مجلس برنامه های ریشه کنی بی سوادی را در بودجه 93 مشخص کرد

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس وظایف وزارت آموزش و پرورش و سایر نهادها را به منظور ریشه کنی بی سوادی و شتاب بخشی در این زمینه مشخص کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی نوبت صبح شنبه 19 بهمن و در بررسی بندهای هزینه ای لایحه بودجه 93 و در تبصره 13 آن به منظور شتاب بخشی به اجرای برنامه ریشه کنی بی سوادی تعدادی بند مصوب کردند.

نمایندگان در جزء‌1 بند الف از تبصره 13 مصوب کردند سازمان نهضت سواد آموزی مجاز است سوادآموزی را از طریق واگذاری به سازمان بسیج که به اشخاص حقیقی واجد شرایط و پرداخت هزینه تمام شده به روش فرد به فرد بدون ایجاد حق و تعهد استخدامی برای اشخاص مذکور اجرا کند.

براساس بند 2 سازمان نهضت سوادآموزی مجاز است هزینه تمام شده با سوادکردن هرجور سواد را به صورت مستقیم و پس از احراز مهارتهای سواد به افراد بی سواد که به صورت خودآموز باسواد می شوند از محل اعتبارات در اختیار پرداخت کنند.

براساس بند 3 دستگاههای اجرایی خدمات رسان نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کشور، سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی می توانند علاوه بر اعتبارات خود با هماهنگی و همکاری وزارت آموزش و پرورش و دریافت کمک از اعتبارات وزارت مزبور نسبت به باسوادکردن افراد باسواد تحت پوشش خود اقدام کنند.

آیین نامه اجرایی این بند از سوی سازمان نهضت سوادآموزی تهیه می شود و پس از تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور به تصویب هیئت وزیران می رسد.

براساس بند ب این تبصره وکلای ملت به وزارت آموزش و پرورش در اجرای ماده 19 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه ایران برخی اجازه ها را داده اند.

نمایندگان در جزء 1 بند ب به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده اند برای ارتقای مدیریت آموزشگاهی، افزایش نقش مدرسه به عنوان کانون کسب تجربیات تربیتی با سازوکار پیش بینی شده در ماده 16 قانون مدیریت خدمات کشوری، اختیارات مالی را به مدیران مدارس تفویض و اعتبارات مورد نیاز را به صورت کمک به حساب بانکی مدارس واریز و به هزینه قطعی منظور کند تا به فعالیتهای آموزشی و پرورشی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش اختصاص دهند اجرای این بند در سال 93 صرفاً در حداکثر نیم درصد مدارس کشور که از سوی وزارت آموزش و پرورش معین می شوند به صورت آزمایشی مجاز است و وزارت آموزش و پرورش مکلف است هر سه ماه یکبار گزارش پیشرفت این بند را به کمیسیون آموزش و تحقیقات فناوری مجلس ارایه کند.

براساس جزء بند د به منظور پوشش کامل تحصیلی دانش آموزان لازم التعلیم در مناطقی که ظرفیت کافی در مدارس دولتی وجود ندارد نسبت به خرید خدمات آموزشی از مدارس غیردولتی از طریق پرداختی سرانه دانش آموزی اقدام کند.

براساس جزء 3 بند ب در سال 93 ساختمان های متعلق به دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون خدمات کشوری به عنوان مدرسه مورد استفاده قرار گرفته اند همچنان در اختیار وزارت آموزش و پرورش هستند.

پایان پیام/
 

کد خبر 341093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha