زهرا رحیمی، مدیرعامل جمعیت امداد دانشجویی- مردمی امام علی (ع) در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه حمایتها ی دولتی از افراد نیازمند کافی به نظر نمی رسد، گفت: اصولا سیستم کاری کمی متفاوت است، سازمانهای دولتی معمولا منتظر هستند تا کسی به آنان به دلیل بیبضاعتی مراجعه کند، اما نهادهای غیردولتی و مردمنهاد سعی میکنند تا افراد نیازمند را شناسایی کنند.
وی افزود: در سازمان ما عرف، مراجعه به مناطق محروم و معضل خیز است، چرا که خیلی از افراد نه تنها دچار فقر مالی هستند بلکه فقر فرهنگی هم دارند و حتی آنقدر توانمند نیستند که برای نجات خود از وضعیت موجود، برای کسب کمک به جایی مراجعه نمایند.
رحیمی ادامه داد: شناسایی ما به دو صورت فرد محور و محله محور است، که در شناسایی فردی، فرد و خانواده اش و در شناسایی محله ای، کل محله و آسیب های موجود در آن مد نظر قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه معمولا فرآیند اعتمادسازی میان افراد نیازمند و سازمانهای غیر دولتی راحت تر و سریع تر انجام می گیرد، خاطرنشان کرد: سازمانهای غیر دولتی (NGO ها) توانایی شناخت دقیق تری از معضلات و پیچیدگیهای خاص انها و کمک گرفتن از اطلاعات افراد بومی و محلی را دارند.
رحیمی با بیان اینکه در گزینه های انتخابی افراد تحت پوشش هیچ مداخلهای نمیکنیم، اظهار کرد: در بستههای مختلف با توجه به سن افراد پیشنهادات متعددی را ارایه میدهیم تا به دلخواه انتخاب کنند. هدف ما افزایش گستره انتخاب افراد است.
وی با اشاره به بستههای آموزشی ارایهشده برای گروه سنی کودکان کار اظهار کرد: برای کودکان کار آموزشهای درسی و غیر درسی مختلفی همچون نقاشی، ارایه فعالیتهای درآمدزا و حرفه اموزی را در نظر میگیریم کودک خود انتخاب میکند که پیشنهادات این بسته را انتخاب کند یا ترجیح دهد به خیابان برود.
وی با تأکید بر اینکه باید برای افراد آسیبپذیر جامعه الگوسازی کرد، گفت: خیلی از کسانی که در کانون اصلاح و تربیت هستند الگوی مناسبی در زندگی خود نداشتند که به سمت راه درست هدایت شوند.
وی با بیان اینکه جمعیت ما خود را با نیازهای گروه هدف منطبق میکند، تصریح کرد: این گروه هدف است که به ما میگوید چه چیزی را طراحی کنیم، ما همیشه به دنبال نیازهای کودکان کار و یا سایر گروههای هدف هستیم.
رحیمی با بیان اینکه باید نگاه از بالا به قشر آسیب پذیر را تغییر دهیم، اظهار کرد: باید در کنار انسانهای دردمند باشیم و دردشان را حس کنیم و به فراخور دردشان، سعی کنیم با کمک هم مرهم و دارو بسازیم که سعی شده است این نوع نگاه در طراحی بستهها آموزشی ما وجود داشته باشد.
رحیمی با بیان اینکه بهترین مشاوران ما افراد محلی و کسانی هستند که دارای معضل هستند، تصریح کرد: بستههای آموزشی کودکان کار را خانمی که از نزدیک به درد کودک کار آشنا بوده است به ما پیشنهاد داد وقتی بتوانیم ارتباط درست با این کودکان برقرار کنیم گروه هدف نیازها را به ما میگوید.
وی افزود: خیلی از افراد که به ما مشاوره میدهند چون مشکلات را لمس کردهاند، بنابراین یک قدم از ما جلوتر هستند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور برای سازمانهای مردم نهاد معیار سنجش وجود ندارد، اظهار کرد: بیشتر به دنبال یافتن ایرادات و یا نسبت دادن برخی ایرادات به ان جی ا ها هستند و کمتر به بررسی منطقی و اصولی عملکرد انها می پردازند.
وی با اشاره به خانه ایرانی علم که توسط این خیریه برای بازماندگان از تحصیل راهاندازی شده است، تصریح کرد: 4 خانه ایرانی علم در فرحزاد، خاک سفید، دروازه غار و شوش لب خط داریم. همچنین در شهرهای بندرعباس، کرمانشاه، ساری، مشهد و قوچان همخانه علم وجود دارد و به طور متوسط هر خانه 60 تا 70 دانشآموز دارد و 20 تا 30 نفر هم به صورت داوطلب مددکار در این خانهها مشغول به فعالیت هستند.
رحیمی افزود: خانههای علم برای کسانی است که شناسنامه ندارند و کسانی که از تحصیل بازماندهاند است که تا الان موفق شدهایم تعداد 120 شناسنامه برای بچههایی که شناسنامه نداشتند، بگیریم.
مدیرعامل جمعیت امداد دانشجویی- مردمی امام علی (ع) با بیان اینکه آموزشهای ما اولویتبندی شده است، اظهار کرد: امسال تعداد 40 تا 50 دانشآموز را از طریق خانههای ایرانی علم وارد چرخه نظام آموزش و پرورش کردهایم.
در بخش دیگری از این گفتگو، این فعال اجتماعی، با انتقاد به سریال آوای باران تصریح کرد: خیلی از کودکان کار از پخش این فیلم ناراحت بودند چرا که در خیابان مورد آزار و اذیت قرار میگرفتند.
وی ادامه داد: این سریال (همچنان که در ابتدای ان هم تصریح شده بود)نظر شخصی کارگردان و فیلمنامهنویس بوده است. چرا که تنها 5 تا 8 درصد کودکان کار متعلق به باند یا گروه خاصی هستند. اما ذهنیت مردم را نسبت به کودکان کار به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
مدیرعامل جمعیت امداد دانشجویی- مردمی امام علی (ع) درباره کارهای نمادینی که برخی از بازیگران برای کودکان کار انجام میدهند، گفت: اینکه توجه مردم را به یکسری از مشکلات جلب میکنند، خوب است اما اگر برنامه و هدفی پشت این کارها نباشد یک آسیب بزرگ است چرا که حساسیت مردم را نسبت به یکسری از مسایل از بین میبرند.
رحیمی با بیان اینکه خیریه برنامهای در شب 21 ماه رمضان با نام کوچهگردان دارد، بیان کرد: این برنامه نمادین است اما با این روش مردم را با مناطق محرومی که در کشور وجود دارد، آشنا میکنیم و لمس این محرومیتها از نزدیک، موجب میشود تا احساس وظیفه افراد شرکت کننده برای باقی ایام سال، در قبال اقشار محروم و آسیب پذیر در جامعه تقویت شود.
پایان پیام/
نظر شما