نکاتی درباره «وزارت ازدواج و طلاق»

خبرگزاری شبستان: با تشکیل وزارتخانه ‌ای به نام ازدواج و طلاق مخالفم و تشکیل آن را مغایر با قانون اساسی می‌ دانم. معتقدم تشکیل وزارتخانه‌ها مشکلی را حل نمی ‌کند.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان و به نقل از شیعه آنلاین، اخیرا شنیده شده که برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند که وزارتخانه ای بنام "وزارت ازدواج و طلاق" در ایران تشکیل شود.

در مورد دلایل این نمایندگان و چگونگی دفاع آنان از طرحشان، اخبار و اطلاعاتی در دست نیست اما ذکر چند نکته و توجه کردن به آن خالی از لطف نیست:

1- خانم "فاطمه آلیا" از نمایندگان مدافع این طرح طی اظهاراتی گفته که "طرح تأسیس وزارت ازدواج و طلاق به جای ورزش و جوانان در حد یک پیشنهاد ابتدایی است".

نباید فراموش کرد که اگر هدف از این کار، فقط تغییر نام وزارت ورزش و جوانان است، اقدامی عبث و بی فایده به شمار می رود اما اگر واقعا قرار است وزارتخانه ای بنام "وزارت ازدواج و طلاق" به جای وزارت "ورزش و جوانان" تشکیل شود، نباید فراموش کرد که اولا مقوله "ورزش" یک مقوله بسیار مهم است که اگر حفظ شود، ضربه غیر قابل جبرانی به آن وارد می شود. دوما با تأسیس این وزارتخانه به جای وزارتخانه سابق، موضوع جوانان به مقوله "ازدواج" و "طلاق" محدود خواهد شد.

2- نکته دیگری که اهمیت بسیار زیادی دارد این است با تشکیل شدن "وزارت ازدواج و طلاق"، قرار است چه اقدام خاصی در آن صورت گیرد؟! اگر در نظر بگیریم که از اهداف اصلی این وزارتخانه فراهم کردن زمینه مناسب تر برای ازدواج جوانان است، باید یادآور شد که ازدواج یکی از نیازهای طبیعی بشر است. اما اینکه چرا امروز در ایران آمار ازدواج به طور قابل توجهی کاهش یافته، بر کسی پوشیده نیست. مسأله "گرانی" یکی از اصلی ترین عوامل کاهش آمار ازدواج در کشور است. لذا آیا بهتر نیست که با تأسیس وزارتخانه ای بنام "وزارت ازدواج و طلاق" که بدون شک برای تشکیل آن میلیاردها ریال بودجه نیاز است، این بودجه به شکلی سازمان یافته و قانونمند از طریق بانک ها به صورت تسهیلات بلا عوض در اختیار جوانان قرار گیرد تا بتوانند هر چه سریع تر ازدواج کنند؟!

3- خانم آلیا در بخشی از اظهارنظر خود گفته: "تجربه نشان داد که متأسفانه همانطور که عنوان وزارتخانه ورزش و جوانان است اولویت هم به ورزش داده شده و بحث ازدواج و اشتغال جوانان کمرنگ شد." نباید فراموش کرد که با تأسیس "وزارت ازدواج و طلاق" هم اتفاق جدیدی خواهد افتاد و موضوع ازدواج و طلاق دیگر موضوعات مربوط به جوانان و نیز مقوله ورزش را کمرنگ خواهد کرد.

4- "الله ‌یار ملکشاهی" رئیس کمیسیون قضایی مجلس نیز طی اظهاراتی متفاوت در این باره گفت: با تشکیل وزارتخانه ‌ای به نام ازدواج و طلاق مخالفم و تشکیل آن را مغایر با قانون اساسی می‌ دانم. معتقدم تشکیل وزارتخانه‌ها مشکلی را حل نمی ‌کند. وزارت ورزش و جوانان با هدف رسیدگی به مشکلات جوانان تأسیس شد، بحث ازدواج و طلاق هم بیشتر مربوط به جوانان است اما این وزارتخانه‌ در این زمینه چه گامی برداشته است؟

5- "عزت ‌الله یوسفیان ‌ملا" نماینده مردم آمل در مجلس و رئیس کمیسیون تدوین آیین ‌نامه داخلی هم درباره طرح تشکیل وزارت ازدواج و طلاق گفت: "این طرح مغایر اصول 75 و 164 قانون اساسی و برنامه پنجساله پنجم توسعه است." وی با بیان اینکه مباحث مربوط به طلاق بر عهده قوه قضاییه است، تصریح کرد: "کسی نمی‌تواند در این امور و در عملکرد دستگاه قضا پیرامون این موضوع دخالت کند."

پایان پیام/

کد خبر 343597

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • داوود احساني IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    به نظر من تشكيل چنين وزارت خانه اي در جامعه ما ضروري به نظر ميرسد، با توجه به اينكه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بنادهاي ازدواج تشكيل شد ولي موفق نشدند. شكي نيست كه در زمان نه چندان قديم شهرها كوچك بودند و اكثر مردم هم ديگر را ميشناختند و همه ميدانستند كه فلان شخص دختر دم بخت در خانه دارد ولي با بزرگ شدن شهرها ديگر روابط عمومي كم رنگتر شده است و بعضا عده اي از آقايان هستند كه دختر مورد نظر خود را پيدا نميكنند و همچنين بالعكس يكي از كوچكترين وظيفه وزارت ازدواج و طلاق ميتواند معرفي دختران و پسران هم كفو به يكديگر باشد و پيدا كردن همسر مناسب راي جوانان آسان شود.