به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، یوسف رشیدی، یکی از مدیران سازمان محیط زیست در همایش هوای پاک، خودروی برقی، منافع ملی گفت: هرساله 5 تا 6 هزار نفر در شهرهای آلوده به دلیل آلودگی هوا میمیرند، مهمترین بخش آلودگی در کشور ذرات معلق به قطر کم و هیدروکربنها شناسایی شدهاند که این عوامل با اضافهشدن حلالهای صنعتی پتروشیمی از عوامل سرطانزا محسوب میشود.
رشیدی اظهار کرد: طبق تحقیقات آژانس تجاری بدن انسان هیچ سیستم دفاعی در برابر ذرات معلق کمتر از 2 میکرون ندارد و دود دیزل به عنوان عامل سرطانزا و آلودگی هوا محسوب میشود.
وی با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد: در رنکینگ این سازمان اهواز و تهران جزء آلودهترین شهرها شناسایی شدهاند. با توجه به تحقیقات به عمل آمده ذراتی که وارد بدن انسان میشوند، خنثی هستند و سمی نیستند اما اگر به ترکیبات حلقوی اضافه شوند شرایط بدی را ایجاد میکنند.
وی ادامه داد: هر چقدر خودروها با سوختهای فسیلی بیشتر شوند، سرطان بیشتر میشود. در حقیقت ارتباط معناداری میان ذرات معلق و سوختهای فسیلی و میزان مرگ و میر انسان وجود دارد.
رشیدی گفت: حتی وقتی هوای ما پاک است از نظر استاندارد کلی وضع خوبی نداریم و از سال 89 روند افزایش آلودگی را داریم که نسبت به سالهای 80 و 82 وضع آلودگی هوا بهتر است.
وی ادامه داد: در سال 92 وضع آلودگی بدتر از 91 شد و امسال شرایط آلودگی بدتر از گذشته بود.
رشیدی از توافق محیط زیست با وزارت صنایع خبر داد و افزود: بر اساس این توافق از سال آینده خودروها مجهز به استاندارد یورو 400 میشوند.
وی با بیان اینکه سرریز بنزین آلودگیاش بیش از هزار کیلومتر طی مسیر خودروست، گفت: از استاندارد یورو 6 به بعد علاوه بر جرم ذارت تعداد ذرات نیز در نظر گرفته میشود
رشیدی از توافقی دیگر با وزارت صنایع خبر داد و گفت: بر اساس توافق با وزارت صنعت برای کنترل ذرات سیستم ذرات برای خودروهای دیزلی الزامی میشود.
وی گفت: حدود 25 درصد ذرات معلق زیر 5/2 میکرون منشأ غیرطبیعی و 75 درصد منشأ طبیعی دارند.
وی گفت: رویکرد ما برای کاهش کنترل ذرات معلق تعطیلی معادن شن و ماشین نیست بلکه باید احتراق خودروها را کنترل کنیم و حرکتی به سمت خودروهای برقی داشته باشیم.
وی گفت: هر چقدر بتوانیم استانداردها در تولید انرژی را بالا ببریم وضعیت هوا بهتر خواهد بود، امسال به دلیل سرما و مصرف گاز در تهران واحدهای گوگردزدایی از اصلاح پالایشگاهها خارج شد.
رشیدی اظهار کرد: در سال 79 محتوای سرب در بنزین 670 واحد بود که استاندارد آن 500 واحد است و در سال 89 سرب از بنزین حذف شد و استاندارد به 45 واحد رسید که این رقم یکدهم استاندارد واقعی است.
پایان پیام/
نظر شما