به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله نوری همدانی امروز (20 اسفند) در دیدار با جمعی از دانشجویان افسری دانشگاه امام حسین (ع) با اشاره به این که عمر انسان به سه دوره کودکی، جوانی و پیری تقسیم میشود گفت: دوره کودکی و پیری، دوران ضعف و ناتوانی انسان است و دوره جوانی دوره قوت و شادابی است که بهترین فصل زندگی انسان است.
آیتالله نوری همدانی با اشاره به این که پیامبر اسلام (ص) درباره جوانان سفارشهای زیادی کرده است، افزود: انسان در دوران جوانی در برابر نعمتها وظیفه سنگینتری دارد و باید از استعداد و شایستگیهایی که دارد بهره برداری کند.
وی با بیان این که جوانان باید به چند اصل مهم در زندگی اهمیت دهند ابراز داشت: علم اولین اصل است که در روایات به فراگیری و آموزش علم سفارش فراوانی شده است و جوانان باید به علم و فراگیری علم و پژوهش اهمیت دهند.
این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به این که افراد سست و تنپرور هرگز پیشرفت نمیکنند عنوان کرد: جوانان باید در راه علم جدیت داشته باشند و بلندهمت باشند تا در دوران پیری عظمت داشته باشد.
آیت الله نوری همدانی با بیان این که ایمان دومین اصل است تصریح کرد: با توجه به آیه 164 سوره بقره، خداوند متعال علم را با ایمان توأم قرار داده است و علم در صورتی مفید است که با ایمان توأم باشد.
این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به این که پیامبران و اولیای خدا، اول به درونسازی توجه داشتند و سپس به فراگیری علم میپرداختند افزود: اولین درس ایمان، درس خداشناسی است و کسی که ایمان به خدا نداشته باشد علم او سطحی است.
وی با اشاره به این که خداوند در آیات قرآن، هشت موضوع را مورد تذکر قرار داده است اظهار داشت: کلمه سماوات به معنای کرات آسمانی و فضای پهناور در قرآن کریم، 200 مرتبه تکرار شده است و میلیاردها ستاره و منظومه شمسی در حجمها و جرمهای متفاوت با نظم خاصی در فضا برقرار هستند که از دلایل خداشناسی میباشد.
آیتالله نوری همدانی ادامه داد: زمین دومین موضوعی است که در قرآن به آن اشاره شده است که شگفتیها و اسرار فراوانی دارد و تمام نیازمندیهای انسان بر روی زمین قرار دارد.
این مرجع تقلید شیعیان افزود: نور و ظلمت، کشتیهایی که در دریاها حرکت میکنند، وضعیت بادهای منظم، فرود آمدن باران از آسمان و رویش نباتات از دیگر موضوعاتی است که در قرآن به آنها اشاره شده است و فکر انسان را به وادی خداشناسی میبرد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت وصیتنامه شهدا ابراز داشت: در وصیتنامه شهدا پندهای بسیار ارزشمندی وجود دارد و امام خمینی (ره) همیشه جوانان را به مطالعه وصیتنامه شهدا سفارش میکرد.
آیتالله نوری همدانی اظهار داشت: یکی از وصایای شهدا این بود که ملت ایران، صفوف نماز جماعت، اعتکاف و دعای ندبه را خالی نگذارند و همیشه در همه صحنهها حضور داشته باشند.
وی با بیان این که برخی از وصیتنامه شهدا بسیار تکاندهنده است خاطرنشان ساخت: برخی شهدا در وصیتنامه خطاب به والدینشان گفتهاند که به ما نگویید که ناکام از این دنیا رفت، بلکه بگویید کامیابی در شهادت است.
آیتالله نوری همدانی در پایان با اشاره به این که هیچ عملی در درگاه خداوند به اندازه شهادت نیست گفت: ریشه انقلاب اسلامی شهادت بود و همه ما باید در آرزوی شهادت باشیم.
پایان پیام/
نظر شما