به گزارشخبرگزاری شبستان از همدان، احمدافراسیابان، دبیر دوم علمی کنگره غارشناسی ظهر امروز(28 بهمن) در نخستین کنگره غارشناسی در همدان گفت: سازمان میراث فرهنگی باید در جذب توریست برای غارها کمک شایانی داشته باشد زیرا غارها دارای ظرفیت بسیار فراوانی در جذب توریستهای داخلی و خارجی هستند.
وی افزود: تحقیقات غارشناسی در مناطق کارستی در بحث غارشناسی از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند بسیاری از مشکلات پروژههای عمرانی را برطرف کند.
وی تصریح کرد: علوم زمین؛ گستره علمی بزرگی است که یکی از زیرمجموعه های آن غاز است به طوریکه امروزه شناخت آنها به صورت علمی امری حیاتی بوده است.
افراسیابان خاطرنشان کرد: مقرر شد نخستین همایش تخصصی غازشناسی به علت وجود بزرگترین غار آبی خاورمیانه یعنی غار علیصدر در استان همدان با حضور اساتید داخلی و بین المللی برگزار شود.
دبیر دوم علمی کنگره غارشناسی خاطرنشان کرد: استفاده از آب غارها میتواند در صنعت برق، تأمین آب، آبرسانی در غارها و سدها انجام گیرد که باید کاوش دقیقی در این زمینه انجام شود.
وی ابراز کرد: هدف از ایجاد این کنگره هماندیشی و شناخت بیشتر چالشها و ایجاد برنامهای منظم در برنامه تدوین پنج ساله است که میتواند نقش موثری داشته باشد.
58غار در همدان شناسایی شده است
سید عبدی افتخاری، مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان نیز از شناسایی 85 غار در همدان خبرداد و گفت: علیصدر و سراب بهترین غارهای همدان هستند.
وی با بیان اینکه خدمات شایانی در زمینه کوهنوردی در استان همدان انجام شده است، افزود: این در حالی است که استان همچنین 60 سال فعالیت در عرصه غارنوردی دارد.
وی تصریح کرد: 58 غار در استان همدان شناسایی شده که بهترین آنها را می توان علیصدر و سراب دانست که غار علیصدر بیش از 50 سال است که مورد اکتشافات قرار گرفته است.
افتخاری خاطرنشان کرد: دبیری کنگره هایی چون غارشناسی باید در استان همدان باشد و ما حمایت های خود را از هیات کوهنوردی اعلام کرده ایم و دوست داشتیم در این همایش این هیات نقش بیشتری ایفا کند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان ابراز کرد: هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان از هیات های فعال است و منتظر بود تا در این همایش حضوری پررنگ داشته باشد اما متاسفانه هماهنگی های درون سیستمی کمرنگ شده است.
افتخاری پیشنهاد کرد: اطلاعات علمی مراکز دانشگاهی به کوهنوردان و غارنوردان انتقال یابد به طوریکه ارتباط تنگاتنگ و نزدیکی بین علم و عمل شکل گیرد تا به توسعه این ورزش کمک کند.
12 هزار و 843 دانشجو در دانشگاه بوعلی سینای همدان مشغول تحصیل هستند
سید مرتضی هزاوه ای، معاون دانشجویی دانشگاه بوعلی سینای همدان نیز از تحصیل 12 هزار و 843 دانشجو در دانشگاه بوعلی سینای همدان خبرداد و گفت: این در حالیست که بسیاری از دانشجویان علاقه مند به تحصیل در زمین شناسی هستند.
وی افزود: تعداد دانشکده های همدان در سال 77، 7 دانشکده بوده که امروزه به 13 مورد رسیده است و همچنین در مقطع دکتری زمین شناسی، رسوب شناسی و اقتصادی پیشرفت بسیاری داشته ایم.
وی با بیان اینکه قرآن انسان را به تفکر آفرینش هدایت می کند، تصریح کرد: وجود دو غار حراء و اصحاب کهف در قرآن نشان می دهد در این زمینه اهمیت فراوانی داده می شود.
زاوه ای افزود: شناخت قرآن از راز هستی و اسرار وجود، شرح و بسط آن در معرفت صفات جمال و جلال، علت آفرینش جهان و انسان، ودایع الهی که در نهاد انسان نهفته است معارف عالی و تعالیم حکیمانه ای است که زاویه ای دیگر از اعجاز را می گشاید.
پایان پیام/
نظر شما