به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، این نشست با حضور ابراهیم حاتمیکیا، سعید راد، مریلا زارعی، مهدی سلطانی، بابک حمیدیان، فردین خلعتبری، عباس بلوندی، محمدحسین جعفریان، سیدعلی قائممقامی و مهدی زوارهای برگزار شد.
* من را در قاب محدود خودتان قرار ندهید
ابراهیم حاتمی کیا در این نشست از سخت بودن این پروژه سینمایی «چ» سخن گفت و آن را فیلمی برشمرد که خودش آن را خلق کرده است. وی در ادامه گفت: همیشه تلاش کردم از ساختهای فیلم های آدم هایی که میشناسیم دوری کنم اما این فیلم براساس یک واقعیت رخ داده ساخته شد و من دست و دلم دائما می لرزید که آدمهایی که در آن وضعیت بودند وقتی فیلم را ببینند چه نظری میدهند و هرچقدر هم که تحقیق کردیم به همین افرادی که در فیلم نشان دادیم رسیدیم.
این فیلمساز که از به کار بردن لفظ "بازگشت" و سوالات خبرنگاران در این باره عصبی شده بود از حضار خواست که این واژه را به کار نبرند و ادامه داد: آقای مهرجویی نیز از شنیدن این کلمه عصبانی شد و من هم عصبانی میشوم چون من فیلمسازم و هرچه می سازم بر اساس شرایط است. اینقدر من را در قابهای محدود خودتان قرار ندهید.
* نام امام خمینی در تمام سکانس های فیلم جلوه می کند
مبنای فیلم من براساس پایانی است که برای من آغاز می شود. آن چه که به لحاظ تاریخی مهم است پیامی است که امام خمینی(ره) در این باره صادر می کنند؛ در تمام فیلم نیز نام امام تکرار می شود و فقط در پایان فیلم نیست، اما اینجا جلوه می کند.
* وداع چمران با خانواده اش، نقطه اوج عزت او بود
وداع چمران با خانوادهاش صحنه ای است که خیلی آن را دوست دارم. روزی که میخواستم چمران را بسازم در همان نسخه های اولیه به این موضوع فکر کردم که این فیلم فضای مردانه ای دارد. به نظر من چمران از زمانی چمران شد که از انقطاع خودش با فرزندانش آمد مثل ابراهیم که فرزندش را به قربانگاه فرستاد. او 4 فرزند و یک زن آمریکایی داشت. همسرش نزدیک به 2 سال پیش فوت شده است اما هیچ حرفی درباره فرزندان او بیان نمی شود و به عقیده من مقام وی از اینجا آغاز شد و عزت گرفت.
حاتمی کیا در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره خواندن محسن چاووشی روی تیتراژ فیلم توضیح داد: فیلم کاملاً کامل شده بود که محسن چاووشی و چند تن از همکارانش آن را دیدند خیلی هم تحت تاثیر قرار گرفتند. قرار بود یک کار آزاد انجام دهد که هیچ جنبه تبلیغاتی نداشته باشد. نمی دانم چرا خبر ساخت موسیقی توسط چاووشی برای تیتراژ فیلم منتشر شد.
* سکانس تاریخی سینمای ایران در فیلم «چ»
این کارگردان سکانس سقوط فیلم «چ» را نقطه عطفی برای این فیلم دانست و تاکید کرد: در نوشته های دکتر چمران جز به جز شرح این صحنه آمده بود. قرار داشتیم این سکانس، سکانس تاریخ سینمای ایران شود و از بدو پیش تولید با تمام گروه هایی که باید در این ماجرا نقش داشته باشند، جلساتی برگزار کردیم. جلساتی که انرژی ای نزدیک به 25 روز از ما گرفت. فقط در بحث طراحی صحنه و ... کارهای بعدی برای ویژوال افکت زمانی بالغ بر 3 ماه برد.
پایان پیام/
نظر شما