به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، برنامه «چند دقیقه برای تفکر» ویژه سخنرانی حسن رحیمپور ازغدی، دوشنبهشب شب، 14 بهمنماه در قالب دو بخش با موضوع انقلاب اسلامی از شبکه چهار سیما پخش شد.
بر پایه این گزارش در بخش اول این برنامه، سخنرانی رحیم پورازغدی در دیدار با خبرنگاران آمریکای لاتین در ایام دهه فجر سال 1390 پخش شد.
رحیم پور ازغدی طی سخنان خود در جمع این خبرنگاران اظهار کرد: ما و شما قربانیان یک خشونت و ستمدیدگان یک سیستم هستیم و اگر ارتباط میان نخبگان و روشنفکران ایران و آمریکای لاتین برقرار شود پدیدهای بزرگ در مبارزات مشترک شکل می گیرد.
وی در ادامه خطاب به این خبرنگاران گفت: راهپیمایی 22 بهمن که مشاهده کردید تنها مختص به تهران نبود و در مناطق دیگر کشور دهها میلیون نفر برای دفاع از انقلاب بعد از گذشت سه دهه و با وجود سه دهه تحریم به صحنه آمدند حال سوال من از شما این است که آیا تاکنون چنین صحنهای را در جایی دیدهاید؟
این محقق افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بلافاصله قانون اساسی جدید تدوین و به رای گذاشته شد و پس از آن بودکه تحریمهای شدیدی علیه ملت ما از سوی قدرتهای غربی اتخاذ شد، چون انقلاب ما انقلاب دینی بود لذا نه تنها از سوی آمرکا و اروپا که حتی از سوی روسیه نیز تحریم شدیم اما امروز با وجود تمامی این تحریمها جوانان ما به فضا ماهواره فرستادند و طبق اعلام نهادهای مدعی غربی امروز ایران رتبه هفدهم اقتصاد در جهان را دارد و در عین حال در مورد ضریب تولید علم در جهان مقام اول را دارد.
وی تصریح کرد: ما در فرهنگ اسلامی خود یک واجب دینی و شرعی به نام امر به معروف و نهی از منکر داریم، مفهوم بینالمللی این مولفه به معنای انتقادپذیری و انتقادگری در میان تمامی آحاد جامعه است ؛ ضمن آنکه اعتقاد ما مسلمین این است که انسانها از هر نژاد و در هر نقطهای از عالم با یکدیگر برادر و خواهر هستند و این موضوعی است که در اسلام به عنوان یک اصل بشرشناختی مطرح شده است لذا شاهد بودیم که در انقلاب نیز از هر نژاد و دینی حضور داشتند.
بر پایه این گزارش، در بخش بعدی این برنامه رحیمپور ازغدی در یکی از محافل مردمی و دانشجویان طی سخنانی اظهار کرد: زمانی که امام خمینی(ره) را تبعید کردند همه به این نتیجه رسیدند که مبارزات به شکست رسید و شاه رفتنی نیست و در واقع با تبعید امام(ره) گرد یاس همه جا پاشیده شد.
وی ادامه داد: در واقع بعد از سال 1342 حتی طرفداران امام(ره) مایوس شده و مبارزات را کنار گذاشتند و کسانی هم که بعد از این در صحنه ماندند اظهار داشتند که بر حسب وظیفه است که در صحنه حاضرند وگرنه نمیشود، کار کرد.
رحیمپور ازغدی عنوان کرد: در زمان تبعید از امام راحل سوال کردند که با چه نیرو و ارتشی میخواهی رژیم را سرنگون کنی که امام(ره) پاسخ داد سربازان من در گهوارهها هستند، در واقع امام راحل در شرایطی که کسی جرات حرف زدن علیه رژیم شاهنشاهی را نداشت خطاب به شاه گفت کاری نکن که گوشات را بگیرم و بگویم از مملکت بیرونت بیندازند.
وی ابراز کرد: امام خمینی(ره) معتقد بود که اصل رژیم سلطنتی کفر است و رادیکالترین حرف را زد لذا ایدئولوژی و نظام 15 خرداد 1342 کمکم شاه را سرنگون کرد در حالی که امام از نیروی نظامی برخوردار نبود بلکه سربازاناش همانهایی بودند که روزی در گهوارهها بودند و مردمی کف مزرعه، خیابان و در یک کلام کف جامعه که رژیم آنها را آدم حساب نمیکردند و همین افراد سربازان امام(ره) شدند.
این پژوهشگر در ادامه ضمن اشاره به تاثیر قیام 15 خرداد 1342 بر سایر نهضتهایی که پس از انقلاب در ممالک اسلامی رخ داد، تاکید کرد: برای مثال در جنگ 33 روزه برای اولینبار بود که اسرائیل شکست خورد و این در حالی بود که تمامی رژیمهای عرب به همراهی آمریکا و ناتو متحد شده بودند، همچنین در جریان سوریه نیز این نیروها با یکدیگر متحد شدند چراکه سوریه تنها کشور عربی بود که به فلسطین خیانت نکرد.
رحیمپور ازغدی عنوان کرد: انقلاب اسلامی در شرایطی این چنین اثرگذار شد که بیش از 30 سال در تحریم بود، این انقلاب حتی در سختترین شرایط نظیر جنگ تحمیلی نیز در تحریم بود و حتی سیمخاردار به ما نمیدادند.
وی بیان کرد: قیام 15 خرداد 1342 را می توانیم در خرداد 1362 در علمیات خیبر ببینیم، من خاطرهای از آن عملیات دارم یادم هست که ترکش خورده بودم و تعداد زیادی از همرزمان مجروح بودند، رزمندهای را دیدم که دل ورودهاش بیرون ریخته بود و پایش به گونهای قلم شده بود که چکمه به سمت صورتاش برگشته بود و هیچ امیدی به او نبود، در آن شرایط لبخند میزد و این لبخند او در این شرایط ما را کشته بود.
رحیمپور ازغدی خاطر نشان کرد: قیام 15 خرداد 1342 تیپولوژی قدرت، ثروت و معرفت را در دنیا تغییر داد و هیچ کس حتی تا بیست سال قبل تصور نمی کرد که اسرائیل شکست بخورد اما چنین شد و اسرائیل در جنگ سی و سه روزه در لبنان شکست خورد، جریانی که برخاسته و متاثر از قیام سال 42 بود.
پایان پیام/
نظر شما