کاهش مشمولان به ۶۰۰ هزار نفر طی ۲ سال آینده

خبرگزاری شبستان: فرمانده ناجا با تاکید براینکه دفاع تنها به زمان جنگ برنمی گردد،گفت:تعداد مشمولان ما در ۲ سال آینده به ۶۰۰ هزار نفر در سال کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار احمدی مقدم،فرمانده در همایش ملی سرباز گفت: هرنظام و سیستمی با گذر زمان نیاز به مراقبت، ارزیابی و نوسازی روش ها و شیوه ها دارد و موضوع سربازی نیز از این مسئله مستثنی نیست. از این حیث، پژوهشگران و محققانی که در این همایش شرکت دارند و برخی از آنان حین خدمت هستند، پژوهش آنان پژوهشی مشارکتی و میدانی است بنابراین نتایج حاصل از آن نیز بیشتر قابل توجه است.


وی افزود: خدمت وظیفه عمومی از 15 سال پیش تا کنون تغییرات زیادی کرده از جمله فروش سربازی، کاهش و افزایش مدت خدمت، کاهش و یا افزایش معافیت ها و ...


فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اینکه برخی به ایجاد ارتش حرفه ای در کشور اعتقاد دارند، گفت: اولا باید بپذیریم که دفاع یک وظیفه همگانی است و افراد نمی توانند با پرداخت مالیات، خود را از سربازی معاف کنند و ادعا داشته باشند که افراد دیگر به نیابت آنان به سربازی بروند از طرفی سربازی براساس دین ما یک واجب کفایی است بنابراین ایجاد ارتش حرفه ای در کشور ما قابل اجرا نیست.


مقدم همچنین با تاکید براینکه دفاع تنها به زمان جنگ برنمی گردد، تصریح کرد: آمادگی نیروهای مسلح باعث می شود تا دشمنان طمعی برای هجوم به کشور نداشته باشند.


وی یادآور شد: برخی از دست های پنهان در زمان قبل از جنگ، خدمت سربازی را به یک سال تقلیل دادند و این مسئله منجر شد تا واحدهای رزمی خالی از نیرو شود که در پی آن مشکلات داخلی و جنگ تحمیلی آغاز شد و از آنجا که واحدها از آمادگی لازم برخوردار نبودند، بیشترین ضربه را در ابتدای جنگ متحمل شدیم بنابراین اگر نیروهای ما آمادگی کامل داشتند قطعا عراق یا به کشور حمله نمی کرد و اگر حمله می کرد توفیقی در جنگ بدست نمی آورد.


سردار احمدی مقدم با اشاره به اینکه دفاع نیاز دائمی است به خصوص برای کشور ما که در کانون ناامنی قرار گرفته است، اظهار داشت: این کانون ها شامل وجود مواد مخدر و ترورسیم جهانی در اطراف کشور، مداخله سرویس های بیگانه و تحریک گروه های تروریستی است.دشمن در تلاش است تا از طریق ورود مواد مخدر و استفاده از فضای مجازی، ماهواره و هر روش دیگر باعث بی ثباتی کشور شود.


مقدم در بخشی دیگری از سخنان خود به تشریح کارکردهای خدمت سربازی پرداخت و گفت: بسیاری از کشورها در گذشته ورود به ارتش و خدمت سربازی را وسیله ای برای عبور از وضع سنتی به مدرن می دانستند به عنوان مثال فردی از روستایی دوردست به ارتش می آمد و در آنجا زندگی مدرن و نظم اجتماعی را می آموخت اما امروزه اگر چه این موضوع دیگر مطرح نیست اما جوانان از طریق خدمت، مسئولیت پذیری و اعتماد به نفس را می آموزند و به مرحله ای می رسند که مسئولیت خانواده ای را برعهده بگیرند.


وی همچنین خدمت سربازی را دروازه ای برای کنترل بسیاری از ناهنجاریها و مشکلات دانست و افزود: مشمولان در صورتیکه که معتاد و یا سیگاری باشند شناسایی شده و باید اقدام به ترک کنند. همچنین در گذشته همه سربازان باید خواندن و نوشتن را می آموختند، هرچند هم اکنون این کارکرد کم تر شده است.


بسیاری از بیماری های آنان در موضوعاتی نظیر دندان پزشکی ، مشکلات روانی و.... در طول خدمت درمان می شود که این موضوع به سلامت اجتماعی کشور کمک بسزائی می کند.


این مقام ارشد انتظامی، همچنین به آسیب های خدمت سربازی اشاره کرد و گفت: خدمت سربازی اگرچه اجباری است اما نباید مجانی باشد؛ دولت ها در طول سال های گذشته تلاش کردند تا حقوق سربازان را از میانگین حقوق کل کشور افزایش دهند و امروز به جائی رسیده ایم که خانواده سربازان کمتر هزینه می کنند و به دنبال آن هستیم با افزایش حقوق سربازان، خانواده ها هزینه ای برای فرزندان خود نکنند.


وی با اشاره به اینکه طرح تقسیم مشمولان هم اکنون از طریق رایانه انجام می شود، گفت: با این اقدام به دنبال آن هستیم تا دخالت انسان را به حداقل برسانیم اما با این وجود دریافتیم سربازی که در سیستان و بلوچستان خدمت می کند متعلق به فقیرترین خانواده و محروم ترین مناطق کشور هستند..


احمدی مقدم افزود: دلیل این امر، فرمول هایی است که به رایانه داده می شود براین اساس سربازان در نزدیک ترین محل زندگی خود بکارگیری شوند مگر اینکه منطقه ای سربازش تامین نشده باشد بنابراین ساکنان تهرانی را به تهران، ساکنان اصفهانی به اصفهان و یزد و یا خراسانی ها به مناطق مرزی اعزام می شوند اما تلاش می کنیم تا با مدیریت، مناطق امنیتی سخت متعلق به یک گروه خاص نشود.


وی همچنین در خصوص غائبین از خدمت سربازی گفت: ایجاد فرصت های شغلی در شهرهای بزرگ منجر شده تا تهران بیشترین و شهرهای کوچک کمترین آمار غائبین را از آن خود کند. بنابراین مجلس باید تدابیری بیاندیشد تا افرادیکه تصور می کنند نرفتن به سربازی هزینه های برای آنان ندارد، از خدمت سر باز نزنند.


فرمانده ناجا با تاکید براینکه باید راه های فرار از خدمت بسته شود، گفت: خدمت سربازی یک وظیفه همگانی است و هیچکس مستثنی از آن نیست.


احمدی مقدم همچنین از عدم واگذاری خدمات دور از شأن و منزلت به سربازان تاکید کرد و گفت: امروز این مسئله در نیروی انتظامی رعایت شده و سربازان احساس نمی کنند که تحقیر شده اند.


وی یکی از دغدغه های سربازان را ارتقای تحصیلی آنان دانست و گفت: هرچند این مسئله تحقق پذیر نیست چرا که اگر بگوییم قبل از تحصیلات همه باید به سربازی بروند منجر می شود تا جوانان فرصت تحصیلی را از دست بدهند اما این الگو که مشمولان بعد از تحصیلات به خدمت بیاند مشکلاتی به دنبال دارد.


این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینکه 40 درصد سربازان کشور دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا هستند، گفت: این رقم امروز آرام آرام در حال افزایش است.


فرمانده نیروی انتظامی در خصوص بکارگیری سربازان براساس تخصص گفت: برخی از رشته های تحصیلی همانند پزشکی این امکان وجود دارد چرا که کشور نیازمند است اما سربازانی که در رشته هایی نظیر ریاضیات و یا فیزیک ادامه تحصیل داده اند کاربردی در نیروهای مسلح ندارند بنابراین بعد از دو سال خدمت، تا حدی دانش و مهارت های خود را فراموش می کنند بنابراین در این خصوص باید فکری اندیشید.


وی به روند افزایش جمعیت در سال های گذشته اشاره کرد و افزود: رقم مشمولان در سال گذشته به 900 هزار تا یک میلیون نفر رسید اما امسال این رقم به حدود 655 هزار نفر کاهش یافت و تا دو سال دیگر این عدد تا حدود 600 هزار نفر تثبیت می شود که از این رقم، 15 درصد آنان به دلایل مختلف از جمله مشکلات ثبت احوال (داشتن دو شناسنامه) و ... به خدمت نمی آیند.


وی افزود: از طرفی دشمن هر روز می گوید که گزینه های دفاعی اش روی میز است البته این سخنان بی اثر و تبدیل به طنز شده است پس نیازهای دفاعی ما کاهش پیدا نکرده بنابراین باید آماده دفاع باشیم و جنگ نیز ممکن است همیشه همانند جنگ با عراق نباشد چرا که بسیاری از جنگ ها در سطح هوایی و موشکی انجام می شود.


فرمانده ناجا از کاهش 10 هزار نفر سربازان نیروی انتظامی خبر داد و گفت: ارائه خدمات پلیس با وجود این کاهش، هیچ تغییری نخواهد کرد؛ باید با افزایش قدرت فن آوری، تجهیزات حرفه ای ، تحقق پلیس جامعه محور و ... نیاز به سربازان را کاهش دهیم.


سردار احمدی مقدم به غنی سازی خدمت سربازی نیز تاکید کرد و اظهار کرد: باید حقوق و لباس سرباز به گونه ای باشد که او احسان نکند که عمرش باطل شده است؛ در نهایت ممکن است الگوی سربازی را تغییر دهیم اما باید این اصل را که سربازی وظیفه آحاد ملت است، بپذیریم بنابراین محققان باید بپذیرند که خدمت در کشور ما قابل حذف نیست اما این تغییر الگو نیز باید بتدریج انجام شود.


این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی حین خدمت سربازی، خدمات بسیاری در جهت پیشرفت دفاعی کشور ارائه داده اند و قطعا ملت ما از با انگیزه ترین ملت های جهان برای دفاع از کشور است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 344311

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha