به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر ابراهیم رحیمی زنگنه سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، امروز(18 اسفند) در جمع فعالان کانون ها، مسجد را بستر تمدن بزرگ اسلامی خواند و گفت: اگر براساس آرمان های انقلاب توسعه فرهنگی را مدنظر قرار دهیم، فعالیت های فرهنگی باید در کانون جوشان مسجد تجلی یابد.
وی تصریح کرد: با عنایت ویژه مقام معظم رهبری بستر فعالیت های فرهنگی در مساجد فراهم شده است.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، از تشکیل شورای هم اندیشی ویژه کانون های مساجد در این اداره کل خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم که با استفاده از خرد جمعی که برنامه اصلی دولت تدبیر و امید در حوزه فرهنگ و هنر است، با استفاده از نظر فعالان کانون ها، برنامه محور اقدام کنیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر زمینه انجام کارهای فرهنگی و هنری بسیار گسترده ای در کانون ها فراهم شده است که برگزاری 3 هزار و 800 کلاس آموزشی در مساجد استان کرمانشاه موید آن است.
دکتر رحیمی گفت: جوانان فعال در کانون های مساجد و علاقه مند در حوزه فرهنگ و هنر، می توانند برنامه های شاخص خود را به ما بدهند و تا آنجایی که بتوانیم از آنها حمایت می کنیم.
وی با انتقاد از غفلت طراحان معماری در جانمایی مساجد در ساخت و سازهای شهری، بیان کرد: تحقق پیوست فرهنگی در جامعه اسلامی به معنای آن است که در ساخت شهرک های جدید، مسجد دیده شود به گونه ای که همه خانه ها و محله ها با محوریت آن طراحی شود.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با اشاره به نقش اثرگذار و بی بدیل کانون های فرهنگی هنری مساجد، یادآور شد: همچنین در زمان جانمایی، زمین کافی برای تأسیس کانون و مراکز فرهنگی در کنار مساجد اختصاص یابد.
وی تصریح کرد: کشور ما که به حق داعیه دار تمدن بزرگ اسلامی است وقتی می تواند تأثیرگذار باشد که بتوانیم آموزه های دینی و ارزش های والای انسانی را در بستر فرهنگ و هنر ارائه دهیم.
رحیمی با تأکید بر فراهم آمدن امکان فعالیت فرهنگی جوانان در کانون های مساجد، گفت: فرهنگ و هنر، باید وسیله ای برای بازتاب و تجلی آموزه های اسلامی و دستورات دینی باشد.
وی همچنین بر مردمی بودن فعالیت های فرهنگی و هنری، جشن ها و مراسمات، اظهار داشت: باید کاری کنیم که مردم خود را در برنامه های فرهنگی و هنری مساجد موثر بدانند.
این مقام مسئول، با اشاره به ظرفیت و پتانسیل توانمند موجود در مساجد، خواستار رفع نیاز کانون ها در بحث تجهیزات و همچنین اختصاص بودجه و امکانات به فعالیت های فرهنگی و هنری در این مراکز شد.
وی تصریح کرد: هرچه در راستای تقویت فرهنگ و هنر در بستر کانون ها تلاش کنیم ضرر نخواهیم کرد و جوانان ما بستر ساز شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی در این مراکز خواهند بود.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد کانون ها در این استان، گفت: تاکنون 413 کانون در مساجد استان تشکیل شده است.
وی با اشاره به وجود یک هزار و 350 مسجد در کل استان، افزود: بنا بر برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد از مساجد کشور دارای کانون باشند که استان کرمانشاه چند سال از این برنامه پیش افتاده و در حال حاضر 31 درصد از مساجد آن کانون فرهنگی هنری دارند.
رحیمی، در ادامه با بیان اینکه 242 باب از کانون های مساجد در استان روستایی هستند، یادآور شد: از مجموع 220 مسجد در شهر کرمانشاه 120 باب آن دارای کانون فرهنگی هنری است و از امکانات اولیه برخوردارند.
در ادامه این مراسم از برگزیدگان کانون های فرهنگی هنری مساجد در بخش های ائمه جماعات، مدیران کانون های فرهنگی هنری، کتابداران و مدیران مسجد محور تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما