به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، شب گذشته (8 اسفند) در نهمین سالگرد رحلت آیت الله سید مهدی عبادی، امام جمعه فقید مشهد، اظهار کرد: این اجتماع و گردهمایی به خاطر خط تاثیرات آموزشی و تلقینها و سازندگیهای این فقید وارسته است که توانسته است این چنین جمع عظیمی را گرد هم آورد و افرادی را گردهم آورده است که ارادت ویژهای به این مرد وارسته داشته و دارند.
آیت الله علم الهدی بیان کرد: 12 سال خط سازیها و آموزه های اخلاقی و معرفت شناسی این مرد وارسته در سنگر نماز جمعه نقش مهمی داشته است و بالاتر از این توجه به شخصیت الگویی این استاد است که در این مدت در برابر دیدگان مردم نمایانگر بوده است.
وی افزود : مراسم بزگداشت مرحوم عبادی یک یادواره و مراسم یادبود نیست بلکه بازخوانی ابعاد شخصیتی یک عالم وارسته است که فراز و نشیب ها سیاسی ، مقام و منصب ،خط و خطوط ها در او اثر نگذاشت و در برابر آنها رنگ نباخت.
وی گفت : ایشان 12 سال در سنگر نماز جمعه شهری مانند مشهد به عنوان قبه الاسلام با عالمان ، روحانیان و مردمانی تیزبین آنچنان تابلویی شفاف از زندگی خود رقم زد که جنبه های بصری زندگی وی از جنبه های سمعی او در این سنگر و تربیون مهمتر است.
عضو مجلس خبرگان رهبری به فرمایشی از رسول مکرم اسلام (ص) که می فرمایند مردم فلزهایی مانند نقره و طلا هستند اشاره کرد و افزود : تابلو زندگی مرحوم عبادی نشان دهنده این است که فلز او همانند طلاست که گذشت ایام و حوادث نه تنها به نابودی این فلز اثر نمی گذارد بلکه آن را شفاف تر می نماید.
وی با بیان اینکه طبق این فرمایش پیامبر اسلامی ارزش انسانها به علم ، ثروت و توانایی جسمی آنها نیست بلکه به فلز انسانهاست، گفت: دوام و قوام و استقامت وی در برابر سختیهای زمانه گویای وجود فلز طلا این عالم وارسته در عرصه زندگی است.
وی از آیت الله عبادی به عنوان شخصیتی با تقوا ، با اخلاص ، متعبد و وارسته یاد کرد اکه آنچه به زندگی وی دوام و قوام داد آن شخصیت فلز طلا گونه او در عرصه زندگی بود.
امام جمعه مشهد اظهارداشت: در کنار مقام علمی و شخصیتی مرحوم عبادی، ایشان پدر دو شهید بودند که جوانانش را در راه اسلام فدا کرد و به یقیین در پیشگاه سید الشهدا(ع)، این عالم و روحانی گرامی ، سربلند است.
امام جمعه مشهد گفت: این شخصیت در اوج سختیهای جوانی و میانسالی هیچ گونه تغییری نکرد و اخلاق و تواضع روحیه خود را تا آخرین لحظه زندگی به مانند یک طلبه حفظ کرد و آن را تغییر نداد و به گونهای زیست که طلای وجودش در طول این دوران دچار کمی و کاستی نشد.
آیت الله علم الهدی خاطرنشان کرد: به طور قطع این عالیترین اسوهای است که ما بعد از 9 سال در کنار بازخوانی آموزههای سمعی و بصری او به این تابلو شفاف بنگریم و همین شفافیت سبب شده بود که مردم در عزای این عالم عالیقدر احساسات پاک خود را نشان دهند گویی که عزیزی از اعضای خانوادهشان را از دست دادهاند.
امام جمعه مشهد افزود: با دیدن این رشادتهای سمعی و بصری از این عالم وارسته خود را در عرصههای زندگی مورد امتحان و سازش و سازندگی قرار دهیم.
بنابراین گزارش،مرحوم آیت الله سید مهدی عبادی در سال 1315 در شهر خوسف از توابع بیرجند در خانواده ای روحانی به دنیا آمد، پدرش حجت الاسلام آقا سید حیدر یکی از علمای شاخص منطقه و مادرش نوه مرحوم آیت الله حاج میرزا علی خوسفی بود.
آن مرحوم در حوزه های علمیه بیرجند، مشهد، قم و نجف اشرف به تحصیل وبه تدریس علوم دینی پرداخت و از محضر عالمانی همچون آیات عظام حاج میرزا احمد مدرس یزدی، حاج شیخ هاشم قزوینی، حاج تسلیم مجتبی قزوینی، میرزا جواد آقا تهرانی، وحید خراسانی و میلانی بهره برد.
آیت الله عبادی همزمان با آغاز نهضت امام خمینی(ره) به صف مبارزان پیوست و در صحنه های مختلف انقلاب حاضر بود و در مقابله با عمال ستمشاهی به ویژه سیستان و بلوچستان و خراسان سهم مهمی داشت.
امام جمعه فقید مشهد در اسفند سال 1383 در مسیر بیرجند – مشهد دچار سانحه رانندگی شد و در بیمارستان در حالی که حالشان رو به بهبودی بود بر اثر حمله قلبی دار فانی را وداع گفت.
پایان پیام/
نظر شما