی ، عرضه شده است .
چهارجلد نفیس از قرآن کریم نیز در این نمایشگاه ارائه شده است.
افتتاح هشتمین نمایشگاه فرش خانم عایده میرزا در کویت
هشتمین نمایشگاه فرش نفیس خانم "عایده میرزا" با حضور سفرای کشورهای خارجی و علاقمندان به این رشته در گالری هنری " تلال" کویت گشایش یافت.
درنمایشگاه امسال خانم میرزا، 66 تخته فرش منحصر به فرد و نفیس خود را در ابعاد مختلف که عمده آنها را فرش ایرانی تشکیل می دهد ، برای عموم به نمایش گذاشته است.
در دومین روز این نمایشگاه رایزن فرهنگی کشورمان با حضور در گالری" تلال" ضمن بازدید از مجموعه عرضه شده با خانم میرزا پیرامون همکاری های مشترک و امکان حضور اساتید فرش ایرانی در کویت به بحث و تبادل نظر پرداخت.
عباس خامه یار با تشکر از زحمات و تلاش های چندین ساله خانم میرزا در برگزاری اینگونه نمایشگاه ها اذعان داشت : از جمع آوری چنین کلکسیون نفیس و کمیابی که معرف هنر اصیل ایرانی و کارآمدی بسیاری از فرش بافان برجسته ایرانی است ، تشکرمی کنم. فعالیت های فرهنگی که شما بعنوان یک شهروند کویتی ایرانی تبار انجام می دهید، باعث افتخار و سربلندی ایران زمین است .
خانم میرزا نیز با تشکر از حضور رایزن فرهنگی کشورمان در این نمایشگاه ، اطلاعاتی پیرامون تجربه همکاری با اساتید برتر ایرانی همانند صیرفیان و مشارکت خود در نمایشگاههای مختلف فرش جهان ارائه نمود.
وی گفت : برخی از فرش های او از کمیاب ترین فرش های جهان به شمار می روند که تنها در موزه های فرش برلین و لندن قابل رویت است.
گفتنی است خانم عایده جواد میرزا اصالتا" ایرانی و متولد شهر تهران می باشد که در سن کودکی پس از مهاجرت به کویت موفق به دریافت تابعیت این کشور شده است . وی علاقه به فرش را از مادر بزرگ خویش به ارث برده و جمع آوری کلکسیون فرش های نفیس را سرگرمی خود می داند . او بسیاری از فرش های خود را از برترین نمایشگاه های جهان همانند ، تهران ، اصفهان ، استانبول ، ترکیه ، مسکو ، لبنان و برزیل خریداری کرده و علیرغم داد و ستد تجاری در این زمینه علاقه ای ندارد او را تاجر فرش بنامند.
رئیس دانشگاه علوم القرآن جاکارتای اندونزی: ایرانیان در مسائل قرآنی هم گوی سبقت را از دیگران ربوده اند
"احسن سخا"رئیس دانشگاه علوم القرآن جاکارتای اندونزی گفت: ایرانیان در مسائل قرآنی هم گوی سبقت را از دیگران ربوده اند.
برنامه تلاوت قرآن و اجرای تواشیح با حضور"احسن سخا"رئیس دانشگاه علوم القرآن جاکارتای اندونزی، حجه الاسلام و المسلین احمدی شاهرختی روحانی اعزامی از مرکز بین المللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران ، استادان و دانشجویان خواهر "دانشگاه علوم القرآن جاکارتای اندونزی"برگزارشد.
برنامه با اجرای تلاوت قرآن و سرودهای دانشجویان در شأن اهل بیت و پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله آغازشد.
دراین برنامه،"احسن سخا" با اشاره به چهار سفری که به کشورمان داشته است، پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران شگفت آور توصیف کرد.
وی گفت: این حدیث نبوی است که اگر علم در ثریا هم باشد، مردانی از سرزمین پارس بدان دست خواهند یافت. ایرانیان حتی در مسائل قرآنی هم گوی سبقت را از دیگران ربوده اند و من این را در نمایشگاه قرآن که هر ساله در ماه مبارک رمضان در تهران برگزار می شود، مشاهده کرده ام.
رئیس دانشگاه علوم القرآن جاکارتای اندونزی خواستار دعوت از ممتازین این دانشگاه برای بازدید از نمایشگاه قرآن در ایران شد.
وی تاکید کرد:تلاش خواهم کرد در اندونزی هم نمایشگاه قرآن را با کمک جمهوری اسلامی ایران برپا کنیم.
تجربیات ایران در عرصه های مختلف برای قرقیزستان مفید است؛
بررسی روابط فرهنگی ایران و قرقیزستان در میزگرد تلویزیونی
رایزن فرهنگی کشورمان و رئیس دانشگاه آرابایف قرقیزستان در میزگرد تلویزیونی شبکه اول قرقیزستان به بررسی روابط فرهنگی ایران و قرقیزستان و راهکارهای توسعه و تعمیق آن پرداختند.
