کرسی فقه مالکی در دانشگاه مذاهب اسلامی راه اندازی شد

کرسی فقه مالکی از مذاهب اهل سنت با حضور علما و اندیشمندان جهان اسلام و اساتید برجسته فقه مالکی دانشگاه الزیتونه تونس و سودان، در دانشگاه مذاهب اسلامی جمهوری اسلامی ایران در تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، کرسی فقه مالکی از مذاهب اهل سنت با حضور علما و اندیشمندان جهان اسلام و اساتید برجسته فقه مالکی دانشگاه الزیتونه تونس و سودان، در دانشگاه مذاهب اسلامی جمهوری اسلامی ایران در تهران آغاز به کار کرد.


در مراسم افتتاحیه که در سالن همایش شهید ماموستا سید محمد شیخ الاسلام برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد مبلغی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، اغاز به کار کرسی فقه مالکی در این دانشگاه را گامی دیگر در جهت آشنایی با مذاهب مختلف جهان اسلام و تقریب مذاهب اسلامی دانست و تاکید کرد: این یک نشست تاریخی است و حضور اساتید برجسته کشورمان به همراه اندیشمندان جهان اسلام نشاندهنده گام های عملی تقریب مذاهب و امت اسلام است.


وی وجود کرسی های مختلف فقهی در این دانشگاه را از موفقیت های دانشگاه مذاهب اسلامی بر شمرد و گفت: تقریب گامی اساسی برای وحدت امت است و حضور اساتید مذاهب در کنار یکدیگر در جهت تقویت دانشگاه و اهداف والای آن است.


در ادامه این مراسم که اساتید مالکی‌مذهب دانشگاه الزیتونه تونس و دانشگاه‌ سودان حضور داشتند، دکتر علی العلوی استاد فقه دنشگاه تونس در سخنانی با اشاره به ضرورت حضور علمای مذاهب اسلامی در کنار یکدیگر در این دانشگاه، اظهار داشت: این اقدام زمینه ای را فراهم می کند تا علما و اندیشمندان با تبادل آرا و نظریات یکدیگر، زمینه نقد آن در فضای دوستانه را بوجود آورد.» استاد دانشگاه تونس، با تاکید بر اینکه افتتاح کرسی های مختلف فقهی در دانشگاه مذاهب اسلامی، از ابتکارات مهم در عرصه تقریب مذاهب اسلامی به شمار کی رود اقدام در راه اندازی فقه مالکی و تکمیل راه اندازی کرسی های فقهی را نشانه روشنی راه جمهوری اسلامی ایران در جهت وحدت جهان اسلام دانست. وی افزود: در فقه مالکی فرصت‌های زیادی وجود دارد تا دانشجویان بتوانند مسائل فرعی آن را مورد مطالعه و بررسی عمیق قرار دهند.


بر پایه گزارش روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، همچنین، دکتر منیر بنجمور دیگر استاد فقه دانشگاه الزیتونه تونس نیز گفت: افتخار بزرگی است که در ایران هستم و از عزم و اراده ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی به خاطر تلاش تحسین برانگیز در عرصه تقریب و ایجاد کرسی فقه مقارن تشکر می‌کنم چرا که این اقدام در جهت افزایش محبت و مودت میان امت اسلام خواهد بود.»
وی افزود: «تونس در همراهی با فقه مقارن کشوری پیشتاز است و معتقدم حضور در این نشست و شنیدن نظرات و آراء برادران و خواهرانم بسیار خرسندم.»
در ادامه نیز، دکتر احمد بابکر خلیل عیسی، استاد برجسته دانشگاه سودان نیز در سخنانی گفت: اسلام پراکندگی جهان اسلام جمع می‌شود و مردم در امت اسلامی کنار هم قرار می‌گیرند.

گفتنی است، در حال حاضر کرسی تدریس فقه تمامی مذاهب اسلامی به شکل مقارن شامل فقه امامی، فقه شافعی، فقه حنفی، فقه مالکی و فقه اباضی تشکیل شده و در آینده ای نزدیک نیز قرار کرسی فقه زیدی و فقه حنبلی نیز در این دانشگاه تاسیس شود.

پایان پیام/

کد خبر 346061

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha