به گزارش خبرگزاری شبستان، حمید رضا سبزواری از نوازندگان جوانی است که امسال با تکنوازی گیتار از استان اصفهان در این بخش شرکت میکند. سبزواری در خصوص نحوه شرکت در این بخش از جشنواره گفت: برای شرکت در این جشنواره و در بخش استعدادهای درخشان از طریق یکی از اساتید موسیقی معرفی شدم.
وی که تجربه حضور در بخش جنبی بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر را در کارنامه خود دارد ادامه داد: دو سال قبل در فرهنگسرای نیاوران در بخش هفته گیتار کلاسیک جشنواره با سرپرستی آقای تهرانیان به روی صحنه رفتم.
سبزواری اظهار کرد: حضور در جشنواره برای هنرمندان عرصه موسیقی بسیار ارزشمند بوده و زمینه را برای شکوفا شدن استعدادهای جوان فراهم می کند.
وی با اشاره به اینکه در این بخش از جشنواره سه قطعه اجرا خواهد کرد، اضافه کرد: قطعه ساکورا یا شکوفه گیلاس را اجرا میکنم. نام ساکورا یک نماد شناخته شده در ژاپن و فرهنگ ژاپنی است و به عنوان نماد بهار شناخته میشود و سازنده آن از باغهای گیلاس برای ساخت قطعه الهام گرفته است.
بر اساس اظهارات سبزواری، قطعه دومی که برای اجرا در جشنواره در نظر گرفته آواز میش نام دارد و قطعه سوم اثری از جان داولند است که نت اصلی آن برای لوت نوشته شده است. وی این قطعه را برای گیتار تنظیم کرده و اجرا میکند.
سبزواری درباره داوری در جشنواره موسیقی فجر خاطرنشان کرد: جشنواره بینالمللی فجر در این دوره سالها توانسته است اعتماد شرکت کنندگان در جشنواره را جلب و داوریها در این جشنواره به صورت عادلانه انجام میشود.
سبزواری ادامه داد: جشنواره موسیقی فجر فرصتی فراهم میکند که تمامی فعالان در عرصه موسقی کنار هم گردآیند و همچنین فرصت بسیار خوبی برای دیده و شنیده شدن آثار موزسینهای جوان و کم سن و سال است.
وی اضافه کرد: استعدادهای خوبی در میان موسیقیدانان جوان وجود دارد که برگزاری این جشنواره در شناخته شدن آنها و کسب اعتبار برای آنان بسیار مهم است.
این نوازنده گیتار کلاسیک از مسوولان برگزار کننده بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر خواست با حمایت های خود از بهترینهای انتخابی این جشنواره آنان را در رسیدن به موفقیت همراهی کنند.
وی اضافه کرد: جشنواره بین المللی موسیقی فجر با ایجاد شرایط و فضای مناسب و گردهمایی موسیقیدانان و آهنگسازان کشور نقش موثری در جریان سازی موسیقی و آشنایی آهنگسازان و موسیقیدانان با یکدیگر ایفا کرده و موجب ایجاد روحیه و انگیزه بیشتر جوانان فعال در عرصه موسیقی شده است.
سبزواری خاطرنشان کرد: شنیده شدن آثار شرکت کنندگان در این جشنواره توسط علاقمندان موسیقی و آهنگسازان و گروههای مختلف، ادامه راه در این عرصه را هموار میکند.
وی همچنین درباره وضعیت موسیقی در اصفهان گفت: این شهر پتانسیلهای خوبی برای پرورش هنرمندان حرفهای در زمینه موسیقی دارد.
حمید سبزواری در اولین روز جشنواره، ساعت 15:30 در سالن رودکی به صحنه میرود.
پیانیست روسی آثاری از مشایخی و اردلان را می نوازد
الکسی سرگونین نوازنده چیره دست پیانو در اجرای خود در بخش بین الملل جشنواره بیست ونهم موسیقی فجر آثاری از علیرضا مشایخی و حمیدرضا اردلان را می نوازد.
الکسی سرگونین که در جشنواره بیست و هفتم نیز اجرا داشته در بخش اول رسیتال خود سوناتهای فانتزی از فلیکس بلومنفیلد و سمفونی شماره 28 لامارژ بتهوون را اجرا میکند.
