روحانیون برای ترویج و احیای زکات مستحبی نباید ازتوانمندی خود غفلت کنند

مشاور سرپرستی کمیته امداد امام خمینی(ره) ودبیر ستاد زکات کشور بابیان اینکه روحانیون برای ترویج واحیای زکات مستحبی نباید ازتوانمندی خود غفلت کنند،گفت: با سازماندهی و بسیج عمومی درگیلان این امر مهم اجرایی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، اولین همایش ستاد زکات کمیته امداد امام خمینی(ره) گیلان، امروز(8 اردیبهشت) با حضور جمع کثیری از روحانیون و مسئولین در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد رشت، برگزار شد.

 

مشاور سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) و دبیر ستاد زکات کشور در این مراسم با اشاره به اولین برگزاری این همایش در گیلان، اظهار داشت: گیلان مهد مومنین است.

 

حسین نبی لو گفت: زکات یکی از مهمترین ارکان دین است که در کنار نماز آمده و خداوند به وسیله آن در مال انسان، حقی برای فقیرا قرار داده است.

 

وی به تحیقاتی که در سال 86-85 در گیلان انجام شد، اشاره کرد و اذعان داشت: در این پژوهش بالای 96 درصد مردم این استان به انجام واجبات باور دارند و این نشان می دهد که مردم این استان دیندار، هستند.

 

نبی لو با توجه به اینکه روحانیون برای ترویج این مسئله و احیای این سنت دینی نباید از توانمندی خود غفلت کنند، افزود: باید یک سازماندهی و بسیج عمومی برای روحانیت در گیلان انجام بگیرد تا این امر مهم، اجرایی شود.

 

 وی به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر پرداخت زکات مستحبی اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: برای تحقق این امر نیاز به مجاهدانی خستگی ناپذیر است که در این عرصه پا به میدان گذاشته تا به صورت جامع و کامل حق صاحب مال به دست نیازمندش برسد.

 

دبیر ستاد زکات کشور گفت: اگر چه به محصولات کشاورزان این استان بنا به احکام شرع، زکات واجب تعلق نمی گیرد اما اموال آنان شامل زکات مستحبی می شود.

 

نبی لو اطلاع رسانی درست توسط روحانی و ائمه جماعات را در مکانی که نماز برگزار می شود از وظایف آنان دانست و خاطر نشان کرد: عموم مردم بحث فتوا و مسایل دینی را بیشتر از اهل آن می پذیرند و به آن احترام می گذارند.

 

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت های بالای پرداخت زکات فطریه یاد کرد و بیان داشت: اگر ائمه جماعات و روحانیون تعامل خوبی با نمازگزاران داشته باشند و افراد فقیر محله و منطقه خود را شناسایی کنند می توانند زکات را در همان روز عید فطر و در همان مکان به دست افراد مستحق برسانند.

 

مشاور سرپرستی کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه در خصوص جمع آوری کفاره، گفت: پرداخت کفاره رقم بسیار خوبی در جامعه دارد که آن هم مشکلی از مشکلات فقرا را حل می کند و در هر مسجدی می توان به عنوان امداد محله، کفاره را نیز جمع آوری کرد.

 

نبی لو در ادامه به انواع زکات همچون زکات مال واجب، زکات مستحبی، زکات فطریه و کفاره اشاره کرد و اذعان داشت: گاهی بر اثر غفلت و گاهی بر اثر فراموشی از امور مهم الهی غافل می شویم ولی اگر بتوانیم این فرهنگ را به ویژه برای نسل جوان در مساجد سازماندهی کنیم می توانیم بخشی از معیشت فقرا را با جمع آوری زکات، تامین کنیم.


مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) گیلان نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه 35 سر فصل کاری بزرگ در کمیته امداد انجام می گیرد و یکی از آنها جمع آوری زکات برای محرومان است، گفت: روحانیت بیش از هر کس دیگری به اهمیت موضع زکات آگاه هستند و می دانند که زکات با اصل دین همراه است.

 

حسین علی محمدی افزود: در اسلام، زکات همراه با قرآن، پیامبر اعظم(ص) و امیرالمومنین(ع) آمده است و آنها دستگیری از فقرا را بسیار ارزشمند دانسته اند.

 

وی در ادامه به عملکرد انقلاب اسلامی و خیزش های اخیر در منطقه خاورمیانه اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: تمامی این تحولات باعث می شود که پایداری اسلام و حقانیت کلام خدا برای دیگران آشکار شود.

 

علی محمدی تصریح کرد: اگر به دورترین روستاها هم بروید می بینید که انقلاب اسلامی ایران عمران، آبادانی و بالا رفتن سطح رفاه اجتماعی را برای مردم به ارمغان آورده است.

 

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری طی سال های اخیر با اعلام شعارهایی همچون سال اصلاح الگوی مصرف، سال همت و کار مضاعف و سال جهاد اقتصادی مردم را از اسراف کردن برحذر داشتند، اذعان داشت: امروز کشور ایران به اوج پایداری رسیده و در سایر زمینه ها نیز آسیب پذیری ها از بین رفته است.
 

علی محمدی اضافه کرد: سند افتخار نظام اسلامی در همه بخش ها به وفور به چشم می خورد و کمیته امداد یکی از این سندهاست که در 32 سال گذشته پس از انقلاب، در همراهی با فقرا این تلاش را به یادگار گذاشته که خود نشان دهنده این ادعا است.

 

وی ادامه داد: زکات آثار مختلفی دارد و فقرا هر چقدر از این ایثار و حرکت بهره مند شوند، زندگیشان تغییر خواهد کرد.

 

علی محمدی به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر زکات مال مستحبی اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: در حال حاضر مهمترین کاری که باید انجام شود حرکت فرهنگی و تبلیغی است که باید توسط روحانیون تبیین شود تا زمینه سازی برای این امر واجب الهی، صورت بگیرد.

 

وی همچنین گفت: مسئله کارکرد و اجرایی شدن این مسئله هم برعهده کمیته امداد است که انجام می شود.


گفتنی است، کمیته امداد استان گیلان 123 هزار مددجوی تحت پوشش دارد که از این تعداد 70 هزار نفر از آنان را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند.

همچنین کمیته امداد گیلان 34 هزار دختر در سن ازدواج، شش هزار و 519  یتیم، 24 هزار دانش آموز و شش هزار دانشجو را تحت پوشش دارد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 34520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha