به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، مراسم پایانی سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شامگاه 22 بهمن ماه در برج میلاد در حالی برگزار شد که در آن علاوه بر بازیگران و سینماگران، «محمد نهاوندیان» رییس دفتر رییس جمهور، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «حسام الدین آشنا» مشاور فرهنگی رییس جمهور و «حسین فریدون» در سالن مرکز همایش های برج میلاد حضور داشتند.
این مراسم با یک ساعت تاخیر آغاز شد و حاشیههایی نیز داشت که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
* عکس یادگاری با هنرپیشهها روی فرش قرمز
یکی از نکات جالب توجه مراسم اختتامیه، حضور جمع کثیری از مردم به همراه خانواده ها بود. فرش قرمز این مراسم از مقابل یکی از اسانسورهای مرکز همایش ها تا در ورودی به سالن اصلی کشیده شده بود که فقط هنرپیشه ها و سینماگران می توانستند روی آن پای بگذارند و همین که یکی از آنها قدم بر فرش قرمز می گذاشت، بلندگوی سالن، نام او را اعلام می کرد. جالب تر این بود که مردم عادی به دور فرش قرمز که با اسپیس فریم احاطه شده بود، حاضر بودند و با هنرپیشه های مورد علاقه خود عکس و امضا می گرفتند. در این میان عکاسان هم بی نصیب نبودند و فرصت خود را برای عکاسی از این صحنه ها از دست نمی دادند.
* چیدن چند ردیف صندلی مقابل در ورودی برای مردم علاقه مند
بر این اساس، هنرمندان، شخصیت ها، مسئولان، اهالی رسانه و مهمانان این مراسم، با در دست داشتن کارت مخصوص اختتامیه می توانستند به سالن اصلی و بالکن راه یابند و اگر کسی این کارت را در اختیار نداشت از ورود او ممانعت به عمل می آمد، اما این در حالی است که بسیاری از حاضران در سالن نتوانستند جایی برای نشست پیدا نکردند و ایستاده مراسم را دنبال کردند!
برای مردمی که علاقه مند به حضور در این مراسم بودند، اما کارت نداشتند نیز مسئولان برج میلاد، تدبیری اندیشیدند و چند ردیف صندلی را بیرون در ورودی اصلی و مقابل مانیتور بزرگ جلوی در، چیدند تا این مردم علاقه مند تصاویر این رویداد بزرگ سینمایی کشور را ببینند. تعدادی از مردم نیز که به داخل راه پیدا کرده بودند! نیز مقابل مانیتور بزرگ لابی مرکز همایش ها، ایستاده و نشسته، مراسم را دنبال می کردند.
* نقش اول اختتامیه؛ کاریکاتور سیمرغ
از نکات جالب توجه و جدید مراسم اختتامیه، نحوه اعلام نامزدهای بخش های مختلف جشنواره بود که کاراکتر سیمرغ جشنواره در قالب کاریکاتورهای متفاوت به نمایش در می آمد و این نوع شیوه نمایش، حاضران در سالن را به وجد آورده بود.
* سوت و کف برای وزیر ارشاد/ جایزه ویژه رییس جمهور اعطا نشد
در حین سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به گفته خودش، سخنانی نه چندان کوتاه برای گفتن داشت، حوصله حاضران به سر آمد و هر از چند گاهی، کف می زدند و وزیر هم که متوجه خستگی حضار شده بود، سخنان خود را کوتاه بیان کرد.
در بخشی از مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر، «علیرضا رضاداد» دبیر جشنواره گفت: در جشنواره امسال، رئیس جمهور هیچ کدام از فیلمها را شایسته جایزه ویژه ریاست جمهوری ندانست. در پیام رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه آمده بود که به فیلمی که بتواند پیام جهانی رئیس جمهور را منتقل کند؛ جایزه ویژهای اهدا میشود اما علیرغم همه تلاشهایی که شد برای اینکه بتوانیم فیلمی را در این بخش معرفی کنیم که واجد تمام این ویژگیها باشد، اما در جشنواره سی و ودوم هچ فیلمی جایزه ویژه رئیس جمهور را دریافت نخواهد کرد.
* تقدیر غیرمنتظره از دبیر جشنواره
«حجت الله ایوبی» رییس سازمان سینمایی کشور که دقایقی را به روی سن آمده بود در حرکتی از قبل پیش بینی نشده، از دبیر جشنواره با تابلوی خط شکسته اثر استاد حیدری تقدیر کرد. همچنین اعلام کرد که رضاداد، به عنوان دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر معین شده است.
* طنازی و بامزگی رامبد جوان در اعلام اسامی
رامبد جوان که در بخشی از مراسم، مسئولیت خواندن نام برگزیده ها در بخش سودای سیمرغ را بر عهده داشت، با حرکاتی جالب و جذاب، حاضران در سالن را به خنده درآورد. وی به همراه هومن سیدی و رضا عطاران، اسامی یکی از بخش ها را اعلام کردند.
از تولیدی سیمرغ عطاران تا ادای احترام مریلا زارعی به مادران شهدا
در این مراسم، هنرمندان و بازیگران بسیاری پس از دریافت جایزه خود لب به سخن گشودند که به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
* رضا عطاران که سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد این دوره جشنواره را به خاطر بازی در فیلم «طبقه حساس» دریافت کرده بود، طی سخنانی طنز گفت: از طراح سیمرغ تشکر میکنم که دوباره آن را به شکل سیمرغ درآورد. خدا را شکر که از سیمرغهای سال قبل که شبیه شکلات خوری بود به ما نرسید. من یکی دوسال بود که منتظر دومین سیمرغم بودم که با سیمرغی که در خانه دارم جفت بیندازم و برای سالهای دیگر که میخواهم خودم جشنواره بزنم تولیدی سیمرغ راه بیندازم و خودم جشنوارهای مستقل راه بیاندازم.
* مریلا زارعی پس از دریافت سیمرغ خود در سخنانی گفت: تشکر میکنم از هیات داوران که بازی من به دلشان نشست. خدا را شاکرم که این توفیق را به من داد تا در نقشی سنگین، حساس و مسئولیتبرانگیز بازی کنم و باز خدا را شاکرم که این توفیق را به من داد که در قلب شما بنشینم.
این سیمرغ حاصل سالها مهری است که از شما گرفتم و تجربهای که از کار کردن با کارگردانان بزرگ به دست آوردم. از آقای ابراهیم حاتمیکیا تشکر میکنم چراکه اجازه دادند در مقابل دوربینشان در فیلم ارزشمند «چ» قرار بگیرم و بیاموزم و دوم به دلیل کار متعهدانه و ارزشمندشان که باعث شدند توجه هیات داوران به «شیار 143» جلب شود. این جایزه برای من خیلی ارزشمند است. خواهش میکنم به جای تشویق من و این سیمرغ، به احترام همه مادران و زنان سرزمینم که در این سالها صبورانه ایستادند، عزیزانشان را برای جان و مال و ناموس این کشور دادند و باز هم سکوت کردند، به احترام بایستید و کف بزنید.
* بابک حمیدیان، بازیگری که سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را گرفت، در سخنانی گفت: شهید اصغر وصالی و اصغر وصالیها همواره به من یادآوری میکنند که ما بیچرا زندگانیم و آنها با چرا رفتهگان آگاهند. تجربه کار کردن با احمدرضا درویش، ابراهیم حاتمیکیا، کیومرث پوراحمد و رخشان بنیاعتماد تجربه باشکوهی است که قدردان آن هستم و از زحمات آقای رضاداد، مسئولان جشنواره و بچههای رسانه هستم هم تشکر میکنم که شبها نخوابیدند.
آقای دکتر نهاوندیان، به رییسجمهور محترم بفرمایید که ما میخواهیم بیواسطه و در یک متری خواستههایمان را به شما بگویید. لطفا این فرصت را فراهم کنید.
* هومن سیدی که جایزه ویژه و سیمرغ بلورین در بخش نگاه نو را گرفته بود، این جایزه را به «حسن روحانی» رییس جمهور اهدا کرد.
یادداشت: آزاده فضلی
پایان پیام/
نظر شما