به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سینما وتوس که این روزها شاهد برگزاری جشنواره فیلم فجر است، در یکی از شلوغترین شبهای خود از هنرمندان و هنردوستان قمی استقبال کرد.
شیار 143 که توانست در جشنواره فیلم فجر سیمرغهای بسیاری را به خود اختصاص دهد در شب فرهنگی قم، میهمان سینما وتوس بود که اکران آن با استقبال گسترده مواجه شد.
هر چند که عوامل اجرایی جشنواره در برقراری نظم و ورود به سالن به خوبی عمل نکرده و مشکلات بسیاری در این زمینه برای مردم مواجه شد، اما استقبال از اکران این فیلم به حدی بود که نشان دهنده آشتی مردم با سینما است.
شیار 143 روایت زندگی یک مادر شهید است که پس از 15 سال جنازه فرزندش را برایش میآورند و این مادر شهید طی این سالها انتظار میکشد.
مریلا زارعی بهترین بازیگر نقش زن جشنواره فیلم فجر که نقش این مادر شهید را بازی میکند، با بازی خوب خود همه را مجذوب فیلم کرده به گونهای که در انتهای فیلم کمتر چشمی را میتوان دید که اشک آلود نباشد.
البته این فیلم ارتباط خوبی با مردم پیدا کرده زیرا اغلب عوامل آن از جمله تهیه کنندگان، بازیگران و برخی دیگر از عوامل هنرمندان قمی هستند که توانستهاند در بالاترین سطح ظاهر شده و سیمرغهای سی و دومین جشنواره فیلم فجر را درو کنند.
تهیه کنندگان این فیلم در پایان مراسم اکران فیلم معتقد بودند که موفقیت این فیلم مدیون تلاشهای گسترده عوامل و از همه مهمتر عنایت شهدا بود.
گلاره عباسی بازیگر فیلم شیار 143 هم در پایان اکران این فیلم گفت: بسیار خوشحالم که در قم هستم و از اینکه مردم قم اینقدر هنر دوست هستند افتخار میکنم.
وی بیان داشت: یکی از موضوعاتی که در این فیلم دنبال شد نقش بسیار ویژه و حساس خانم مریلا زارعی بود که بازی چنین نقشی یک اتفاق و حادثه مهم در تاریخ سینمای ما بود.
عباسی در خصوص بازی خودش در این فیلم گفت: خانم آبیار کارگردان این فیلم به دنبال یک بازی حقیقی هستند تا نقش صادقانه در فیلم اجرا شود و به همین منظور هم سعی کردم با همه وجود صادقانه بازی کنم.
نرگس آبیار کارگردان فیلم شیار 143 هم که به عنوان مهمان ویژه به این همایش آمده بود در خصوص این فیلم گفت: اصل این فیلم بر اساس ایدئولوژی یک رمان بود که نوشته خودم است و با نگاهی بر آن فیلم شیار را ساختم.
وی گفت: در خصوص آن کتاب سالها تحقیق کردم و بر اساس واقعیتهایی که در جامعه بود آن را ساختم و موضوع مادر شهیدی که 15 سال منتظر فرزند خود بوده و طی این سالها رادیو به کمر خود میبندد تا از وضعیت فرزند خود مطلع شود، واقعیت دارد.
کارگردان فیلم شیار 143 با اشاره به نوع لهجه و گویش در نظر گرفته در این فیلم گفت: این لهجه به عنوان لهجه شهدادی مشهور است که بسیار شیرین است و در ابتدا با این لهجه آشنا نبودم اما پس از معرفی یکی از اعضای گروه تصمیم گرفتیم که از این گویش استفاده کنیم.
آبیار در خصوص فیلمبرداری بر روی دست عنوان داشت: این موضوع در راستای باورپذیری موضوع است و موجب میشود تا مخاطب بهتر فیلم را درک کند.
نداشتن حسن مادرانه توسط مریلا زارعی، تصاویر آرشیوی، استفاده از برخی المانهای بدون نیاز، عدم توجه به خرده پیرنگ، استفاده از رمالها و... از جمله انتقادهایی بود که در قم به فیلم شیار 143 گرفته شد.
کارگردان فیلم شیار 143 گفت: ما سعی کردیم به نحوی فیلم را اجرا کنیم که حس صادقانه را بدهیم و مخاطب را با اطلاعات بمباران نکنیم تا خود فرد متوجه موضوع شود.
وی بیان داشت: در این فیلم خانم زارعی که نقش مادر شهید را بازی کردند، هفت بار گریمشان تغییر کرد و سعی شد در هر بار این موضوع به درستی برای مخاطب بیان شده و عنوان شود که تاریخ گذشته است.
آبیار در خصوص انتخاب اسم این فیلم گفت: از ابتدا دوست داشتم که این نام را انتخاب کنم و پیشنهادهای بسیاری هم شد اما بنده قبول نکردم.
یکی از انتقادهایی که به فیلم شیار 143 شد چرایی استفاده از خواب بود که کارگردان این فیلم گفت: خواب جزئی از واقعیت زندگی ماست و از خوابها استفاده دراماتیک شد و آنجایی که یونس که نقش شهید را بازی میکند، آن نردبان را میبرد کاملا به مادرش میگوید که من شهید میشوم.
یکی از نکات قابل توجه در اکران این فیلم، حضور گسترده مردم و هنرمندان قمی بود که نشان دهنده علاقه آنها به فیلم و سینما است که باید مسئولان در برگزاری چنین برنامههایی اهتمام ویژهتری داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما