به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزار ی شبستان، برنامه «فصل نو» کاری از شبکه قرآن و معارف سیما، چهارشنبه شب، 30 بهمن ماه با موضوع «بررسی بودجه قرآنی سال 1392» با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید علی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان مهمان حاضر در استودیو و حجت الاسلام و المسلمین «سید رضا اکرمی»، رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و «علی اصغر عبداللهی»، معاون امور مجلس شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت تلفنی صورت تلفنی به بحث در مورد موضوع برنامه پرداختند.
حجت الاسلام سیدرضا اکرمی، رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری طی سخنانی به عنوان مهمان تلفنی برنامه، در مورد امکان تحقق بودجه صد میلیارد اظهار کرد: من سه گزارش در مورد اصل قرآن می خواهم ارایه کنم، دولت به عنوان یک نهاد است، بعد از پیروزی شعار خدا،قرآن و خمینی در راهپیمایی ها سر داده می شد و در واقع بعد از پیروزی انقلاب انصافا قرآن احیا شد.
وی ادامه داد: وجدانا قرآن احیا شده و تفسیر، ترجمه و کار قرآنی نیز احیا شده است اما هرگز متناسب با آنچه که برای این هفتاد و هفت میلیون جمعیتی که داریم توقع می رود یا برای کل دنیای اسلام و به ویژه در سطح رسانه صدا وسیما نبوه است.
حجت الاسلام اکرمی گفت: من در دوره هشتم عضو کمیسیون در مجلس بودم و الان دیگر مجلس نیستم و از بیرون دارم نگاهی می کنم، واقعیت این است که ما دو مطلب داریم، یک تصویب قانون داریم و یک تخصیص قانون داریم، که در همین جا دو مشکل داریم، یکی اصل تصویب قانون است که به خاطر مشکلات اقتصادی و تنگناهایی که وجود دارد متاسفانه به این بخش توجه بایسته و شایسته نمی شود و دوم بر فرض هم که مجلس تصویب کند وقتی دولت تخصیص ندهد مشکلی را حل نمی کند و من باید خدمت کمیسیون فرهنگی بگویم که در رابطه با اصل تصویب بودجه و دوم در مورد تخصیص هر مقداری که تصویب می شود اهتمام ورزند و نگذارند که به آخر سال برسد تا این بندگان خدا بتوانند کارهای قرآنی شان را دنبال کنند.
اکرمی تصریح کرد: بعد از تصویب، مساله تخصیص مطرح می شود که بودجه 92 تصویب شد اما تخصیص داده نشد، اما دولت باید درامد داشته باشد بنابراین مهم به تصویب نیست مهم این است که دولت بتواند درامدها را به دست بیاورد تا در حین اینکه توزیع می کند بتواند بخشی را به قرآن تخصیص دهد،به بیان دیگر تخصیص منوط به جذب درامد است.
وی درباره سازو کار تصویب در مجلس شورای اسلامی گفت: این امرحساب و کتاب دارد اما تخصیص منوط به در آمد است،یعنی اگر 100درصد درامد به دست اید تخصیص هم می شود 100 درصد.
وی در پاسخ به سوالی درباره علت عدم موافقت حضور «حجت الاسلام حشمتی» به عنوان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی برای حضور در برنامه گفت: ما چون طلبه هستیم و جناب طاهری هم می شنود می توانیم بگوییم خدا انسان را آفرید و انسان هم توجیه را، اولا باید بگویم که برخی از برادران روحانی ما با این تنگناها نمی توانند پاسخ قانع کننده و وجدانی بدهند، موضوع بعد این است که متاسفانه ما بدون تعارف به طور کلی نسبت به امور فرهنگی کم توجه هستیم.
اکرمی تصریح کرد: الان همه بیست میلیون خانوار ایرانی در سبد خریدشان کت، کفش، لباس، کدو، کاهو، هست اما آیا کتاب هم هست؟ مشکل ما این است که اصولا فهمی برای مسایل فرهنگی از کتاب و مطالعه و قرآن و امثالهم نداریم،در واقع حد فهم مناسب که چه عرض کنم که حتی تناسب هم نداشتند، من پیشنهادم این است که لااقل دختر و پسری که زن و شوهر می شوند و پدر 50 میلیون برای جهیزیه هزینه می کند قفسه ای کوچک بخرد و صد هزار تومان کتاب بخرد بگذارد.
وی ادامه داد: الان تیراژ کتاب های ما 2 تا 3هزار است که با هفتاد و هفت میلیون جمعیت نمی خواند لذا در بخش فرهنگ باید دو کار جدی کرد، اولا به مردم بگوییم همان طور که صبحانه و ناهار و شام نوش جان می کنید و چاشت و عصرانه هم می خورید به مطالعه و کتاب هم بها دهید، کتاب یکبار مصرف نیست و ده نفر می توانند یک کتاب را بخوانند.
اکری افزود: اگر آقای حشمتی نیامد خب رویش نمی شود بگوید بودجه به من نداند، بعد اینکه امسال شما در برنامه تان دارید مچ گیری می کنید، دولت نیمه سال 92 وارد کار شده است و هنوز در حال نقل و انتقال هستند و هنوز جا نیفتاده است که مثلا بیایند بگویند چه قدر بودجه گرفتیم و چه قدر تخصیص داده می شود و چرا این چنین شد، گاهی رویشان نمی شود.
وی ادامه داد: نماینده و آقای حشمتی را یک جا قرار ندهید، نماینده تریبون دارد اما آن بنده خدا این طور نیست، من معتقدم که اولا دولت به بودجه فرهنگی کماً و کیفاً بها دهد چون فرهنگ است که اقتصاد را درست می کند و فرهنگ است که سیاست را درست می کند و امنیت آفرین است، امام(ره) چه قدر به مسایل فرهنگی بها می داد و رهبری چه قدر اهتمام دارند، لذا ما باید به این بخش برسیم و اضافه بر آن خیرین هم باید بها دهند.
اکرمی در پایان گفت: من از زمانی که نهاد رفتم هر روز یک تا دو مساله را می گویم وبعد هفت تا هشت دقیقه کوتاه در مورد مسایل مختلف صحبت می کنیم وبعد یک صفحه قرآن می خوانیم این مساله را باید در کل کشور نهادینه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما