به گزارش خبرگزاری شبستان: کشتار مسلمانان آفریقای مرکزی در جمعیت های بزرگ و هجرت کلان آنها از این کشور و توصیف چنین وضعیتی به شکل نسل کشی مسلمانان موجب شد تا نظرات دکتر احمد بخشی، کارشناس مسائل آفریقا را همزمان با برگزاری اجلاس بین المجالس اسلامی در تهران در این باره خواستار شویم:
براساس آخرین اخبار رئیس دولت انتقالی آفریقای مرکزی از ایجاد شکاف با مسئولان شبه نظامیان مسیحی در این کشور سخن گفته است و عدم همکاری آنها با مصالحه و گذاشتن سلاح بر زمین را مطرح می کند، آینده و برنامه سیاسی شبه نظامیان مسیحی یا آنتی بالاکا ها را چگونه ارزیابی می کنید؟
- توجه به اینکه ترکیب جمعیت در امور سیاسی و امنیتی متعلق به مسیحیان است به این ترتیب این گروه به نام شبه نظامیان مسیحی که زائیده آنارشی و هر ج و مرجی است که در کودتای آوریل 2013 در کشور آفریقای مرکزی به وجود آمد این گروهها ظهور پیدا کردند، این ها کارهای خود را اینگونه توجیه می کنند که ما اکثریت هستیم و از طرف دیگر رژیم سابق از این ها حمایت می کرده است و شیوه مسالمت آمیزی را با بوزیزه داشتند.
گروههای شبه نظامی مسیحی اعلام کرده اند که نمادهای اسلامی از جمله مساجد باید تخریب شوند و ما جلوی فعالیت های اسلامی علنی را می گیریم.
فعالیت های افراطی، ناشی از خلاء ای است که در کشور آفریقای مرکزی وجود دارد و دولت عملا نمی تواند کنترلی داشته باشد از همین رو نماینده سازمان ملل از نسل کشی در این کشور سخن می گوید و این نسل کشی را ناشی از تسویه حساب های نژادی می داند و علت آن را ناتوانی دولت مرکزی عنوان کرده است.
این درست همان بحث رواندا در سال 1994 و بالکان و یوگسلاوی سابق است که ممکن است اتفاق بیفتد.
در حال حاضر فضای هرج و مرجی حاکم است و دولت مشروعیت خاصی ندارد و منفک شده از گروههای نظامی هستند که خواسته هایشان را اینگونه طلب می کنند تروریستها از دولت مرکزی می خواهند مسلمانان حضور نداشته باشند و دولت کاملا مسیحی باشد و آزادی مذهبی را در نظر نگیرند، در این باره بنا به خواسته آنها نمادهای اسلامی باید از بین برود، در طول همین چند ماه گذشته چند ده مسجد تقریبا 70 مسجد در این کشور تخریب شده است و در طول هفته های اخیر شدت گرفته است.
دولت آفریقای مرکزی از روز شنبه هفته جاری عملیات خلع سلاح خانه به خانه را در این کشور شروع کرده و طرح مصالحه را در پیش گرفته است و اعلام کرده که در این عملیات سلاح های سرد و گرم را کشف کرده اند، گروه 250 نفری حافظان صلح و پلیس مسئولیت این پروسه را عهده دار شده اند.
جمعیت مسلمانان آفریقا بین 9 تا 15 درصد است و پاکسازی آنها کار ساده می نماید چه با کشتار چه با مهاجرت، مردم در کمربند تلاقی اسلام و مسیحیت قرار دارند.شعار اینها این است که کشور مسیحی برای مسیحیان است و مسلمانان باید کشور را ترک کنند.
انتقال قدرت به کاترین سمبا باعث شد تا فضای خیزش های خشونت بار مسیحیان فراهم شود مثلا در مالی شبه نظامیان قدرت گرفتند و شمال مالی را اختیار کنند.
از طرف دیگر موافقت نامه های ملی بین المللی به درستی عمل نمی شود و نتیجه آن خشونتها و کودتای های کشورهای آفریقایی است. و نتیجه دیگر آن تسویه حسابها و حضور خارجی ها و تداوم نظامی گری در این کشور است و گروههای نظامی نیاز به سلاح را ملزم می دانند و مدعی هستند که امنیت را می خواهند برگزار کنند اما این دور باطل ادامه دار است و هیچ امنیتی را سبب نمی شود.
احمد بخشی در پاسخ به این سئوال که تشدید قوای امنیتی اتحادیه اروپا و سازمان ملل تا چه میزان به حل بحران آفریقای مرکزی کمک می کند، گفت: با توجه به اینکه اتحادیه اروپا 1000 نیرو و کشورهای آفریقایی و فرانسه نیز نیرو اعزام کرده اند مسئله مهمی است اما باید بدانیم تا زمانی که ثبات و امنیت و انتقال قدرت صحیح نداشته باشد و آرامش وجود نداشته باشد این وضعیت ادامه دارد باید کشورهای بین المللی و اسلامی تلاش کنند تا این وضعیت گذار تمام شود در چنین وضعیتی گروههای مدعی سر بر میاورند و دولت دچار بحران هویت، توزیع منابع می شود و به این تریب هروز شاهد بحران های تازه تری هستیم. از همین رو است که فشارهای بین المللی هفته گذشته و تحت تاثیر عملکرد رسانه ها، دولت از هفته جاری بحث مصالحه و کنترل شورشی های مسیحی را آغاز کرده است.
پایان پیام/
نظر شما