دکتر رضاپور به مناسب فرارسیدن روز شوراها، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان از گیلان، گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان یکی از ساز و کارهای اجتماعی برگرفته از تعالیم مطرقی اسلام جایگاه ویژه ای نیز در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی شهر و روستا بخش مهمی از ساختار مردم سالاری دینی نظام جمهوری اسلامی ایران محصوب می شوند، تاکید کرد: فصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شوراهای اسلامی اختصاص یافته است.
این کارشناس مسائل سیاسی، ادامه داد: مردم از طریق انتخاب اعضای شوراهای اسلامی، اراده جمعی خود را به افراد منتخب واگذاز می کنند تا در مدیریت محل سکونت خود مشارکت نمایند.
رضاپور، شوراهای اسلامی را راهکاری مناسب برای بهره گیری از اصل مهم مشورت که از تاکیدات دین اسلام است، دانست و خاطرنشان کرد: شوراها با تقویت روحیه همکاری جمعی و مشورت گروهی راه را برای توسعه اجتماعی و در نهایت توسعه سیاسی فراهم می کند.
وی در ادامه به فواید تشکیل و تاسیس شوراهای اسلامی شهر و روستا اشاره و تصریح کرد: افزایش مشارکت مردم در مدیریت اجتماعی، ارتقای حس مسئولیت پذیری اجتماعی مردم و تسهیل تحرک اجتماعی از سطح شهروندی به سطح اداره کننده جامعه از فواید تشکیل این نهاد مردمی است.
این کارشناس مسائل سیاسی، اذعان کرد: پرهیز از تمرکز گرایی و امکان بهره گیری از نخبگان منطقه ای در فرایند اداره امور جامعه از مهمترین کارکردهای شوراهای اسلامی است.
پایان پیام/
نظر شما