بدهی 9 میلیاردی معاونت قرآن/ بیمه فعالان قرآنی اولویت ماست

خبرگزاری شبستان: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشادگفت: بیمه فعالان قرآنی از اولویت‌های ماست اما با بدهی‌های این معاونت و عدم دریافت بودجه تا پایان سال امکان انعقاد دوباره آن نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تعهدات این معاونت در قبال مؤسسات قرآنی مردم نهاد گفت: سال 1390 از منظر بودجه و وضعیت اقتصادی، سال پربرکتی بود و اعتبارات مالی خوبی در اختیار دولت قرار داشت، که بخشی از این اعتبارات به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده شد و مبنای این شد که بعضی مؤسسات و فعالیت‌های قرآنی را حمایت کند.
وی افزود: متأسفانه سال 1391 سالی بود که تحریم‌ها بر اقتصاد مؤثر واقع شد و دولت از لحاظ اعتبارات در مضیقه قرار گرفت. 6 ماهه دوم سال 91 به بعد دوره بحران اعتبارات مالی آغاز شد که در سال 92 بروز نمود و معاونت قرآن و عترت در سال 92 حتی اعتبارات مصوب وزارتخانه را دریافت نکرده و همان اعتبارات ناچیزی را هم که در اختیار داشت یک جا صرف برپائی نمایشگاه قرآن کرد.
حشمتی در ادامه گفت: بد نیست در اینجا به این نکته اشاره کنیم تا مؤسسات که محرم فعالیت‌های ما هستند در جریان باشند که حجم هزینه‌های معاونت قرآن و عترت قبلی در نمایشگاه قرآن طبق برآوردی که انجام شده در رمضان 92 بالغ بر 8 و نیم میلیارد تومان شده که 5 میلیارد تومان به پیمانکاران پرداخت شده و 3 و نیم میلیارد بدهی روی دست ما مانده که باید پرداخت شود. در سایر حوزه‌ها نیز نزدیک به 5 میلیارد تعهد مکتوب نسبت به مؤسسات و ادارات کل ارشاد در سراسر کشور و بعضی از طرح‌های ویژه مانند جشنواره‌ها داریم. متأسفانه ما با مشکل اعتباری بسیار شدید روبه رو هستیم که با فرض اینکه اعتباری نیز دریافت کنیم، پرداخت بدهی‌ها در اولویت است و عملاً هیچ کار جدیدی را نمی‌توان آغاز کرد.
وی خاطر نشان کرد: این بحران اعتبارات نشان می‌دهد که ما نسبت به برنامه‌های تدوین شده مانند ساخت مؤسسات و کمک به اجاره و رهن مؤسسات ناچاریم که تا پایان سال 1392 و چه بسا سال 1393 با احتیاط حرکت کنیم و قول نمی‌دهیم که بتوانیم کمکی به مؤسسات داشته باشیم، اگر اعتبارات ابلاغ شود اولویت دیگر ما در این بخش خواهد بود و اعتبارات پرداخت خواهد شد. اما از آن جایی که نمی‌خواهم وعده بدون عمل بدهم توصیه می‌کنم که مؤسسات با احتیاط حرکت کنند و در مسائل مربوطه با معاونت مذاکره کنند.
حشمتی در خصوص توافقات و فعالیت‌های مشترک معاونت و مؤسسات در آینده گفت: اگر اعتباری در حساب معاونت موجود نباشد طبیعی است که با مؤسسه‌ای توافقنامه و قراردادی را امضاء نکرده و بخشنامه‌ای را ابلاغ نمی‌کنیم که مؤسسات چه باید بکنند. اما اگر اعتبارات قطعی شود که این اتفاق در چند روز باقی مانده از سال 1392 بعید به نظر می‌رسد، چرا که هنوز در مجلس شورای اسلامی پیرامون آن بحث‌هایی مطرح است در صورت تصویب فروردین و اردیبهشت به وزارت‌خانه ابلاغ می‌گردد، آن وقت است که ما می‌توانیم با مؤسسات روشن‌تر صحبت کنیم که در چه زمینه‌هایی می‌توانیم به آنان مساعدت نمائیم. در صورتی که اعتبارات در سال 93 به ما ابلاغ شود، با اولویت‌هایی که خواهیم داشت، بخشی را به فعالیت‌های حوزه معاونت و اجرای طرح‌هایی که به مؤسسات باز می‌گردد اختصاص خواهیم داد و بخشی نیز جهت توسعه زیر ساخت‌ها برنامه ریزی می کنیم.
وی در خصوص نگرانی از قطع بیمه فعالان قرآنی تصریح کرد: یکی از مباحثی که در حوزه مؤسسات قرآنی مطرح است، موضوع بیمه فعالان قرآنی است، سال اولی که اعتبار نسبتاً خوبی موجود بود ظاهراً از طریق بیمه هنرمندان بخشی عمده‌ای از کارمندان و مدیران مؤسسات بیمه شدند و حق و حقوق کارفرمایان پرداخت شده است. لکن به دلیل همین مسائل اعتبارات و بودجه‌ای که وزارت ارشاد هم در آن درگیر است در سال 91 و 92 فعالان قرآنی آسیب دیده‌اند. ما در حوزه هنرمندان هم حتی این مشکل را داریم و خبرنگاران، هنرمندان و فعالان قرآنی همه از آئین نامه بیمه فعالین قرآنی استفاده می‌کنند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تأمین اعتبار سهم کارفرمایان از بیمه فعالان قرآنی را باید با رایزنی با دکتر جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری نمائیم، در حال حاضر بخشی که متولی امر بیمه
می‌باشد؛ فعال است و مسئله بیمه نیز منوط به تأمین اعتبار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، آن‌ها آمادگی همکاری دارند و فقط در انتظار پرداخت اعتبارات هستند.
حشمتی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر ما 500 میلیون تومان به بیمه پرداخت می‌کردیم، قطعاً بیمه بار دیگر انجام می‌شد. بیمه اصحاب قرآنی بستگی دارد به اینکه اعتبارات در نظر گرفته شده برای حوزه قرآنی محدود نباشد، و ما بتوانیم در آن حوزه اعتبارات آن بخش را تأمین کنیم.
وی گفت: اگر جامعه قرآنی 5 هزار نفر عضو داشته باشد، این 5 هزار نفر بار مالی خواهند داشت و موضوع تأمین بار مالی مهم‌تر از نحوه و چگونگی تأمین آن است.یکی از کارهای اساسی معاونت قرآن و عترت این است که جامعه فرهنگ و هنر و به ویژه اصحاب قرآن مشمول قوانین این بیمه می‌شوند و همین مشمول شدن به آئین نامه بیمه حداقل بخشی از آن را ما باید تأمین کنیم و نمی‌توانیم به صورت دستوری برخورد کنیم و مسئولین مربوطه در تأمین اجتماعی را وادار به این کار کنیم، چرا که آن‌ها نیز برای خود اولویت‌هایی دارند و ما اگر بخواهیم اصحاب قرآنی بیمه شوند قطعاً باید اعتبارات به متولیان امر بیمه پرداخت شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد حجت الاسلام حشمتی گفت:در حال حاضر تا پایان سال امکان برقراری بیمه به سبب بدهی‌های به جای مانده وجود ندارد اما این بیمه قطعاً بار دیگر منعقد گردیده و هیچ سخنی مبنی بر از بین رفتن یا عدم انعقاد دائمی آن وجود ندارد. بیمه فعالان قرآنی و حمایت از جامعه قرآنی اولین و مهم‌ترین اولویت فعالیت‌های معاونت قرآن و عترت است .

پایان پیام/

 

کد خبر 344104

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha