حضور شهدا به مجموعه «نام ها» ابعاد ویژه ای می دهد

خبرگزاری شبستان: میر کریمی گفت: داشته های فرهنگی یک ملت اگر بخواهد تصویر شود، قهرمانانی که در طول تاریخ داشته اند، می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از دو فیلم کوتاه از مجموعه مستند داستانی «نام ها» که با تکنیک کمیک موشن ساخته شده اند روز سه شنبه 13 اسفندماه در تالار سوره حوزه هنری با حضور مسئولان فرهنگی چون حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی، محسن مومنی شریف، محمد حمزه زاده، سهیل جهان بیگلری و ...، خانواده ها و همرزمان شهید چمران و شهید دوران،همچنین اهالی رسانه برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم سیدرضا میرکریمی کارگردان مجموعه «نام ها» با بیان اینکه شروع این پروژه از دو سال پیش با یک دغدغه شخصی شروع شد و در ادامه به حمایت خوب حوزه هنری وصل شد، اظهار داشت: قصد ساخت مستندهایی از شهدایی را داشتم که با نام و تصویر آنها در سطح شهر زیاد برمی خوریم اما شاید جوانان خیلی متوجه این ارادت نباشند.


وی ادامه داد: دوست داشتم در لکنت کلامی که در شرایط فعلی برای توضیح این ارادت وجود دارد، یک کار تصویری ارائه دهم. بنابراین به کمک تیمی از طراحان و گرافیست ها روشی نوپا در ایران را برای این پروژه در نظر گرفتم. تکنیک موشن گرافیک یا همان کمیک موشن که نمونه مکتوب آن کتاب قصه های مصور است.


میرکریمی با بیان اینکه این تکنیک، فرمت و مدیایی است که با به حرکت درآمدن لایه های تصویری آن تبدیل به فیلم شده است، توضیح داد: این روش محدودیت ها و جذابیت هایی به همراه داشت. چون اولین تجربه من در این فضا بود مقداری زمان برد. از محدودیت هایی که داشتیم زمان 30 دقیقه ای در نظر گرفته شده در فیلم بود که قرار بود با شخصیت و زندگی این شهدا آشنا شویم.


کارگردان «خیلی دور، خیلی نزدیک» با توضیح اینکه این فرمت در خارج از ایران با مونولوگ گویی همراه است که کمی با فرمت سینما از جهاتی متفاوت است، اظهار داشت: بنابراین این نوع بیان تصویری به فیلمنامه ای قوی نیاز دارد. ضمن اینکه باید به مستند پایبند بود و ریشه های قوی تحقیقاتی داشته باشد که خود این مساله در فضای دراماتیک فیلم خلل ایجاد می کرد.


میرکریمی به تصمیم گیری نهایی در خصوص شکل ارائه این اثر گفت: به هر حال همه اینها کمک کرد به رسیدن به این تنیجه که مستند ما شکل داستانی بگیرد به صورتی که سرگذشت هر شهید از زبان خودش روایت شود.


وی در ادامه تصریح کرد: اگر امروز رونمایی داریم به خاطر شهدایی است که ارزش این احترام و خیلی بیشتر از اینها را دارند. داشته های فرهنگی یک ملت اگر بخواهد تصویر شود، قهرمانانی که در طول تاریخ داشته اند، می شود.قهرمانان جنگ تحمیلی علی رغم اختصاص همه تریبون های سفارشی و رسمی به نظر می آید که بسیار مظلومند.


کارگردان «یه حبه قند» اضافه کرد: شاید هم به خاطر این است که خیلی به جنگ نزدیکیم و شاید بعدها بفهیم که این جوانان اغلب زیر 30 سال چه کارهای بزرگی انجام دادند و چه انسان های بزرگی بودند که فقط نام شان را بر اتوبان ها داریم و عکس شان را بر دیوارها.این شهدا متعلق به همه طبقات جامعه اند و نوعی ذخیره معنوی هستند که خرج کردن از آنها برای مقاصد و اهداف کوتاه مدت به آنها آسیب می زند.


وی با بیان اینکه امیدوارم این ادعا به وجود نیامده باشد که ما کار بزرگی کردیم، بلکه حضور این شهدا به کار ابعاد ویژه ای می دهند، یادآور شد: در این فیلم ها سعی شد تا جایی که امکان دارد به تعریف قصه دست نبریم . حدود 75 تا 80 درصد وقایع فیلم کاملا واقعی هستند. قصه پردازی هم در سکانس ها و پلان هایی که وصل کننده فصل های مختلف فیلم است انجام شده است. هرچند در آنجا هم سعی شده مطابق با روحیات شخصیت اصلی فیلم این اتفاق بیفتد.


میرکریمی در پایان عنوان داشت: اجازه دهیم شعار و آرمان شهید انتقال داده شود و مخاطب با صمیمیتی که در لحن شخصیت اصلی اثر می بیند خودش قضاوت کند و تاثیر بپذیرد.


وی با بیان اینکه 4 اثر از این 7 گانه تقریبا به مرحله نهایی رسیده اند و سه مستند شهید باکری، باقری و شیرودی در مراحل نهایی طراحی قرار دارد و تا اوایل سال آینده رونمایی خواهد شد، عنوان داشت: راجع به شهید چمران و دوران نمی شود صحبت کرد. این بزرگان همیشه تاریخ در قله هایی ایستاده اند که نزدیک شدن به آنها بدون آداب و احترام سخت است و در کلام نمی توان محدود و محصور کرد. امیدوارم کاری که روی پرده می بینید بتواند بخشی از احساس شیرین با این شهدا بودن را انتقال دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 349653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha