به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام مرتضی واعظ جوادی، رییس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء در نشست خبری آیین پایانی جشنواره ملی ملکوت که امروز یکشنبه 4 اسفند در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور برگزار شد با اشاره به اثرات و برکات معنوی جشنواره ملی ملکوت با محوریت استاد آیتالله جوادی آملی گفت: جشنواره ملکوت یک جریان علمی بزرگ است که اگر به درستی تبیین شود پنجرهای بزرگ به سوی توحید بر جامعه میگشاید. این جشنواره با محوریت کتاب صورت و سیرت انسان در قرآن نوشته آیتالله جوادی آملی که حلقه بزرگ از منظومهای الهی است برگزار شد و اهل مطالعه را گرد خود جمع کرد.
وی با اشاره به ویژگیهای قرآن کریم و جامعیت آن برای تمامی اقشار تصریح کرد: قرآن کتابی همیشگی است که خطاب عام و فراگیر دارد و هیچ انسان و موجودی از قلمرو اشاره قرآن کریم خارج نیست و این معجزه الهی منحصر به یک زمان نبوده و در تمام اعصار جریان دارد. حجتالاسلام واعظ جوادی عنوان کرد: حقیقت قرآن در قیامت جلوهگر خواهد بود و الان جلوه اعتباری و وجوه لفظی این کتاب در پیشروی ما قرار دارد.
وی افزود: همه علوم به نحوی در عرصه قرآن خود را پیدا میکنند و قرآن محل شورش همه علمهاست، یکی از مهمترین نگرشهای جشنواره ملی ملکوت تبیین مبانی نظری علمی عقل در سطوح عام و همگانی بوده است. عقل چه از نوع تجربی و چه نیمه تجربی چه تجریدی و چه از نوع عقل ناب که در حوزه عرفان نظری مورد اعتبار است در این جشنواره مورد استفاده قرار میگیرد.
رییس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء اظهار کرد: عقل منبع فکری بوده و هر آنچه که دستاورد آن باشد به جامعه اعتبارآور و در حوزه دین حجت است. در این نگاه عقل و نقل در کنار هم قرار گرفتهاند و حجت الهی را برای معرفت تکوینی و تدوینی نمود دادهاند تا منتهی به یک تمدن عظیم شوند. در طی برگزاری جشنواره ملی ملکوت همه علوم به میدان آمدهاند و روشهای گوناگون که منطبق با عقل، برهان و کشف معصومانه است، ممزوج شده زیرا در این جشنواره روشهای مختلف علوم گوناگون کنار هم قرار گرفته و همه را به سمت قرآن دعوت میکند و فضای اصیل و هویت قرآنی را میسازد.
وی افزود: طبق نظر آیتالله جوادی آملی برخی از افراد در مورد قول خدا سخن میگویند که منتج به علوم تدوینی است و عدهای در مورد فعل خدا سخن میگویند که منتج به علوم تکوینی میشود که قرار گرفتن این دو نگاه در کنار هم موجب همافزایی دانشها میشود.
حجتالاسلام واعظ جوادی با اشاره به یکی از مهمترین ویژگیهای جشنواره ملکوت گفت: این جشنواره دارای امتیاز بزرگی است که همه علوم را در کنار هم جمع میکند و در سایه قرآن همراه با اهل بیت (ع) منتج به تمدنسازی معرفتی میشود، به عنوان مثال مبادی اخلاق در قرآن به خوبی روشن شده و از علم خشک درمیآید و بهرهمندی از آثار استاد جوادی آملی در این جشنواره که اغلب گفتههای ایشان با قرآن محک خورده، راهگشاست. همچنین استقبال عمومی مردم بخصوص دانشجویان و جوانان دفینههای عقل را در قالب این جشنواره بازیافت میکند.
وی با اشاره به تدوین سیر مطالعاتی قرآن کریم در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء تصریح کرد: طرح مطالعات منظومهای قرآن با نگاه توحیدی در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء بررسی میشود و برای صیانت درست از این اندیشه که میراث هزارساله فرهنگ ماست یکی از مهمترین اهداف این بنیاد است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طبق برنامهریزیهای انجامشده سال آینده جشنواره ملی ملکوت با محوریت کتاب قرآن در قرآن اثر آیتالله جوادی آملی برگزار میشود. همچنین 10 مقاله برتر در اولین دوره جشنواره ملی ملکوت در آیین اختتامیه تجلیل میشوند.
پایان پیام/
نظر شما