حسن مجنونی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره بیست و یکمین سالروز تأسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد همزمان با 18 اسفندماه، اظهارداشت: مساجد خود به عنوان کانون فرهنگی و مذهبی از صدر اسلام تاکنون محسوب می شده اند که به دلیل حساسیت و اهمیت موضوع به طور خاص تاسیس کانون های فرهنگی و هنری در مساجد در سال 71 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
وی با بیان اینکه اساس تاسیس مسجد در اسلام به عنوان پایگاه اصلی فرهنگی مسلمانان و تبلیغ فرهنگ اسلام بوده است، بیان کرد: تمامی مبانی فرهنگی اسلام در مساجد تبیین و تبلیغ می شده است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه مسجد کانون علم و فرهنگ است و اگر در جامعه اسلامی مسائل فرهنگی از مساجد ترویج شود دارای چندین مزیت است، ادامه داد: مسجد به عنوان خانه خدا دارای اثرگذاری بیشتر در زمینه مبانی فرهنگی در اذهان مردم نسبت به مکان های دیگر است.
مجنونی پایین بودن خطر انحراف در مسائل تبلیغی، تقویت حضور مردم در مسجد و تاثیرگذاری بیشتر در زمینه کمیت تبلیغی را از دیگر این مزیت ها ذکر و تصریح کرد: با توجه به این ظرفیت ها مساجد می توانند به عنوان پایگاه های فرهنگی دینی در مبارزه با جبهه استکبار و دشمن باشند.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران از حسینیه و مساجد شروع شده و در هشت سال دفاع مقدس نیز اعزام به جبهه از مساجد و پایگاه های بسیج بوده است، تاکید کرد: الان نیز بایستی مقابله با دشمن با محوریت مساجد باشد.
نگاه سطحی به مباحث فرهنگی تنها یک مسکن است
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی؛ کانون های فرهنگی و هنری مساجد را پل ارتباطی بین وزارت ارشاد و مساجد دانست و بیان کرد: مهمترین رسالت کانون های فرهنگی و هنری مساجد تبلیغ و ترویج مسائل فرهنگی و هنری سالم مرتبط با دین اسلام است.
مجنونی با تاکید براینکه نبایستی به نسخه های فرهنگی به صورت سطحی و مسکن نگاه شود، یاد آورشد: همانطور که در یک حادثه چند نفر جان خود را از دست می دهند این امر در حوزه فرهنگی به صورت مرگ خاموش است.
وی کانون های فرهنگی هنری مساجد را کانون مبارزات فکری و عقیدتی در مقابل دشمن و مبارزه با جنگ نرم دانست و تصریح کرد: ترویج فرهنگ اسلام و انقلاب از طریق راهکارهای هنری و فرهنگی با هدف استفاده از جمعیت آماده مساجد بویژه جوانان به عنوان جمعیت هدف، جذب و تربیت در مساجد از اهداف این کانون ها است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی مبارزه با فرهنگ غرب و فرهنگ های ضد دینی از طریق روشنگری و آگاه سازی قشر جوان جامعه نسبت به چهره های پشت پرده فرهنگ غرب و عرفان های نوظهور با استفاده از شیوه های فرهنگی و هنری مانند فیلم، تئاتر، نمایش، جشن، تریبون آزاد فرهنگی با حضور افراد متخصص فرهنگی جهت پاسخگویی به مسائل سیاسی، اجتماعی و دینی و ...را کارکرد دیگر کانون های فرهنگی و هنری مساجد دانست.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل کانون ها و حلقه های فکری به عنوان اتاق فکر در خصوص روشهای جدید فرهنگی، چالش ها و معضلات فرهنگی و... را یکی دیگر از ظرفیت های بالقوه کانون های فرهنگی و هنری است.
پایان پیام/
نظر شما