حرکت تولیدات فرهنگی دیجیتال در جهت عزت بخشی به کشور

علی جنتی با تاکید بر اینکه نسل جدید تولیدات فرهنگی دیجیتالی باید در مسیر عزت بخشی کشور حرکت کند اظهار داشت : این تولیدات باید زمینه حضور اثرگذار فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را بر تارک تمدن جهانی فراهم آورند.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، افتتاحیه نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.متن کامل سخنرانی علی جنتی در این مراسم به شرح زیر است:

 

رشد شگفت انگیز فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی ، افق های جدیدی را پیش روی کشورهای جهان گشوده تا آن جا که توجه جدی به این فناوری را در توسعه جوامع اجتناب ناپذیر ساخته است.

تکنولوژی نوین ارتباطی در دنیای امروز ، تحولات عظیم و پیچیده ای در روابط و مناسبات انسانی و اشکال جدیدی از الگوهای ارتباطی ایجاد کرده و به مقوله هویت نیز مفهوم جدیدی بخشیده است.

فناوری های اطلاعاتی و پیشرفتهای تکنولوژِیکی در امر توسعه فرهنگی که یکی از لایه های مهم توسعه جوامع و مورد اجماع جهانی است تاثیر قابل توجهی داشته اند تا جائی که تحقق توسعه فرهنگی بدون فناوری امری غیر ممکن و دور از ذهن می باشد.

سریع بودن ، جهانی بودن ، ارزان بودن ، بی مکانی، تسخیر زمان و سایر وِیژگی های فناوری های اطلاعات و ارتباطات، بازنگری در همه شیوه های سیاستگذاری ، برنامه ریزی و مدیریت از جمله در حوزه فرهنگ را ضروری ساخته چرا که نمی توان با شیوه های سنتی و ناکارآمد پیشین به مدیریت حوزه وسیع و پرجاذبه ی فرهنگ و تمدن بشری پرداخت.

فرهنگ کنونی نسبت به تمامی دوره های پیشین زندگی بشری سرشار از اطلاعات است. امروزه تعامل اجتماعی نسبت به گذشته از محتوای اطلاعاتی بسیار بیشتری برخوردار شده و این موضوع مدیریت در حوزه فرهنگ را بسیار پیچیده و با دشواری های فراوانی روبرو ساخته است .

مسئله فرهنگ و استقلال فرهنگی به ویژه در عصر جهانی شدن برای همه کشورها از حساسیت و اولویت خاصی برخوردار است ، در دنیای کنونی ، عدم توسعه یافتگی زیر ساختهای تکنولوژیکی و فناوری پاشنه آشیل کشورهای جهان سوم شده و آنان هر روز شاهد سیل بی رویه مصادیق و مظاهر فرهنگی ، آداب و رسوم و باورهای کشورها و جوامع توسعه یافته به دامان کشور خود می باشند .

بنده بر این باورم که باید در طراحی الگوی جامع مدیریت فرهنگی کشور ، سهم وِیژه ای برای سرمایه گذاری در حوزه فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی قائل شد تا با تلفیق تکنولوژی ، راهبرد و دانش در این حوزه بتوان در راستای تحقق همه جانبه اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی از جمله استقلال فرهنگی ، اقتدار فرهنگی و جلوگیری از شبیخون و ناتوی فرهنگی گام های بلند ، محکم و مطمئن برداشت.

انقلاب اسلامی و نظام منبعث از آن در اساس و بنیان خود یک انقلاب فرهنگی و حرکتی اجتماعی بر مبنای تفکر و اندیشه است، این انقلاب هرگونه تحول و تغییر در بخش فرهنگ را بر مدار ایجاد و احیای تفکر اصیل دینی می داند بدیهی است که هر گونه طراحی و بهره گیری از فناوری ها و تکنولوژیها و بطور کلی رسانه های دیجیتال نیز باید در راستای تحقق این اهداف باشد چرا که فناوری به سان تیغ دو لبه ای است که اگر با آرمان ها، باورها و اهداف یک جامعه همخوانی نداشته باشد زمینه بروز و ظهور پدیده شوم شبیخون فرهنگی و گسیختگی و از هم پاشیدگی جوامع را به دنبال خواهد داشت.

نسل تازه تولیدات فرهنگی هنری دیجیتالی باید در مسیر عزت بخشی ، قوام دهی و باروری و بالندگی جامعه حرکت کند و زمینه حضور اثرگذار فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را بر تارک تمدن جهانی فراهم آورد. در این راه تدوین استانداردهای لازم و ایجاد بسترهای قانونی ، پیش نیازهای اساسی توسعه در این بخش می باشد که دولت تدبیر و امید با تمام توان به دنبال تحقق آن است.

موضوع مهم دیگری که در اینجا بر آن تاکید ویژه دارم آن است که ایجاد دولت الکترونیک یکی از ضرورت های اساسی پیش روی دولت در موقعیت فعلی است و در این راه نیازمند مشارکت گسترده و فعال تر فعالان عرصه تکنولوژی کشور می باشد. توجه به این موضوع علاوه بر آن که روند توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در کشور توسعه می بخشد برای جامعه و مجموعه دولت نیز پیامدهای مثبت و قابل توجهی خواهد داشت که از آن جمله می توان به تسهیل فرایند اجرائی امور ، کاهش سفرهای درون شهری، افزایش کارآئی و بهره وری و افزایش رضایت شهروندان اشاره کرد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان متولی فرهنگ کشور با تمام توان خود از طراحا ، ناشران و ایده پردازان و پدیدآورندگان آثار فرهنگی ، هنری و دینی حوزه دیجیتال حمایت می کند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

در دو دهه اخیر فناوری نوین ارتباطات و اطلاعات با دگرگون ساختن ابزارها و شیوه های داده ورزی و همچنین فراهم آوردن بستر تبادل و نشر آسان و گسترده داده ها موجب تحولات بنیادین در رسانه ها و آثار فرهنگی و هنری شده است.

واگذاری و واسپاری امور به بخش خصوصی یکی از سیاست های وزارت ارشاد است که نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال از نمونه های آن است که امروز به همت موسسات و نهادهای مختلف در بخش خصوصی و با کمک وزارت ارشاد برگزار می شود.

ما سعی داریم این اقدام را در برگزاری سایر نمایشگاهها و جشنواره ها ادامه دهیم مثل نمایشگاه کتاب که به تدریج تمام فعالیت این نمایشگاه را به خود ناشران و بخش خصوصی واگذار کنیم.

متاسفانه امروز سهم بسیار اندکی در اقتصاد فرهنگ و هنر داریم و سعی داریم این حوزه را تقویت کنیم تا نقش اصحاب فرهنگ و هنر در معرفی آثار فرهنگی و هنر ی کشورمان در جهان و اقتصاد کشور پر رنگ تر گردد.

در پایان از همه دست اندرکاران ، فعالان و تلاشگران برپائی نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال قدردانی می کنم و امیدوارم این نمایشگاه بتواند زمینه بالندگی ، رشد و درخشش در این عرصه را پیش از گذشته فراهم آورد.

 

پایان پیام/

کد خبر 348229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha