به گزارش خبرنگار شبستان، مهدی فاضلی، کارشناس قرآنی کانون های تخصصی ستاد عالی کانون های مساجد در نشست تخصصی نقش و کارکرد خانههای نور و کانونهای تخصصی قرآن و نماز در توسعه فرهنگی کشور گفت: کانونهای تخصصی قرآن و نماز میتوانند با طرحهای نو و کارآمد در سطح ملی فعالیت کنند.
وی افزود: کانونهای تخصصی قرآن و نماز در زمینه آموزش نماز، احکام دین و معارف اسلامی میتوانند بسیار مؤثر و کارآمد عمل کنند.
مدیر کانون ریحانهالنبی با اشاره به آموزش نماز برای کودکان پیشدبستانی و قرآنی این کانون گفت: در سال گذشته با آموزش دو هزار نفر از مادران قرآنی در این کانون و همچنین آموزش نماز به کودکان پیشدبستان و مهد کودک موجب افزایش سطح معلومات دینی آنان شدیم.
وی یادآور شد: با این طرح به صورت آسان، ساده و لذتبخش با توجه به خصوصیات کودکان به آموزش نماز برای آنها پرداختیم.
فاضلی ادامه داد: همچنین به طراحی کتابهای کمکدرسی و تکنیکهای آموزشی پیرامون مدارس نماز و قرآن پرداخته و گستره این طرح در پیشدبستان، دبستان و مهدکودکهای تهران سال گذشته اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه نباید آموزش قرآن را از مکان اصلی خود یعنی مسجد جدا کنیم، گفت: باید همچون گذشته که در بعضی از شهرهای ایران بحث تلاوت قرآن قبل از اذان و در سحرهای ماه رمضان به صورت زنده در مساجد اجرا میشد، به این موضوع بیشتر توجه کنیم زیرا بستر اصلی قرآن و فعالیت آن مسجد است، مسجد بستری آماده و سالم برای آموزش قرآن است.
وی با اشاره به خصوصیات اصلی مسجد برای آموزش قرآن اظهار کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز به دلیل نزدیکی با مسجد، مردمی بودن، متناسب بودن با شرایط و نیازهای جامعه و اینکه در همه استانهای کشور وجود دارند موجب می شوند تا آموزشهایی که در این مکان نیز صورت میگیرد به صورت ملی و ماندگار باشد.
فاضلی با اشاره به طرح ملی قرآنآموزی و آموزش نماز به کودکان اول ابتدایی و پیشدبستان در سال گذشته گفت: 40 هزار دانشآموز پیشدبستان و ابتدایی به ویژه در مناطق 4 و 9 تهران در این زمینه آموزش دیدند و جشن این آموزش قرآن و نماز نیز در سال گذشته برای آنها برگزار شد.
این کارشناس قرآنی ادامه داد: باید برای همه فعالیتهای فرهنگی به ویژه قرآنی در کشور به نیازهای مردم هر منطقه و شرایط ویژه و خاص آن منطقه توجه کنیم و به یکسانسازی در امر آموزش نپردازیم، زیرا هر منطقه و استان از کشور ما نیازمند آموزش و کسب مهارتهای خاصی متناسب با شرایط ویژه آن منطقه است.
فاضلی توجه به رشد و گسترش علوم روز را یادآور شد و گفت: نیازسنجی، آیندهپژوهی، احیای فرهنگ گروهی در مساجد، توسعه و شبکهسازی و توجه به محتوای علمی برنامهها در عصر و زمان حاضر به شدت احساس میشود، حتی در مسایل آموزش قرآن و نماز باید به صورت کاربردی و با توجه به ویژگیهای مخاطب به امر آموزش بپردازیم.
فاضلی مهمترین ویژگی آموزش علوم قرآنی به کودکان را آسان کردن، شادی و نشاط و لذتبخش بودن این مباحث برای کودکان دانست.
وی ادامه داد: خانوادهها باید در امر آموزش مباحث مختلف به ویژه مباحث دینی برای کودکان اموری چون ت آسانسازی، کسب مهارت همراه با نشاط و لذت، عرضه محصولات و نرمافزارها، توجه به آموزش تکلیف دینی در خانواده و مهمتر از همه توجه به سن کودک که یادگیری را برای او سهل و تسریع میکند، توجه خاص داشته باشند.
مدیر کل کانون ریحانهالنبی خاطرنشان کرد: تولید محصولات و نرمافزارهای آموزش نماز، بازی و محصولات هنری، دینی و قرآنی، تولید کتابها و داستانهای قرآنی همراه با رنگآمیزی، آموزش 1500 مربی قرآنی برای سنین مختلف، آموزش دو هزار نفر از مادران قرآنی در کارگاه آموزشی نماز، اجرای طرح سلام مسجد و اقامه نماز در مدارس از مقطع اول تا پنجم ابتدایی از جمله برنامههای سال گذشته مرکز قرآنی ریحانهالنبی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: کانون تخصصی قرآن و نماز مهمترین ابزار علمی برای رسیدن به مباحث قرآنی و روشهای نو و کاربردی برای نسل کودک و نوجوان است.
پایان پیام/
نظر شما