حجت الاسلام قاسم لیوانی، امام جمعه موقت گرگان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارداشت: وقتی به سال 57 که شروع انقلاب اسلامی بود بر می گردیم، می بینیم که تمام حرکت ها از مساجد شروع می شد.
وی افزود: با توجه به اینکه مسجد از دیرباز در زندگی مسلمانان نقش محوری داشته و زیربنای شکل گیری تمدن اسلامی محسوب می شود، در ایران نیز همزمان با ورود اسلام، مساجد شکل گرفتند و پس از آن یکی از نهادهای تأثیرگذار در زندگی مردم ایران بوده اند.
حجت الاسلام لیوانی اذعان داشت: آن زمان همه آن ها که دلشان برای انقلاب اسلامی می تپید، در مساجد شهرها و روستاها گرد هم می آمدند تا برنامه ریزی های خود برای تظاهرات، راهپیمایی ها و غیره را با هم فکری انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه در روند شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی، مساجد یکی از عمده ترین محل های تجمع و اعتراض مردم و شکل گیری تظاهرات علیه رژیم شاه بود، افزود: در واقع تجمع جمعیت که عامل مهمی در شکل گیری توده هاست و نقش به سزایی در شکل گیری تظاهرات و اعتراضات مردمی علیه رژیم شاه داشت از مساجد ریشه می گرفت.
امام جمعه موقت گرگان با اشاره به برخی اعتصاب هایی که در آن دوران می شد، خاطرنشان کرد: آن زمان به خاطر اعتصاب ها، با کمبود نفت مواجه شده بودیم که در این شرایط مساجد مکانی برای گردهمایی جهت برنامه ریزی و توزیع نفت، گازوئیل و اقلام دیگر بود.
حجت الاسلام لیوانی تصریح کرد: مساجد نقش اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته و به حمد الهی با گذشت بیش از سه دهه از آن دوران، روز به روز نقش اساسی مساجد در امور مختلف بیشتر و پر رنگ تر می شود.
وی اذعان داشت: با توجه به اینکه در آستانه 35 مین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، امید است همچون همیشه اهالی مساجد به خصوص ائمه جماعات، گام های اساسی در تبیین انقلاب اسلامی و تشویق مردم به خصوص جوانان در جهت نکوداشت و حفظ انقلاب اسلامی برداریم.
امام جمعه موقت گرگان با تأکید بر زنده نگه داشتن روح مساجد در اقشار مختلف به خصوص جوانان، تصریح کرد: پیوند بین جوانان و انقلاب اسلامی از وظایف مهم و اساسی ما است که باید با قطعیت و جدیت بدان پرداخته شود.
وی در خصوص جذب جوانان به کانون امن مساجد، گفت: در این راه باید کانون های مذهبی را به نحوی جذاب و با فضایی صمیمی به جوانان ارائه دهیم که بتوانیم در کنار هدایت و جذب جوانان، حمایت آن ها را در برنامه های مختلف مذهبی و فرهنگی داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما