حضور ناشران در غرفه های نمایشگاه کتاب الزامی است

سیدمحمد حسینی بر حضور جدی ناشران در غرفه های نمایشگاه به منظور راهنمایی مخاطبان تاکید کرد و گفت: مکانی برای کتب برگزیده با حضور نویسندگان به منظور تعامل بیشتر نویسندگان و مخاطبان در نظر گرفته ایم.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای تعامل بیشتر نویسندگان، مخاطبان و ناشران در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب صورت گرفته است؟ به خبرنگار شبستان گفت: ما امسال تاکید کردیم که حضور ناشران در غرفه های نمایشگاه باید جدی باشد، یعنی ناشران نباید فردی را به غرفه بفرستند که با کتاب آشنایی نداشته باشد و بخواهد صرفاً کتاب بفروشد. این مساله از نظر ما منفی است.

به گفته حسینی ناشران باید در غرفه حضور داشته باشند و در مورد کتاب های خود، تفاوت آنها با کارهای گذشته و برجستگی ها آثار جدید خود با مخاطبان صحبت کنند و آنها را راهنمایی نمایند.

وی با بیان اینکه نویسندگان را برای حضور در غرفه های نمایشگاه ها تشویق کردیم، عنوان کرد: همین که برای کتب برگزیده با حضور نویسندگان جای خاصی را در نمایشگاه در نظر گرفته ایم، بیانگر این است که علاقه مند به تعامل بیشتر بین نویسندگان و مخاطبان هستیم. به هر حال برخی افراد به خصوص عده ای که از شهرستانی ها به امید پاسخگویی به سوال و به دنبال گمشده به نمایشگاه می آیند. حضور نویسندگان در غرفه های نمایشگاه می تواند پاسخگوی نیاز این افراد باشند و ما نیز به این مساله تاکید داریم و آنرا امتیاز محسوب می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که برای رونق جلسات هم اندیشی و گفتگو در سرای اهل قلم نمایشگاه امسال چه تدابیری اتخاذ شده است؟ به خبرنگار شبستان گفت: این امر در سه بخش صورت می گیرد. موضوعات موردنیاز، مباحث روز که باید بیشتر به آنها پرداخته شود و بعضی مسایل که جنبه چالشی دارد را در دستور کار برگزاری جلسات و نشست های سرای اهل قلم قرار دادیم تا استقبال از این مباحث و برنامه ها بیشتر شود.

حسینی در ادامه در پاسخ به چگونگی تحقق جهاد اقتصادی در حوزه فرهنگی عنوان کرد: در درجه اول یک وظیفه فرهنگ سازی داریم تا این شعار جدی گرفته شود و همه به آن بپردازند و درکشور شاهد یک تحرک جدید باشیم. این مساله می تواند با نوشتن کتب، نوشتن از مطبوعات و نشریات و در قالب کارهای هنری صورت گیرد.

وی توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر را یکی از وظایف وزارت فرهنگ در قبال تحقق شعار جهاد اقتصادی را از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و افزود: ما در اولین جلسه شورای عالی اشتغال این بحث را مطرح کردیم و قرار شد طرح تفسیری آنرا بنویسیم. این طرح اکنون مراحل آماده شدن را می گذراند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که باید یک سری فرصت های جدید شغلی در بحث فرهنگی داشته باشیم که این امر به وضعیت هنرمندان کمک می کند، به عنوان مثال می گویند در صنعت با 10 یا 20 میلیون تومان می توان یک فرصت شغلی ایجاد کرد. ما می گوییم باید یک اعتبار در این زمینه در حوزه فرهنگ صورت گیرد که ما به یک گروه نمایشی یا موسیقی و یا صنعت چاپ و نشر کمک کنیم که خود را تجهیز کنند و تعداد بیشتری از افراد را برای ارایه آثار ارزشمند به کار گیرند.

وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ به طور دائم در حال طرح برنامه های جدید است، بیان کرد: از ابتدای امسال برنامه فرهنگی داشتیم که برخی از آنها مانند جشنواره خلیج فارس، بازی های یارانه ای و فیلم برای اولین بار در حال برگزاری است. این گونه برنامه ها قطعاً باعث رونق کارهای فرهنگی می شود و هنرمندان نیز با ارایه آثار دراین برنامه ها مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

حسینی در مورد اجرای مصوبات سفرهای هیئت دولت به استان ها، یادآور شد: مصوبات دور اول سفرها 100 درصد انجام شده است و برخی مصوبات دور دوم به دلیل زمان بر بودن و نیاز به اعتبارات زیاد مانند پروژه احداث کتابخانه مرکزی یا تالار هنوز تکمیل نشده است اما در مجموع سرعت کارها قابل قبول است و خیلی از پروژه ها را که خود کلنگ زدیم خودمان نیز افتتاح می کنیم و این نشان از سرعت مطلوب کاری است.

پایان پیام/

کد خبر 33977

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha