به گزارش خبرگزاری شبستان، دومین جشنواره سراسری سرود رضوی روستاهای کشور با حضور 180 نوجوان و جوانان در قالب 12 گروه سرود از 23 بهمن به میزبانی کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عج) در حسینیه امام رضا(ع) روستای کردر شهرستان میناب آغاز شد و 25 بهمن با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد.
در مراسم اختتامیه این جشنواره حجت الاسلام مرشدی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان گفت: برگزاری چنین جشنواره ای در یکی از روستاهایی که به لحاظ مرزی بودن مورد هجمه های فرهنگی به ویژه در بخش مذهبی قرار دارد، اقدامی ارزشمند و اثرگذار است.
وی با اشاره به جنگ نرم دشمن و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری در این باره عنوان کرد: پس از شکست دشمنان نظام در عرصه های مختلف، اکنون درصدد هستند تا با ابزار فرهنگی، ریشه و اساس ارزشها را مورد هجمه قرار دهند.
وی تمسک به قرآن و تعالیم و فرهنگ ناب اهل بیت(ع) را موثرترین و بهترین راه مقابله با جنگ نرم دانست و افزود: فعالیتهای فرهنگی در قالب جشنوارههای سرود، موسیقی، تئاتر و نمایش در صورت داشتن تنوع قادر هستند بسیاری از معضلات جامعه را از بین ببرند.
روستای کردر با نام امام رضا(ع) ماند
سید جواد جعفری، مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) هم در مراسم اختتامیه دومین جشنواره سرود رضوی روستاهای کشور در حسینیه امام رضا(ع) روستای کردر شهرستان میناب با بیان اینکه هر کس و هر مکانی که نام خود را به ساحت مقدس اهل بیت (ع) گره بزند، ماندگار می شود، اظهار کرد: ماندگاری نام روستای کردر و پر آوازگی آن، بخاطر گره زدن نامش به نام مبارک علی بن موسی الرضا(ع) است.
وی خاطر نشان کرد: اهالی روستای کردر که به صورت خودجوش از هفت سال پیش آغازگر و مبدع جشن های مردمی رضوی(جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم) بودند، با میزبانی از جشنواره سرود رضوی، زمینه ای را فراهم کردند تا موجی از معنویت در سراسر کشور به ویژه استان هرمزگان ایجاد شود.
وی تصریح کرد: مردم روستای کردر با تکیه بر این سه نشانه، امروز در جایگاهی قرار گرفته اند که مسئولان کشوری و استانی و شرکت کنندگان در مرحله نهایی جشنواره ملی سرود رضوی به احترام آنها در این روستا حاضر شده اند.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت های حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی لبخندان از فعالان فرهنگی استان هرمزگان به ویژه استمرار حرکت کاروان پیاده الشهداء، بیان کرد: از ایشان به عنوان خادم نمونه رضوی در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) تجلیل به عمل خواهد آمد.
عشق و ارادت مردم روستای کردر نسبت به امام رضا(ع) ویژه است
علی علامه زاده، معاون استاندار هرمزگان هم در مراسم اختتامیه دومین جشنواره سرود رضوی روستاهای کشور در حسینیه امام رضا(ع) روستای کردر شهرستان میناب اظهار کرد: اضافه شدن پسوند " رضوی " به نام روستای کردر به حق شایسته مردم ولایی این روستاست.
وی افزود: اهالی روستای کردر که از هفت سال قبل آغازگر جشن های مردمی رضوی در سطح کشور بودند موفق به جلب نظر مسئولان کشوری برای میزبانی از جشنواره سراسری سرود رضوی روستاهای کشور شدند.
وی در ادامه با اشاره به تقارن برگزاری این جشنواره با دهه مبارک فجر، عنوان کرد: ترویج فرهنگ اسلام ناب محمدی و معارف اهل بیت عصمت و طهارت (ع) از اهداف شکل گیری انقلاب اسلامی بوده است و از این رو این تقارن را به فال نیک می گیریم.
جشنواره سرود رضوی حاصل تلاش بی وقفه مردم روستای کردر است
حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان هرمزگان در مراسم اختتامیه دومین جشنواره سراسری سرود رضوی روستاهای کشور در حسینیه امام رضا(ع) روستای کردر شهرستان میناب، تولید آثار فرهنگی هنری با محوریت فرهنگ و معارف اهل بیت را ماندگار دانست و عنوان کرد: هرچه اخلاص بیشتر باشد، ماندگاری اثر نیز بیشتر خواهد بود.
وی واژه برنده و بازنده در مسابقات جشنواره سرود رضوی را بی معنا دانست و افزود: یقینا همه گروه ها که آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند بودند جزء برندگان محسوب می شوند زیرا تولید آثر در راستای نشر معارف اهل بیت(ع) خود یک توفیق بزرگ است.
حجت الاسلام پهلوانی از مردم استان هرمزگان با ویژگی ولایت مداری و عشق به اهل بیت(ع) یاد کرد و گفت: برگزاری سه دوره کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، 2 دوره همایش کریمه اهل بیت، هفت دوره جشنواره آسمان هشتم، کاروان پیاده الشهداء، 2 دوره همایش سفیران ولایت گواه بر این مدعاست.
حضور 180 نفر در قالب گروه های سرود در دومین جشنواره سرود رضوی
مجتبی میرزایی، مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره جوانان مساجد کشور هم گفت: پس از فراخوان جشنواره، 149 اثر از 130 گروه سرود کانون های فرهنگی هنری مساجد روستاهای سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره دوم رسید که در نهایت 12 گروه برتر برای رقابت در مرحله پایانی انتخاب شد.
وی افزود: امام رضا(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س) و حضرت شاه چراغ(ع) در بخش اصلی و در بخش ویژه نیز پیامبر اعظم(ص)، دهه فجر، انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) از موضوعات سرودهاست.
مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی برای شرکت کنندگان گفت: این کارگاه آموزشی با حضور مربیان گروه های سرود هر دو رده سنی زیر 15 سال و بالای 15 سال در حسینیه امام رضا(ع) روستای کردر(محل برگزاری جشنواره) برگزار شد.
وی ارائه راهنمایی و توضیح برخی از نکات فنی و تکنیکی اجرای سرود به مربیان در راستای ارتقاء سطح تجربی آنان را از اهداف برگزاری این کارگاه برشمرد و عنوان کرد: برگزاری این دوره آموزشی برای تقویت مربیان حاضر در جشنواره ضروری به نظر می رسد.
میرزایی برگزاری چنین کارگاه های آموزشی را از اولویت های دبیرخانه دائمی جشنواره بزرگ جوانان مساجد دانست و افزود: پیشنهاد برگزاری این کارگاه با استقبال مربیان شرکت کننده در دومین جشنواره سراسری سرود رضوی روبرو شده است.
بنابراین گزارش، در رده سنی بالای 15 سال در بخش گروهی هیات داوران ضمن تقدیر از همه گروه های راه یافته به مرحله نهایی یک گروه را به عنوان گروه برتر و یک گروه را شایسته تقدیر دانست.
گروه سرود نینوا از استان چهارمحال بختیاری روستای کهیان با سرود "امام رضا(ع)" به عنوان گروه سرود برتر و گروه سرود استان خراسان رضوی روستای گجوان با سرود "زیارت" به عنوان گروه شایسته تقدیر انتخاب شد. در بخش آهنگسازی نیز عبدالله سراجی برای سرود "ای زلال ماه" از روستای کردر استان هرمزگان و توحید الاسلام برای سرود "دل شکسته" از روستای سرآسیاب کرمان حائز رتبه سوم و دوم شدند. هیات داوران در این بخش هیچ اثری را حائز کسب رتبه نخست ندانست.
در بخش شعر، هادی زمانی برای شعر" کریمه ای از بهشت" از استان خوزستان روستای سید علی از سوی هیات داوران شایسته تقدیر و خانم بانو عبدالهی برای شعر " جادوی عشق" از روستای سرآسیاب کرمان و غلامعباس ساعی برای شعر " زیارت" از استان خراسان رضوی روستای گجوان به ترتیب دوم و سوم شدند. در این بخش نیز هیات داوران هیچ اثری را حائز کسب رتبه نخست ندانست.
هیات داوران در بخش های تک خوان، رهبری و هدایت گروه هیچ اثری را انتخاب نکرد. در رده سنی زیر 15 سال، گروه سرود امام رضا از استان کرمان روستای سرآسیاب به عنوان گروه برتر و گروه سرود آوای آفتاب از استان خراسان رضوی روستای تپه سلام با سرود امام مهربانی به عنوان گروه شایسته تقدیر انتخاب شدند.
در بخش آهنگسازی هیات داوران، اثر توحید الاسلام از روستای سرآسیاب کرمان برای سرود" شروع ماجرا به عنوان اثر برتر انتخاب کرد.در بخش شعر نیز شعر "آهوی دشت غربت" از استان خراسان رضوی روستای تپه سلام، شعر "مشهد" از استان اصفهان روستای حسین آباد و شعر "هزار تا کفتر عاشق" از استان کرمان روستای سرآسیاب از سوی هیات داوران شایسته تقدیر اعلام شد.
هیات داوران در بخش هدایت و رهبری گروه آقایان حسین صیادی رهبر گروه استان خراسان رضوی روستای تپه سلام، سعید عنایتی رهبر گروه استان اصفهان روستای حسین آباد و توحید الاسلام رهبر گروه استان کرمان روستای سرآسیاب را شایسته تقدیر دانست.
در بخش تکخوانی گروه، هیات داوران صادق زارع از استان خراسان رضوی روستای تپه سلام را برای تکخوانی سرود "امام مهربانی" به عنوان شایسته تقدیر انتخاب کرد.
پایان پیام/
نظر شما