فیلم/ توهین یا پذیرش مسلمانان در مهد دموکراسی

این بار دوربین شبکه «ای بی سی» امریکا، به واکاوی زندگی مسلمان در امریکا و نحوه برخورد شهروندان با مسلمانان اقلیت پرداخته است.

گزارشگر شبکه «ای بی سی امریکا»، در گزارشی به واکاوی رفتار امریکایی ها با مسلمانان این کشور می پردازد.

در این گزارش یک فروشنده به خانمی که با پوشش حجاب وارد مغازه شد، از دادن خدمات اجتناب میکند و خریدار دیگری نسبت به یک مرد مسلمان فروشنده پس از خرید کالا، توهین رفتاری می کند. وقتی گزارشگر از او جویا می شود که چرا این رفتار را با من ندارید و با این شهروند دارید، فرد توهین کننده می گوید: تو امریکایی نیستی. بدین معنای کنایی که اگر امریکایی بودید جویای علت رفتار توهین آمیز من نمی شدید.

یک روان شناس اجتماعی، به گزارشگر درباره نحوه رفتار امریکایی ها می گوید: در امریکا افراد برای شناخت خود در یک حوزه شناختی عمل می کنند که آیا تو با من هستی؟ و اگر با من نیستی مسلما علیه من هستی.

یک زن هنرمند شیکاگویی درباره رفتار دیگران با خود می گوید که دیگران مرا تروریست فرض میکنند و فکر میکنند من امریکایی نیستم. با این زن رفتارهای زشت کلامی و فیزیکی صورت میپذیرد به جرم آنکه مسلمان است.

بازیگر شبکه «ای بی سی» به عنوان یک فروشنده از فروش محصول به یک زن مسلمان اجتناب میکند تا ببیند که رفتار دیگر خریداران چگونه است. وی به زن مسلمان میگوید: تو یک تروریستی. من از کجا بدانم که تو یکی تروریست نیستی؟ تروریست ها همانند تو هستند.

این بار خریداران با زن مسلمان همدلی میکنند و به عنوان اعتراض از مغازه خارج می شوند و از خرید کردن اجتناب می کنند.

اتفاق جالبی رخ می دهد، وقتی بازیگر به پیرمردی که در حال ترک مغازه است می گوید: شما یک شهروند خوب امریکایی نیستید. پیرمرد جلو می آید و می گوید: تو از کجا می دانی من شهروند خوبی نیستم؟ پسر من در ارتش امریکاست و بعد از یکسال از عراق برگشته است.و این کاری نیست که با تروریست ها میکنند.من معتقدم که شما یک متعصب و تبعیض نژادگرا هستید.

چرا این مردم اینگونه عمل کردند؟

مردم این رفتار را ناعادلانه ارزیابی کردند و به این دلیل با زن مسلمان همدلی کردند.

در صحنه بعدی بازیگر که نقش فروشنده را دارد، به زن مسلمان می گوید که از مغازه خارج شود زیرا که وی می خواهد از جان مشتری هایش محافظت کند. دو دختر که به عنوان خریدار حضور دارند با اعتراض به فرشنده می گویند: این رفتار شما بسیار آزاردهنده است و توهین آمیز است. این خانم مسلمان بخشی از فرهنگ من است. چرا به من خدمات ارائه می دهید و لی به این زن نه؟

فرشنده پاسخ می دهد: زیرا که شما مانند یک امریکایی لباس پوشیده اید.

خریدار پاسخ می دهد: زیرا که او یک مسلمان است و شما به لباس پوشیدن خدمات ارائه می دهید یا فرد؟

خریدار های خانم و هم چنین پدری که فرزندش در عراق بود، باور داشتند که هر فردی باید مورد احترام واقع شود و نگاه های تبعیض گرایانه کاری از پیش نمی برد.
در پایان این گزارش سی نفر از زن مسلمان حمایت کردند و 6 نفر با فرشنده همسو شدند اما نکته اینجاست که بسیاری از افراد سکوت  کردند و هیچ نگفتند.

کد خبر 35175

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha