فکر و منابع ملی را برای رسیدن به استقلال اقتصادی به خدمت بگیریم

خبرگزاری شبستان: عضو جامعه مدرسین با اشاره به تلاش دشمن برای تحمیل خواسته هایش از راه تحریم بر لزوم بهره مندی از فکر، سرمایه و منابع ملی در جهت تحقق استقلال اقتصادی تاکید کرد.

حجت الاسلام غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم تصریح کرد: کشور اگر بخواهد در مسائل سیاسی و فرهنگی استقلال خود را حفظ کند باید در زمینه اقتصادی مستقل باشد.


وی با اشاره به مفهوم "اقتصاد مستقل" ادامه داد: این کلمات به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست ولی در این ارتباط ها هم نباید روند به این شکل باشد که اگر کشوری بخواهد ادامه حیات بدهد، منوط به دیگران باشد.


عضو جامعه مدرسین گفت: کشورهای مختلف در مقابله با کشورهایی که اصول و عقایدی متفاوت با عقاید آنها دارند با شانتاژها و فضاهایی که به وجود می آورند با تکیه بر اهرم تحریم تلاش می کنند تا آن کشور از اصول خود دست بردارد حال چه این مواضع سیاسی باشد چه فرهنگی.


وی در ادامه با اشاره به فشارهای چند ساله اخیر بر ایران و نحوه مقابله مردم و مسئولان با این شرایط خاطرنشان کرد: چیزی که ما الآن با آن مواجهیم این چنین نیست که این تحریم ها بر مردم فشار نیاورد، بدون شک این تنگناهای اقتصادی آثار خود را در برداشته است.


بدون قید و شرط پای میز مذاکرات نمی نشینیم
حجت الاسلام غروی ادامه داد: ولی اگر خیال کنیم که برای حل مشکلات (حاصل از این تحریم ها) باید بدون قید و شرط سر میز مذاکرات نشسته و برای از میان برداشتن تحریم ها سعی کنیم این بزرگ ترین آسیب است.


تحریم کنندگان به دنبال تحمیل خواسته های فرهنگی و سیاسی خود به ایران هستند
وی افزود: در این صورت طرف مقابل احساس می کند که ما به او نیاز داریم و در ادامه تمام خواسته های سیاسی و فرهنگی خود را به ما تحمیل کرده و این موضوع استقلال ما را خدشه دار می کند.


این استاد حوزه با اشاره به تاکید اخیر مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: ایشان تاکید دارند که نباید اقتصاد ما به این شکل بوده و متکی بر ارتباطات این چنینی باشد.
 

وی افزود: اقتصاد کشور نباید به گونه ای باشد که دشمنان در آن ورود پیدا کرده و ما را در مسائل سیاسی و فرهنگی به تسلیم بکشانند.


فکر و سرمایه و منابع ملی را به کار بگیریم تا آسیب پذیر نباشیم
وی گفت: طبیعتا اگر ما خودمان نیاز کشور را تولید کنیم و از ظرفیت های فکری و سرمایه ای و منابع ملی مان استفاده کنیم این آسیب پذیری از میان خواهد رفت.


حجت الاسلام غروی ادامه داد: دشمن هم می داند که تحریم ها فقط برایش سود ندارد بلکه حتی او هم از این فشارها ضرر می کند و دیگر کشورها هم اندکی متضرر می شوند ولی بازهم از این ابزار فشار استفاده می کند و این در حالی است که تحرم اهرمی نیست که به ما فشار بیاورد.


وی در ادامه با اشاره به راهکارهای پیش رو برای تغییر این وضعیت و رسیدن کشور به استقلال اقتصادی تصریح کرد: اگر ما به نیروهای خودمان و فکر و اندیشه متخصصین کشور توجه کنیم و به دنبال تقویت تولید داخلی باشیم و روی نوآوری ها سرمایه گذاری کنیم به این هدف می رسیم.


عضو جامعه مدرسین گفت: باید در کشور تولید را بهبود داده و برای سرمایه داران نیز فضایی مبنی بر اعتماد فراهم کنیم تا بجای سرمایه گذاری در دیگر کشورها و یا زمینه های کاذب مثل زمین و دلار و طلا به دنبال تمرکز این سرمایه ها در تولید ملی باشند.
 

وی تصریح کرد: البته رسیدن به این هدف نیاز به کار دارد باید سرمایه گذاری کنیم تا تولید در کشور افزایش یابد، باید تولیدکنندگان کوچک را ارتقا داده و ابزار صنعتی را در کشور بازسازی و نوسازی کنیم تا میزان بازدهی در امر تولید افزایش یابد.


اینکه تولید داخلی برتر از کالای خارجی است باید در کشور فرهنگ سازی شود// استانداردهایمان واقعی باشد
وی با تاکید بر لزوم توجه تولیدکنندگان داخلی به کیفیت کالاها و میزان رضایت مردم از کالاهای تولیدی خودشان افزود: در این خصوص باید استانداردهای ما واقعا استاندارد باشد و کیفیت کالاها را برای جلب رضایت مصرف کننده داخلی کنترل کنند تا کم کم این فرهنگ که تولید داخلی خوب است و حتی برتر از کالای خارجی است در کشور جا بیفتد.


حجت الاسلام غروی ادامه داد: این فرهنگ باید در کشور به وجود بیاید، حمایت ها و قوانین باید به شکلی باشد تا تمام قدم ها به سمت اقتصاد مقاومتی و در نتیجه رسیدن به استقلال اقتصاد کشور برداشته شود.


وی گفت: روح اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد کشور، اقتصادی نباشد که متغیرهایش در دستان دشمن باشد، شاه بیت اقتصاد مقاوتی همین یک جمله است.


این استاد حوزه در ادامه خاطرنشان کرد: البته معنای این جمله این نیست که ما در فضای بین المللی ورود پیدا نکنیم و مذاکره نکنیم، اتفاقاتی که توسط آقای ظریف و دوستان در حال اجراست از ضروریات امروز کشور است.


وی افزود: تیم مذاکره کننده به دنبال ایجاد گفتگوی مشترکی با دنیا هستند و مخصوصا در فضای امروز دنیا که اتحاد بین آمریکا و اروپا در موضوع تحریم ایران شکسته شده، ما نباید به شانتاژهای آمریکا توجه نشان دهیم.


آمریکا با حرف های نامربوطش به دنبال بی اعتماد کردن دنیا به نسبت به ایران است
حجت الاسلام غروی با اشاره به تلاش های آمریکا در این خصوص اضافه کرد: الآن این سیاسیت بر آمریکا حاکم است که آنقدر حرف نامربوط بزنند تا ما را منصرف کنند و به دنیا نشان دهند که ایران کشوری نیست که پای قرار دادهایش بایستد.


وی گفت: مذاکرات باید با قوت، تدبیر و مشوشرت با متخصصان در چهارچوبی که رهبری مطرح کرده اند، دنبال شود و چوب لای چرخ دولت و زحمت کشان نگذاریم.


عضو جامعه مدرسین در خصوص برخی موضع گیری ها در این خصوص از داخل کشور اضافه کرد: گاهی این شانتاژهای داخلی باعث می شود، کسانی که سخت در این حوزه زحمت می کشند، سرد شوند.
 

وی در بخش پایانی گفتگوی خود خطاب به مسئولان امر گفت: ما برای تقویت تولیدات داخلی نیاز به بازار مصرف داریم و باید این بازار را با ارتقای کیفیت ها و تبلیغات به دست آوریم.


حجت الاسلام غروی افزود: باید برای کیفی تر شدن و گرایش مردم به تولیدات داخلی روی این مسئله سرمایه گذاری کنیم و تبلیغات اجناس خارجی هم نداشته باشیم.


وی با تاکید مجدد بر رسالت سازمان استاندارد در این موضوع تصریح کرد: این سازمان باید خوب نظارت کرده و دولت هم می تواند به کمک مولدها رود تا مجموعه این عوامل دست به دست هم داده و کشور را در موضوع اقتصاد به نقطه آرمانی برسانیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 351073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha