به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی دوشنبه، 14 بهمن به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.
در ابتدای این جلسه و در ادامه دستور جلسه گذشته موضوع رشته «جامعه شناسی دفاع مقدس» در مقطع کارشناسی ارشد مورد بررسی قرار گرفت.
در گزارشی که برای تصویب به شورای تحول و ارتقای علوم انسانی ارائه شد؛ ضمن اشاره به سرفصلهای این رشته موارد ذیل مورد اشاره قرار گرفت: توجه به تفاوتهای دفاع مقدس با سایر نبردهای نظامی تاریخ معاصر جهان، بررسی علمی چگونگی ایجاد و استمرار روحیه شهادت، جهاد و ایثار در جامعه و نقش دفاع مقدس در ایجاد روحیه خودباوری در کشور.
بعد از ارائه این گزارش اعضا به بیان نظرات خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است: "بهرهگیری از سرمایه ایجاد شده در دوران دفاع مقدس برای حاکمیت الگوی سبک زندگی اسلامی ایرانی"، "لزوم توجه مستمر به میراث غنی برجای مانده از دوران دفاع مقدس"، "نقش دفاع مقدس در ایجاد قدرت نرم برای نظام اسلامی"، "بررسی چگونگی تبدیل تهدید جنگ به فرصتی برای صدور انقلاب در سیره مدیریتی حضرت امام خمینی«ره»"، "نقش دفاع مقدس در ایجاد یک جریان هنری که در قالب سینما، موسیقی و ... آثار ارزشمندی آفریده است"، "تاثیر فرهنگ عاشورا در دفاع مقدس"، "ریشه یابی چرایی عدم حضور عدهای در جهاد و دفاع مقدس به عنوان یک تهدید و آسیب اجتماعی" و "توجه به وقایع نگاری دفاع مقدس به عنوان بخش عظیمی از تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی".
در ادامه جلسه، حداد عادل گفت: بررسی علمی دفاع مقدس از دو جنبه دارای اهمیت است؛ اولا: حفظ دستاوردهای ملت ایران در این دوران پرافتخار وظیفه همه دلسوزان ایران و اسلام است و ثانیا: برای حفظ آمادگی دفاعی کشور، مقابل تهدیدات احتمالی حتما باید تجربه موفق دفاع مقدس مورد توجه باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: پدیده عظیم دفاع مقدس، کنار تلخیهایی که داشت توانمندیها و قابلیتهای ملت مسلمان ایران را عیان کرد و چگونگی ایجاد این توانمندی، باید به صورت علمی مورد بررسی قرار گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: سرمایه بسیج که در دوران دفاع مقدس ایجاد شد وجه امتیاز این دفاع است و این موضوع که جوانانی که بعضا تقید چندانی به ظواهر شرعی نداشتند در مدت کوتاهی به آن درجه از تکامل معنوی رسیدند که برای حفظ عزت و استقلال کشور و اسلام جان خود را نثار کردند، نمونهای بی نظیر در تربیت اسلامی است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بیان کرد: دفاع مقدس نماد بارزی از توانمندی ها و قابلیت های ملت ایران است، که به دست رهبر کبیر انقلاب به ظهور رسید.
این گزارش می افزاید: بعد از بحث و بررسی صورت گرفته، کلیات ایجاد این رشته و دروس الزامی و پیش نیازهای آن به تصویب اعضای شورای تحول و ارتقای علوم انسانی رسید.
دستور بعدی این جلسه بررسی ایجاد رشته «آموزش زبان انگلیسی از طریق رایانه» بود.
در گزارش ارائه شده پیرامون این رشته، هدف از ایجاد رشته مذکور تربیت افرادی است که از طریق سیستم های الکترونیکی بتوانند برای آموزش زبان انگلیسی و بدون تهدیدات احتمالی آموزش این زبان از نظر ترویج سبک زندگی غربی فعالیت کنند.
بعد از ارائه این گزارش، اعضا به بیان نظرات خود پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: "نقش موثر این رشته در ایجاد اشتغال و ارزش افزوده در بخش آموزش کشور"، "توجه به ظرفیت های شرکتهای دانش بنیان در بکارگیری فارغ التحصیلان این رشته" و "گسترش این رشته برای سایر زبانها".
پس از مباحث طرح شده، ایجاد این رشته در مقطع کارشناسی ارشد نیز به تصویب اعضای شورا رسید.
پایان پیام/
نظر شما