به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم کتاب سال ایران که در تالار وحدت برگزار شده بود، گفت: کتاب دریچه روشن و امیدبخش است و زبان گویای پدیدآورندگان میباشد که رمز و راز هستی را دارد و از روحی زلال سرچشمه میگیرد.
وی انسان با کتاب را تطهیر جان دانست و گفت: در تعالی فرهنگ کتاب نقشی بسزا دارد و در هر ورقاش دفتری از دانایی است، تمدن از آنجا آغاز میشود که انسان دست به قلم برده است و کتاب از اصالتی بالا برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: شاید بدون کتاب تولید علم تا به این اندازه بالا نمیرفت چرا که کتاب یکی از شاخصههای تمدنی است و در تمدنهای عظیم انسانی از جایگاه والا و ویژهای برخوردار میباشد.
وی یادآور شد: میزان تولید و و مطالعه معیار تمدن جامعه است و معیارهای دقیق در تعیین مقام ادبی با کتاب سنجیده میشود و نقش کتاب را در این زمینه نمیتوان انکار کرد.
وی تصریح کرد: نمیتوان منکر فناوریهای مجازی شد اما نخست باید کتاب به زیور طبع آراسته گردد و به سادگی و سهولت در دسترس قرار گیرد زیرا کتاب قاموسی از فرهنگ بشری است.
جنتی کتاب را چشم بیدار و منتقد فرهنگها و ملتها خواند و اضافه کرد: دولت تدبیر و امید اصل را بر گفتوگوی سازنده و مفید و البته خردمندانه قرار داده است، تجلی نجات انسان از دنیای مادی را باید جدی گرفت، نیاز به علم را وجود تشنه و عطشناک نمیتوان انکار کرد و قداست از علم مانع از محرومیت میشود.
وی سپس گفت: افکار برگزیده به ملت و فرهنگ نیست با کتاب میتوان در ذهن جامعه جهانی جای باز کرد و با حمایت معقول از دانش زنان و مردان آثار شاخص پدید آورد و به این ترتیب میتوان در بلوغ فرهنگی جامعه ایفای نقش کرد.
وی اظهار کرد: برای ساحت تحقیق به عنوان تمدن باید اقدامات زیر را انجام داد، حمایت هدفمند و اعطای تسهیلات ویژه به نویسندگان و ترجمه آثار آنها، ایجاد باشگاه کتاب و فراهم آوردن زمینه انتقال برگزیدگان، ساماندهی ترجمه آثار فعالان علاقهمند به ایران و تنها از این طریق میتوان از انزوای فرهنگی و سیاسی جلوگیری کرد.
وی در پایان گفت: باید تدبیری بیندیشیم کتاب جزء سبد کالاهای هفتگی، روزانه و سالانه مردم باشد، باید چارهای بیندیشیم که ملت به دلیل خوانش کتاب جشنهایی برپا کنند و در این مراسم از همه علاقهمندان و پدیدآورندگان کتاب تشکر و قدردانی میکنم.
پایان پیام/
نظر شما