در بخش دوم نیز سونات از علیرضا مشایخی، بیت از ساختههای حمیدرضا اردلان و سونات های سل ماژور (D894) از شوبرت را می نوازد.
رسیتال پیانو الکسی سرگونین 27 و 28 بهمن ماه ساعت 21 در تالار ایوان شمس برگزار می شود.
با اجرای آثاری از:
بخش اول: شماره یک: فلیکس بلومنفیلد سونات های فانتزی
شماره دو:بتهوون شماره 28 لاماژور
بخش دوم: شماره یک: علیرضامشایخی سونات
شماره دو: حمیدرضااردلان بیت
شماره سه: شوبرت، سونات های سل ماژور (D894)
«سون» با قطعات جدید در برج میلاد به صحنه می رود
آرش قنادی یکی از اعضای گروه سون اعلام کرد این گروه در جشنواره چند قطعه تازه برای مخاطبانش درنظر گرفته اما بیشتر قطعات از دومین آلبوم این گروه یعنی «دوستت دارم» انتخاب شده است.
گروه موسیقی سون یا هفت از سال 81 ثبت شد اما پیش از آن اعضای گروه به صورت مستقل یا در کنار هم فعالیت میکردند.
قطعه «ستاره» اولین اثر این گروه بود و بعد از آن «واست میمیرم» را ارائه کردند. اعضای این گروه معتقدند، هفت به سادگی و از دل یک رفاقت و عشق مشترک به موسیقی جان گرفت.
آرش قنادی یکی از اعضای گروه موسیقی «سون» درباره اجرایشان در جشنواره موسیقی فجر گفت: بخشی از قطعات آلبومهای گذشته مان را اجرا میکنیم. همچنین قطعات جدید و تازهای را هم که پیش از این اجرا نکردهایم روی صحنه جشنواره اجرا خواهیم کرد.
وی افزود: نخستین سالی است که در جشنواره روی صحنه میرویم و همچنین نخستین بار است که روی صحنه برج میلاد به اجرای موسیقی میپردازیم. جشنواره باعث شد درهای بسته برج میلاد به روی ما باز شود. این در حالی است که دیگر خوانندگان پاپ توانستهاند بارها در سالن این مجموعه کنسرت برگزار کنند.
این عضو گروه «سون» اظهار کرد: البته خوشبختانه مخاطبان فهیم و دوست داشتنی گروه سون هیچ وقت ما را تنها نگذاشتند و همیشه همراه ما بودهاند.
وی در ادامه اظهار کرد: به نظرم نیاز است که موسیقی پاپ وارد عرصه رقابت شود. من از نخستین کسانی بودم که این موضوع را مطرح کردم و فکر میکنم لازم است این اتفاق بیفتد چرا که رقابت نیاز این عرصه است.
قنادی بیان کرد: ما باید در کشور جایزههای هنری قوی داشته باشیم تا برای هنرمندان ایجاد انگیزه کند و بتوانند فعالیتهای بهتری داشته باشند و نام و رنگ و بوی ایرانی داشته باشند و اهالی موسیقی و دیگر هنرمندان به داشتن آن ببالد.
آرش قنادی، علی قنادی و کیارش پوزشی اعضای گروه موسیقی سون هستند و تا کنون آلبومهای موفقی را منتشر کردهاند و در جشنواره موسیقی فجر هم قصد دارند قطعاتی از آلبومهای گذشتهشان را منتشر کنند. البته به گفته قنادی بیشتر قطعاتی که در اکنسرت اجرا میشوند متعلق به دومین آلبوم این گروه یعنی «دوستت دارم» است.
بهروز علی یاری (نوازنده پیانو)،محمد زمانی (کیبورد)، سعید حسن زاده(بیس)، پیمان لطیفی(درامز)، حمید نصراللهی و پژمان فرهمند(پرکاشن)، محمد رضوانی زاده(گیتار)، حسین شریفی (ترمبون)، علیرضا میرآقا (ترومپت)، رامین درودیان(ساکسیفون) بخشی از نوازندگانی هستند که این گروه را همراهی میکنند.