"علی کبریایی زاده" رایزن فرهنگی کشورمان در بیشکک و " تالی بیک عبدالرحمان اف"، رئیس دانشگاه آرابایف قرقیزستان هشتم بهمن ماه در میزگرد تلویزیونی شبکه اول قرقیزستان که به صورت زنده پخش می شد، به بررسی روابط فرهنگی ایران و قرقیزستان و راهکارهای توسعه و تعمیق آن پرداختند.
در این میزگرد، "عبدالرحمان اف"، ایران را کشوری پیشرفته با ظرفیت های فراوانی در حوزه های علمی ،فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خواند و گفت: تجربیات ایران در عرصه های علمی و فرهنگی می تواند برای قرقیزستان بسیار مفید باشد.
رئیس دانشگاه آرابایف افزود: کاملاً مشخص است که روابط ایران و قرقیزستان در عرصه های مختلف رو به رشد است و این نوید خوبی برای دوملت است.
" کبریایی زاده "نیز به تشریح فعالیت های رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی در قرقیزستان پرداخت و گفت: روابط فرهنگی ایران و قرقیزستان از پیشینه کهنی برخوردار است.
وی اشتراکات دینی ، فرهنگی ،تاریخی وتمدنی را پشتوانه روابط رسمی خواند و تاکید کرد: تلاش می کنیم با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی ،رسانه ها و مطبوعات ،ترجمه وتالیف کتاب به نحو شایسته ای دوملت را با ظرفیت های یکدیگر در بخش های مختلف آشنا کنیم.
در ادامه این برنامه زنده تلویزیونی عبدالرحمان و علی کبریایی زاده به سوالات متعددی که از سوی مخاطبان از سراسر این کشور به صورت تلفنی و در خلال برنامه در ارتباط با روابط فرهنگی ایران و قرقیزستان مطرح شد، پاسخ گفتند .
افتتاح مرکز آموزش زبان فارسی در شهر باتومی گرجستان
بخش آموزش زبان فارسی در مرکز آموزش اتاق بازرگانی آجارا در شهر باتومی گرجستان افتتاح شد.
به مناسبت سی و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و با همکاری و مشارکت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در گرجستان و سرکنسولگری کشورمان در باتومی ، بخش آموزش زبان فارسی در مرکز آموزش اتاق بازرگانی آجارا نهم بهمن ماه افتتاح شد.
این بخش آموزشی با حضور احمدرضا ارزجانی سرکنسول ایران در شهر باتومی ، رئیس شورای عالی آجارا ، وزیرآموزش، فرهنگ و ورزش اجارا ، رئیس اتاق بازرگانی و جمعی از مقامات محلی و ایرانیان مقیم در شهر بندری باتومی گرجستان افتتاح شد.
در آیین افتتاح،" ارزجانی"با اشاره به روابط تاریخی و اشتراکات فرهنگی دو کشور ابراز امیدواری نمود آموزش زبان فارسی در منطقه توریستی آجارا موجب تعمیق روابط فرهنگی بین دو کشور و پاسخی به علاقه مندان به فرهنگ ، هنر و زبان و ادبیات ایران گردد.
در این مرکز علاوه بر آموزش زبان فارسی برای علاقمندان به هنرهای ایرانی، آموزش قالی بافی و برخی صنایع دستی ارائه و کلیه دوره ها رایگان خواهد بود.
برگزاری همایش جستجویی پیوند عرفان و ادبیات فارسی در کابل
همایش جستجویی پیوند عرفان و ادبیات فارسی در محل گردهمایی های موسسه «در دری» با حضور فرهنگیان، دانشگاهیان، نویسندگان برگزار شد.
در این همایش، سخنرانان ، رابطه میان عرفان و ادبیات فارسی را بسیار دیرینه و عمیق خواندند و بیان داشتند که عرفان اسلامی برای تبارز خود از ادبیات فارسی استفاده های فراوان کرده است. عارفان بزرگ اسلامی شاعران گرانقدر و نامداری بوده اند. مولانای بلخ سرسلسله این گونه عارفان است که با بن مایه های عرفانی خود آثاری گرانبها به ادبیات فارسی هدیه داده است.
رئیس مؤسسه آینده سبز افغانستان نیز به بررسی ارتباط عرفان و تأثیر آن بر ادبیات فارسی پرداخته و گفت: عرفان و آموزه های آن ادبیات فارسی را بیش از پیش غنامند کرده و می توان ادعا کرد که ادبیات فارسی بدون عرفان معنویت خود را از دست می داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وی با دکلمه اشعاری چند از حضرت مولانا، افزود: عرفان مولانا و همراهی آن با روح هنری این اندیشمند و هنرمند بزرگ توانسته آثاری مانند مثنوی معنوی را خلق کند.
در این همایش معنوی نغمه های زیبا و روح نوازی نیز هنگام دکلمه اشعار پخش می شد که فضای محفل را عرفانی و روحانی کرده بود.
پایان پیام/
نظر شما