به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمدرضا همتی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ظهر امروز(16 اسفند) در سخنان پیش از نماز جمعه این هفته گفت: هفته منابع طبیعی با جشن درختکاری از 15 اسفند ماه شروع شده و تا 21 اسفند ماه ادامه دارد.
وی افزود: در هفته منابع طبیعی 300 هزار اصله نهال به صورت رایگان در بین مردم توزیع می شود تا سطح سرانه فضای سبز کشور و استان افزاش یابد.
وی تصریح کرد: در طول هفته منابع طبیعی برنامههایی از قبیل دیدار با مسئولان استانی و تشکلهای مردمی، توزیع نهال با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط مانند شهرداریها، محیط زیست و بنیاد شهید اجرا میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ابراز کرد: سرانه جهانی به ازای هر نفر 6 هزار متر، در کشور یک هزار و 700 متر و در استان همدان سرانه جنگل 200 متر است و با احتساب بوستان ها و پارک ها به ازای هر نفر به 500 متر می رسد.
همتی افزود: تحقیقات کارشناسان ثابت کرده است که عمر یک درخت 50 ساله نشان می دهد که در طول مدت عمر خود اکسیژنی که تولید کرده 6 میلیارد تومان ارزش دارد و این امر از موهبت های الهی است که خدا بر زمینیان عنایت کرده است.
وی درباره وضعیت حوزه آبخیزداری عنوان کرد: در سطح استان همدان 500 هزار هکتار طرح مطالعاتی آبخیزداری انجام که 250 هزار هکتار آن اجرایی شده است که از سیل و رسوب خاک جلوگیری می کند.
همتی با اشاره به اجرای یک پروژه جنگلکاری مشترک با پادگان ابوذر بیان داشت: گردهمایی پژوهشی و ارائه مقالات مربوط به حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری در این گردهمایی از دیگر برنامههای این هفته است.
وی با اشاره به شعار هفته منابع طبیعی با عنوان «منابع طبیعی با مردم برای مردم» ادامه داد: مراتع و جنگلها متعلق به عموم مردم و جزو انفال بوده و برای تمام نسلها است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: ارزش زیستمحیطی پوشش گیاهی چندین برابر ارزش اقتصادی آن بوده و باید به آن توجه ویژه داشت و باید فرهنگ مردم را نسبت به این مقوله بالا برده تا صرفاً به استفاده از علوفه مراتع نپردازند.
سالانه 57 هکتار علوفه به ارزش 30 میلیارد تومان تولید و برداشت می شود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان تصریح کرد: ثروت های عمومی مانند آب، خاک، پوشش گیاهی و همه منابعی که خداوند روی زمین قرار داده است مالکیت شخصی در آنها مصداق ندارد.
وی با بیان اینکه تصرف در انفال و ثروت های عمومی را خداوند نهی کرده است، گفت: در اصل 48 قانون اساسی بهره برداری از انفال مورد توجه قرار گرفته و باید در حفظ و حراست از آنها تلاش کرد و در اصل 50 نیز خطوط قرمز استفاده از ثروت های عمومی مشخص شده است.
همتی با اشاره به اینکه 50 درصد از عرصه های استان همدان شامل منابع طبیعی است، افزود: 905 هزار هکتار از 2 میلیون وصعت استان همدان را مراتع شامل می شوند که 51 هزار خانواره معادل 200 هزار نفر بهره بردار از این منابع طبیعی هستند.
وی بیان کرد: سالانه 57 هکتار علوفه به ارزش 30 میلیارد تومان تولید و برداشت می شود که علاوه بر ارزش مادی در کارکردهای زیست محیطی از جمله تولید اکسیژن، دفع دی اکسیدکربن، مبارزه با پدیده گردوغبار، رسوب و فرسایش خاک نیز اثرگذار هستند.
پایان پیام/
نظر شما