از جمله قطعاتی که سون برای اجرا در جشنواره در نظر گرفته میتوان به پریا، ستاره، دروغ گو، واست میمیرم، تو رو میخوام، یه لحظه چشما تو ببند، نگاه بیقرار، بگو کنارم میمونی، میخوام عاشق تو باشم، کوچه، من بی تو میمیرم، محتاج، نرو خواهش میکنم، یه راهی پیش روم بذار، دوست دارم، خواهش، نفس، عشق من و همش به تو فکر میکنم، اشاره کرد.
این گروه روز 27 بهمن در بخش پاپ جشنواره فجر در دو نوبت به صحنه میرود. اجرای اول این گروه ساعت 18:15 در برج میلاد آغاز میشود و اجرا دوم نیز در ساعت 21:30 در همین مکان به علاقمندان موسیقی پاپ ارائه میشود.
سازهای ابداعی شاملو در تالار وحدت به نمایش در میآید
نمایشگاه سازهای ابداعی محسن شاملو در حاشیه بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در تالار وحدت برگزار می شود.
دراین نمایشگاه علاوه بر نمایش سازهای ویلنسل، ویلن، ویلن آلتو ساخته محسن شاملو کارگاه ساخت ساز نیز دایر خواهد بود.
شاملو درباره این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه تمامی سازهای ابداعی بنده در معرض دید عموم قرار میگیرد و علاقمندان می توانند از روند ساخت آنها در قالب کارگاه نیز مطلع شوند.
وی ادامه داد: بیشتر مخاطبان کارگاه من هنرمندان خارجی هستند که برای اجرا در بخش بین الملل به جشنواره میآیند و برایشان ساخت سازهای کلاسیک غیرایرانی جالب است.
این سازنده ساز بیان داشت: از آنجایی که تمامی این سازها کار دست است، ساخت هر کدام زمان زیادی میطلبد بر این اساس برای این نمایشگاه تعداد محدودی ساز را که در طول یکسال گذشته ساختهام به نمایش میگذارم.
شاملو اظهار داشت: قصد دارم نمایشگاهی از سازهایم را در خارج از کشور نیز برگزار کنم.
نمایشگاه سازهای ابداعی محسن شاملو همزمان با بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در سالن بیرونی تالار وحدت برگزار می شود.
هادی منتظری در جشنواره موسیقی به صحنه میرود
هادی منتظری استاد نوازندگی کمانچه همراه با گروه تیام، 30 بهمن در بخش جنبی جشنواره ساعت 21 در تالار ایوان شمس به صحنه میرود.
هادی منتظری موسیقی را از کودکی با نواختن ویولن شروع کرد و سپس با راهنمایی استاد محمدرضا لطفی کمانچه در دست گرفت و از محضر اکثر اساتید طراز اول موسیقی استفاده برد. منتظری علاوه بر تدریس موسیقی، کنسرتهای فراوانی را همراه با استادان موسیقی در داخل و خارج از کشور داشته است.
به سرپرستی این نوازنده کمانچه، گروهی به نام تیام شکل گرفته که مسعود حبیبی ، پدرام درخشانی، سیاوش اسماعیلی و بامداد فلاحتی نیز در آن منتظری را همراهی میکنند.
این گروه کنسرتهای متعددی در داخل و خارج از کشور اجرا کرده است و هر کدام از اعضای گروه بنا به ذوق و فراخور حالشان برای این گروه آهنگ ساختهاند. این گروه در انتخاب شعر از آثار شعرای متقدم و متاخر استفاده میکند.
در گروه تیام مسعود حبیبی دف مینوازد، پدرام درخشانی نوازندگی سنتور را برعهده دارد، سیاوش اسماعیلی عود مینوازد و بامداد فلاحتی به عنوان خواننده همراه گروه است.
بنا به گزارش ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر 24 بهمن تا یکم اسفند به دبیری حسن ریاحی برگزار میشود.
علاقمندان می توانند اخبار این دوره از جشنواره موسیقی را در سایت جشنواره موسیقی فجر به آدرس www.fajrmusicfestival.com مشاهده کنند.
پایان پیام/
نظر شما