طوبی حجازی، عضو شورای اسلامی شهر قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در این خصوص گفت: این مطالبه رهبری منوط به پایان سال نیست، چندین سال است که نامگذاری ها دقیقا باهمین مفاهیم می باشد.
وی ادامه داد: نامگذاری سال های اخیر مفاهیمی بود که می توانست زیرساخت های لازم را برای تحقق اقتصاد مقاومتی را فراهم کند ولی بعضا با همایش ها و سمینارها این موضوع دیده شده و دولت ها توجه ویژه به این موضوع نداشتند.
عضو شورای شهر تصریح کرد: ما الآن با یک وضعیت ویژه ای مواجهیم چرا که تحریم ها خواه ناخواه تاثیراتی داشته که البته این تاثیرات به گونه ای که دشمن می گوید، نیست.
وی افزود: دشمن اینگونه تلقی می کند که این تحریم ها ایران را از پا درآورده ولی تاثیر تحریم ها به این شکل نبوده چرا که دولت مردان با راهکارهای خاصی تلاش کردند تا آن را دور بزنند.
وی در ادامه با اشاره به کاهش بسیار پررنگ بودجه های فرهنگی کشور در سایه وضعیت اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: وقتی بحث اقتصادی مسیر پویایی داشته باشد، می تواند روی فرهنگ هم تاثیر بگذارد و اگر فرهنگ هم مسیر خود را طی کند، قادر به تاثیرگذاری بر روند اقتصادی کشور است و نباید از تاثیر مسائل اقتصادی بر موضوع فرهنگ غفلت کرد.
حجازی گفت: ما موظفیم هم آسیب ها را برطرف کنیم و هم پیشگیری کنیم از آسیب های دیگر و در بخش هایی که بودجه های کشوری داریم با نگاه مقاومی ببینیم.
وی در توضیح این مطلب ادامه داد: البته در نگاه کشوری و مثال گونه می گویم مثلا جایی که نیاز به یک لیوان داریم، دو تا لیوان نخریم که یکی را هم در گنجه و بدون استفاده بگذاریم.
درآمدهای کشور واقع بینانه دیده و مصرف شود// قناعت سرمایه است// نگاهمان به توانمندی های داخلی باشد
وی گفت: باید اقتصاد را بر اساس درآمدهایی که کشور می تواند داشته باشد، پایه ریزی کنیم باید واقع بینانه درآمدها را ببینیم و واقع بینانه هم مصرف کنیم.
عضو شورای شهر با اشاره به مقدمات مورد نیاز برای رسیدن به این هدف خاطرنشان کرد: تا حدی این موضوع به متولیان فرهنگی و رسانه ای برمی گردد باید در این موضوع فرهنگ سازی شود و مانند گذشتگانمان که قناعت را یک سرمایه می دانستند ماهم قناعت پیشه باشیم.
وی ادامه داد: باید با این نگاه در تصمیم گیری های کلان کشوری هم عمل کنیم و همانگونه که مقام معظم رهبری هم تاکید دارند در عمل به اقتصاد مقاومتی نگاهمان به داخل کشور باشد.
حجازی با اشاره به برخی کاستی ها که در مسائل اقتصادی کشور به وجود آمد، اضافه کرد: گاهی برخی از مسئولین در مقابله با این مسئله دم از استقراض از بانک های خارجی می زنند ولی این افراد بدانند که اگر در مواجهه با این مشکل به منابع داخلی روی بیاورند و از ظریت های خودمان استفاده کنند، وضعیت بهتر می شود.
وی در خصوص تلاش هایی که در استان در جهتعمل به اقتصاد مقاومتی صورت گرفته، خاطرنشان کرد: در همین راستا سعی کرده ایم تا بودجه شهرداری را با همین نگاه ببینیم و تا حد امکان با نگاه به امکانات داخلی به طرح و برنامه ها ادامه دهیم.
هدر رفت منابع از مشکلات عمده کشور
عضو شورای شهر گفت: یکی از مشکلات عمده ما در کشور هدر رفت منابع است شاید در بسیاری از موارد با مبالغ کمتر هم می شد، کارها را به سرانجام رساند ولی در نتیجه اینکه هنوز فرهنگ قناعت در بین عموم مردم و مسئولین ایجاد نشده، ما با این مشکل مواجهیم.
وی گفت: مسئله دیگر در این برهه از تاریخ کشور این است که مردم باید در حد ضرورت و نیاز مصرف کنند البته روی سخن بنده با قشر ضعیف نیست.
برخی ها به دنبال اشرافی گری هستند و نامش را آبرومندی می گذارند
حجازی ادامه داد: ما در کشور بخشی از جمعیت را داریم که واقعا به شکل تشریفات و اشرافی گری عمل کرده و دامن به این موضوعات می زنند و اسمش را هم می گذارند آبرومندی.
وی در پایان با تاکید بر لزوم ترویج هر چه بیشتر فرهنگ قناعت در کشور گفت: رسانه ها نقش ویژه ای در این موضوع بر عهده دارند و باید با استفاده از توانمندی و برد رسانه ای خود کشور را در رسیدن به اهداف پیش رو در اقتصاد مقاومتی و گرایش مردم و مسئولان به فرهنگ قناعت یاری کنند.
پایان پیام/
نظر شما