اطلس جغرافیایی 200 غار کشور تهیه و تدوین شد

خبرگزاری شبستان: رییس مرکز مطالعات و اکتشافات جغرافیایی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، از تهیه و تدوین اطلس جغرافیایی 200 غار مهم کشورخبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علیرضا عباسی سمنانی، رییس مرکز مطالعات و اکتشافات جغرافیایی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز(28 بهمن) در نخستین کنگره غارشناسی در همدان گفت: بیش از 600 غار در 31 استان کشور وجود دارد و اطلس غارهای ایران با محوریت غارهای استان همدان و با بهره گیری از تجربه و تخصص اساتید خبره تدوین شده است.
 

وی افزود: این اطلس جغرافیایی در مدت 5 سال با تلاش استادان دانشگاه ها و کارشناسان زمین شناسی کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح تهیه شده است.
 

وی تصریح کرد: در این اطلس که محورهایی شامل نام تقسیمات کشوری، ارتفاع، سطح دریا، فاصله تا نخستین مرکز اقامتی مشخص شده، دهانه غارها، نوع غار و رسوبات آن، دهلیزهای غارها و محل ورودی و خروجی غارها، موقعیت و نحوه دسترسی به آنها، میانگین ها، وسعت و اندازه غارها بر روی نقشه های یک بر روی 250 هزار و یک بر روی 50 هزار تهیه شده است.
 

رییس مرکز مطالعات و اکتشافات جغرافیایی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: 70 نگاره از غارهای مهم ایران در این مجموعه گردآوری شده است و فار دوم این اطلس نیز در دست تهیه قرار دارد.
 

عباسی سمنانی خاطرنشان کرد: مرکز مطالعات و اکتشافات جغرافیایی نیروهای مسلح تاکنون با توجه به نیاز کشور موفق به تدوین اطلس کوه ها، رودها و جنگل های کشور شده است.
 

وی ادامه داد: در این نقشه ها غارها بر اساس نوع و زمان پیدایش از جمله آبی، دریایی، یخی، آتشفشانی و انهلالی تقسیم بندی شده است.
 

وی گفت: سازمان جغرافیایی می تواند دانشجویانی که درمقاطع کارشناسی ارشد در ارتباط با رشته های زمین شناسی و غارشناسی مقاله داشته اند را در ارائه پایان نامه های تحصیلی شان حمایت کرده و تصاویر ماهواره ای را به دانشجویان تحصیلات تکمیلی ارائه کند.
 

دومین غار عمیق کشور به دست غارنوردان ایرانی مورد بررسی قرار گرفت
هادی صابری، دبیرفدارسیون کوهنوردی کشور نیز گفت: در سال 1323 ورزش کوهنوردی راه اندازی شد و در سال 1326 هئیت کوهنوردی و اسکی با هم دیگر ادغام شدند.
 

وی افزود: همچنین در سال 1386 به دنبال استقلال فداراسیون سنگ نوردی با سازماندهی گروه ها در امر غارنوردی همت کرده و بارویکرد تهیه و تدوین و جزوات آموزشی در مقطع پیشرفت غارنوردی کشور تالیف کرده است.
 

وی با اشاره به عملکرد و دوره های آموزشی، تصریح کرد: پیشرفت غارنوردی با حضور 144 نفر، 8 دوره آموزشی غارنوردی با فعالیت 86 مربی درجه 3 و 17 مربی درجه 2، 7 دوره آموزشی زمین شناسی و کارست با حضور 357 نفر، دوره آموزشی پزشکی غارنوردی بیش از 400 نفر، امداد و نجات غار با حضور 32 نفر برگزار شده است.
 

صابری خاطرنشان کرد: همچنین دومین غار عمیق ایران با عمق 400 متر به دست غارنوردان ایرانی کشف و مورد بررسی قرار گرفته است.
 

دبیرفدارسیون کوهنوردی کشور گفت: راه اندازی پژوهشگاه، تهیه و شناسنامه ثبت غار، شرکت در زمین شناسی و جمع آوری و بانک اطلاعاتی از جمله اقدامات این سازمان است.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 344302

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha