به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی صبح امروز(8اسفند) در همایش "کاهش جمعیت ضربهای سهمگین بر پیکر مسلمین" اظهار کرد: باید جامعه را با فرهنگ و عترت قرآن آگاه کرده و مستندسازی دینی را در سبک زندگی دینی به عنوان یکی از رسالتها در مقابله با طرحهای خطرناک استکبار جهانی پیاده کنیم.
وی با بیان اینکه مقابله با سبک زندگی غربی از رسالتهای ماست، افزود: باید در جبهه عظیمی با رویکرد فرهنگی و با روش تعمیق دین در معارف دین تلاش کرده و با هدف حاکم کردن دین در این راستا پیش برویم.
وی با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری در رابطه با افزایش جمعیت و طرح مسئله سبک زندگی دینی از سوی ایشان باعث ایجاد رفع موانع در این راستا شد، افزود: همه دستگاهها چون کمیسیون بهداشت، فرهنگی، شورای عالی فرهنگی انقلاب مشغول تحقیقاتی در زمینه افزایش جمعیت هستند و اقداماتی نیز در این بخش در دستور کارقرار داده اند.
وی تصریح کرد: لغو قوانین گذشته در رابطه با کاهش جمعیت در طرح جامعی در مجلس مطرح خواهد شد و در فرهنگسازی در افزایش جمعیت طرحهایی در دست اجرا است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی فعالیتهایی در رابطه با کاهش میزان طلاق، کاهش سن ازدواج و حمایت از فرزندآوری از جمله اقدامات موثر در حوزه افزایش جمعیت معرفی کرد و گفت: تاکنون اقدامات خوبی در قالب 54 طرح در راستای افزایش جمعیت و تعالی خانواده انجام شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی درادامه با تاکید بر اینکه دشمنان توانستهاند در جوامع و خانوادههای مسلمانان به القاء تنظیم خانواده بپردازند، اذعان داشت: در حال حاضر باید بر اساس فقه اسلامی تلاش کنیم تا سبک زندگی غربی بر زندگی ما تأثیرگذار نباشد.
حجت الاسلام سالک با اشاره به اینکه در حال حاضر در بخش خصوصی 85 درصد مردان و 17 درصد زنان مشغول به فعالیتهای اقتصادی هستند، ادامه داد: در5 سال آینده پیشبینی میشود 75 درصد مردان و 25 درصد زنان مشغول به کار اقتصادی شوند.
وی درهمین زمینه افزود: این مسئله برای جامعه بسیار خطرناک خواهد چرا که همین مسئله از عوامل کاهش تمایل به فرزندآوری است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:از دیگر عوامل عدم تمایل به فرزند آوری مسائلی چون تغییر الگوی خانوادگی، آزادی جنسی، هزینه نگهداری فرزند، صنعتی شدن، مهاجرت به شهرها، سبک خانهسازی، آپارتماننشینی، جذابیتهای شهری، مدرنیته و مؤلفههای آن، تغییر الگوی خانوادگی، الزامات پذیرش سرمایهداری، اندیشه پیشرفتگرایی اجتماعی و آموزههای خودگرایانه است.
وی در ادامه بیان کرد: در چنین وضعیتی و با چنین مسائلی اتفاقاتی صورت گرفته و میزان باروری از 8/6 فرزند به 8/1 فرزند در سال 85 و در سال 89 به 6/1 فرزند رسیده که در آینده با خطرات تهدید نسل و کشوری سالمند مواجه خواهیم شد.
حجت الاسلام سالک با تاکید بر اینکه برنامه های مخرب شبکه های فارسی زبان ماهواره ای در بحث کاهش جمعیت تاثیرگذار بوده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه آمار طلاق در استانهای مذهبی در کشور بالاتر از دیگر استانها است و در این زمینه هر چه از فضای دین فاصله بگیریم بیشتر گرفتار آسیبهای مقوله کاهش جمعیت خواهیم شد.
وی با بیان اینکه ایران کشوری با ظرفیتهای بسیار بالا از ابعاد مختلف و زمینههای مختلف است، افزود: با وجود این ظرفیتها ایران میتواند رشد جمعیتی تا سقف 150 میلیون نفر را دارا باشد که این رشد برابر با اقتدار یک ملت در راستای اهداف اسلامی است.
حجت الاسلام سالک با اشاره به اینکه ایران برای رشد جمعیتی مذکور نیاز به اقداماتی دارد، افزود: پیروزی انقلاب اسلامی فضایی را در سطح کشور برای رسیدن به اهداف اسلامی به وجود آورد که باید به سوی موالید میرفت که پس پیروزی انقلاب دشمنان ایران و نظام اسلامی با طرح پیشگیری از جمعیت و القاء آن به جامعه ایرانی باعث شدند تا دولت و تمام دستگاههایی اجرایی به ویژه وزارتخانهها در قالب تنظیم خانواده فعالیتهای خود را آغاز و هزینههایی برای این طرح در نظر بگیرد.
وی با اشاره به این مطلب که وزارت بهداشت نیز در بحث نظارت بر کاهش جمعیت فعال شد و ارائه خدمات به مردم را در راستای اجرای قانون، تحت عنوان تنظیم خانواده در دستور کار خود قرار داد، گفت: در حال حاضر درصدد لغو قانون تنظیم خانواده در مجلس و در مقابل آن تصویب و عملیاتی کردن افزایش جمعیت با رعایت مسائل جنبی آن هستیم.
پایان پیام/
نظر شما