فقدان زیرساخت های فرهنگی ضعف 90 درصد از بقاع متبرکه کشور

قائم مقام سازمان اوقاف با بیان این مطلب که 90 درصد از امامزادگان و بقاع متبرکه فاقد زیرساخت های فرهنگی هستند از نوسازی 280 و بهسازی 1077 بقعه در سال 89 برای تامین این زیرساخت ها خبرداد.

به گزارش خبرنگار شبستان، تقی رضایار، قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری تشریح برنامه های سال 90 این سازمان اداره موقوفات، بقاع متبرکه، اماکن مذهبی و برگزاری مسابقات قرآنی را مهمترین رسالت برشمرد و گفت: هم اکنون قریب به 127 هزار موقوفه در کشور موجود است که حدود 15 هزار مورد آن غیرمتصرفی بوده و باقی موارد در اختیار  سازمان اوقاف قرار دارد.
 
وی با اشاره به فعالیت 10 هزار امام زاده و بقعه متبرکه در سراسر کشور اظهار کرد: تولیت نزدیک به 8 هزار و 50 مورد از این بقاع در دست سازمان است از سوی دیگر سازمان اوقاف برای موسسات خیریه که فاقد سرپرست هستند نیز سیاست گذاری می کند.
 
رضایار درباره اقدامات انجام شده سازمان اوقاف در سال 89 تصریح کرد: همسو با تهیه سند راهبردی این سازمان و ایجاد سامانه جامع اطلاعات و آمار بقاع متبرکه و موقوفات در 280 شهر، خوشبختانه میزان پرونده های استیفای حقوق اموال وقفی از 12 هزار مورد به 8 هزار مورد کاهش یافته است.
 
ساماندهی نیات واقفان خیراندیش در 662 عنوان 
قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: بیش از 5 هزار و 900 سند برای موقوفات کشور در سال 89 اخذ شد که این میزان دو برابر میانگین عملکرد 10 سال گذشته این سازمان است. از سوی دیگر با احصای مجدد نیات واقفان تعداد نیات ساماندهی شده از 64 مورد به 662 عدد افزایش یافت.
 
وی با بیان این مطلب که حسابرسی عملکرد موقوفات از دیگر اقدامات انجام شده در سال همت و کار مضاعف است ابراز کرد: میانگین موقوفات کشور پس از انقلاب سالانه 200 مورد بوده اما در سال 89 همسو با تلاش های انجام شده سازمان این تعداد به 900 مورد ثبتی یعنی بیش از چهار برابر هر سال افزایش یافته است.
 
رضایار با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور بیان کرد: سالانه بیش از یکصد میلیون زائر از امامزادگان کشور بازدید می کنند و این یعنی وجود یک ظرفیت بالقوه فرهنگی برای قطعیت بخشیدن به مطالبه رهبری از این رو در سال گذشته دو سیاست عمران و آبادانی و اجرای طرح های فرهنگی در دستور کار این بقاع قرار گرفت.
 
بهسازی، تعمیر و تکمیل 1077 بقعه متبرکه در سال همت و کار مضاعف 
وی درباره اقدامات انجام شده در بخش عمران و آبادانی بقاع متبرکه در سال گذشته عنوان کرد: نوسازی 280 بقعه و تعمیر، تکمیل و بهسازی 1077 بقعه از جمله اقدامات انجام شده در این بخش است؛ در بخش محتوایی نیز به دلیل آنکه 90 درصد امامزادگان از ضعف توان مالی برای انجام برنامه های فرهنگی رنج می برند مشارکت دهی مردم برای حل مشکلات در دستور کار قرار گرفت.
 
قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در راستای حل مشکل مذکور 12 هزار نفر از خیرین و سرشناسان مناطق مختلف برای تصدی امور هیئت امنای امامزادگان انتخاب و حکم آنها نیز صادر شد از سوی دیگر در بخش فرهنگی تلاش بر آن متمرکز شد تا نیات فرهنگی واقفان که فاقد قید مکان است را به بقاع متبرکه انتقال داده شود.
 
وی با بیان این مطلب که برنامه های قرآنی سازمان اوقاف در سال 89 به امامزادگان انتقال داده شد، گفت: اجرای 5 طرح "سوگواره یاس نبوی" ویژه ایام فاطمیه، "نشاط معنوی" ویژه تابستان، "دهه ولایت و امامت" در فاصله اعیاد قربان و غدیر، "بصیرت عاشورایی"، ویژه ماه محرم و "آرامش بهاری" برای زائران نوروزی بقاع متبرکه نیز در قالب طرح های فرهنگی این سازمان در سال همت و کار مضاعف اجرا شد.
 
رضایار با ابراز خرسندی از حضور 46 میلیون زائر در طرح آرامش بهاری ویژه نوروز 90 اظهار کرد: برگزاری دوره های آموزشی ویژه خادمان، هیئت امناء و هیئت مدیره بقاع متبرکه و گسترش فرهنگ وقف برای غفلت زدایی از این سنت نبوی به شیوه هایی همچون تولید 500 دقیقه فیلم مستند از بقاع متبرکه و امامزادگان و تولید و پخش 6 هزار دقیقه برنامه از رسانه ملی از دیگر برنامه های انجام شده سازمان در سال گذشته به شمار می رود.
 
توزیع 170 هزار نسخه قرآن و نهج البلاغه در امامزادگان شاخص کشور 
وی بیان کرد: توزیع 170 هزار نسخه قرآن و نهج البلاغه در امامزادگان شاخص کشور، بسترسازی برای ایجاد جامعه واقفان کشور و تلاش برای گسترش کمی و کیفی دانشکده های علوم قرآنی که هم اکنون بالغ بر 3 هزار دانشجو را تحت پوشش دارد نیز ذیل اهداف فرهنگی سازمان در سال گذشته به انجام رسید.
 
رضایار درباره اقدامات انجام شده در بخش اداری و مالی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: بهینه سازی منابع انسانی و انسجام بخشی منابع مالی همسو با تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر وجود نشاط، تلاش و پاکدستی بر کارکنان این سازمان دو سیاست اتخاذ شده در بخش اداری و مالی است که در راستای آن دوره آموزشی تخصصی ویژه 2500 نفر، ارزیابی عملکرد ویژه 3 هزار نفر از کارکنان و طرح بهینه سازی با حضور 450 شرکت کننده برگزار شد.
 
قائم مقام سازمان اوقاف درباره نحوه تامین منابع مالی این سازمان خاطرنشان کرد: بخشی از منابع توسط دولت، بخشی از عواید موقوفات و امامزادگان، بخشی نیز از محل کمک های مردمی تامین می شود که برای شفاف سازی این منابع سیستم یکپارچه مالی سازمان در سال 89 راه اندازی شد.
 
شایان ذکر است، نشست خبری تشریح برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه در سال 90 شنبه، 10 اردیبهشت با حضور قائم مقام این سازمان و اصحاب رسانه های جمعی برگزار شد.
پایان پیام/
 
 
کد خبر 34740

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha