غلامعلی جعفر زاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در رابطه با قیمت حاملهای انرژی در لایحه بودجه 93 به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت:ما هر ماه 42 هزار میلیارد تومان طبق اخبار رسمی به دهک ها یارانه نقدی می دهیم که اخبار غیررسمی تا 45 هزار میلیارد تومان را نیز نشان می دهد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 42 هزار میلیارد تومان در هر ماه هزینه بر روی دست دولت است که این هزینه در خوش بینانه ترین حالت با درآمد 28 هزار میلیارد تومانی دولت قرار است تامین شود ما برای پرداخت این هزینه با 28 هزار میلیارد تومان، 14 هزار میلیارد تومان پول کم می اوریم.
وی با طرح این سوال که این 14 هزار میلیارد تومان را باید چگونه تامین کنیم گفت: سه راه برای تامین اعتبار وجود دارد نخست اینکه دولت در لایحه این موضوع را ببیند که 11 هزار میلیارد تومان برای بحث سوخت و نان در این زمینه دولت پیش بینی کرده است و دیگر این است که از بانک مرکزی استقراض کنیم که این بسیار وحشتناک است و دیگر راه افزایش قیمت حاملهای انرژی است.
جعفر زاده تاکید کرد: و راهکار دیگر که به نظر ما باید دولت ان را عملیاتی کند کاهش هزینههاست و اگر در هدفمندی نمی تواند هزینه را تامین کند پس باید ان را کاهش دهد یعنی باید دولت دهک های بالای جامعه را از دریافت یارانه حذف کند و به این طریق هزینه هایش کاهش می یابد.
وی تاکید کرد: اگر کاهش هزینه ها را داشته باشیم به جای کسری 14 هزار میلیارد تومانی کسری 7 هزار میلیارد تومانی داریم و ان موقع نیز قیمت حاملهای انرژی متعادل تر می شود چون به هر حال ما این کسری را داریم و اگر کسری را کمتر کنیم شیب حاملهای انرژی نیز متعادل تر می شود.
وی در مورد اینکه افزایش چنددرصدی را برای حاملهای انرژی پیش بینی می کنیم گفت: کف افزایش قیمت 34 درصد مدنظر دولت است اما ان چیزی که موردنظر مجلس است افزایش 98 درصدی است حاملهای انرژی است.
گرچه مجلس به این افزایش 98 درصدی اصرار ندارد اما حساب و کتاب نشان می دهد که باید این افزایش باشد.
وی تصریح کرد: البته ما نمی گوییم 34 درصد موردنظر دولت و 98 درصد موردنظر مجلس افزایشی باشد که متعادل باشد ولی دولت باید فکر اساسی کند و هزینه ها را کاهش دهد.
پایان پیام/
نظر شما