رتبه 114محیط زیست ایران در جهان/ تخریب زیست محیطی ناشی از بی توجهی است

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به رتبه 114 محیط زیست ایران در جهان، گفت: تمامی این تخریب ها ناشی از بی توجهی به محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، مهناز مظاهری، معاون آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست کشور، امروز (14 اسفند) در نشست هم اندیشی تشکل های مردم نهاد محیط زیست گلستان با اشاره به اصل 50 قانون اساسی مبنی بر حفاظت محیط زیست به عنوان یک وظیفه عمومی و محور فعالیت های اقتصادی با تخریب نکردن محیط زیست مجاز، گفت: در دین اسلام بارها به حفاظت محیط زیست تاکید شده است و در قانون اساسی نیز بندهایی آمده که اجازه می دهد محیط زیست را برای خودمان و نسل های آینده داشته و آنچه که به نام اقتصاد می خوانیم را نیز بدون تخریب محیط زیست داشته باشیم.


وی با بیان اینکه تعداد تشکل ها از 43 سازمان مردم نهاد در سال 75 به 485 سازمان در سال 92 افزایش پیدا کرده است، افزود: دولت جدید اجازه صحبت دوباره به مردم و مشارکت آن ها را داده است و در سند چشم انداز 1404 نیز بر حفظ محیط زیست و شاخص های آن تاکید شده و ما در سند ملی محیط زیست نقش فعال سمن ها و گروه های مردمی را پیش بینی و در نظر گرفته ایم.


مظاهری تصریح کرد: کشور دارای مناطق 4 گانه، 16 پارک ملی، 13 اثر طبیعی، 33 پناهگاه حیات وحش و 94 منطقه حفاظت شده است و از 13 اقلیم شناخته شده در جهان 11 نوع آن در ایران وجود دارد و باید برای حفاظت از این منابع زیستی تلاش شود.


وی با اشاره به تحقیقات دوسالانه ای که توسط دانشگاه ییل آمریکا انجام می شود، گفت: در این دانشگاه وضعیت محیط زیست کشورها هر دو سال یکبار بررسی شده که بر اساس گزارشات این دانشگاه ایران در سال 2006 رتبه 53 دنیا را داشت اما در سال 2012 به رتبه 114 جهان سقوط کرد.


مظاهری اظهارداشت: به تازگی نیز این دانشگاه گزارش جدیدتری از سقوط محیط زیست ایران ارائه داده است و تمامی این تخریب ها ناشی از بی توجهی به محیط زیست است.


وی با بیان اینکه کارشناسان محیط زیست نقش سیاست های دولت قبل را در از میان رفتن جنگل ها محوری می دانند، افزود: با وجود تخریب های فراوانی که روزانه به محیط زیست ما وارد شده و موجب از بین رفتن تنوع زیستی و حیات وحش می شود، سال گذشته مجلس شورای اسلامی به حمایت از تخریب کنندگان جنگل برخاسته و با تصویب لایحه ای اعلام کرد، هرگونه تجاوز به جنگل ها تا پایان سال 89 بخشوده شده است.


معاون آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست کشور تاکید کرد: یکی از بهترین اکوسیستم های دنیا جنگل های گرمسیری هستند که به خاطر تنوع زیستی که در آن ها وجود دارد دارای اهمیت هستند اما هر روز به میزان تخریب این جنگل ها افزوده می شود.


وی خاطرنشان کرد: سایر جنگل ها نیز به طور طبیعی رو به نابودی هستند و به خاطر افزایش مراتع سر درخت ها زده می شود. چرای دام ها در جنگل نیز از عوامل تخریب بوده و در حال حاضر وجود دام ها بیشتر از گنجایش مراتع بوده و میزان تخریب ها 3 برابر شده است.


مظاهری افزود: در حال حاضر روزانه 130 گونه گیاهی و جانوری و سالی 50 هزار گونه حیاتی در دنیا نابود می شود که در محیط زیست کشور ما نیز این مسئله شرایط بسیار بدی را دارد.


وی گفت: برای مقابله با این تخریب ها راهکارهای مختلفی وجود دارد که مشارکت مردم و تشکل های مردمی در این مسیر کارگشا است.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 350022

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha