تقویت ارزش های اخلاقی از وظایف دانشگاه اسلامی است

خبرگزاری شبستان: سرپرست جدید دانشگاه کاشان، تقویت ارزش های اخلاقی را از وظایف دانشگاه اسلامی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، عباس زراعت، سرپرست جدید دانشگاه کاشان، در حاشیه آیین معارفه خود در این دانشگاه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دانشگاه اسلامی، انسان سازی می کند، گفت: انسان کامل می تواند راه درست را در زندگی پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه انسان در دانشگاه با تمام جنبه های علمی، الهی، اخلاقی و ارزشی ساخته شود، افزود: بسیاری از برچسب هایی که بر انسان و نام دانشمندان زده می شود، برچسب های بیرونی است که در آن به جنبه های معنوی و الهی اشخاص توجه نمی شود.

 

سرپرست جدید دانشگاه کاشان، با اشاره به اینکه برچسب ها باید درونی، واقعی، ارزشی و انسانی باشد، بر فقدان هویت در دانشگاه ها را تاکید کرد و ادامه داد: تعریف وضعیت آینده بر اساس دین محوری، عقل گرایی و اعتدال در دانشگاه ها ضروری است.

 

وی بر سیاسی بودن دانشگاه با معنای دانستن علم تدبیر امور تاکید کرد و اذعان داشت: دانشگاه باید سیاسی باشد اما نه برای اینکه کارگزار جناح ها و گروه های سیاسی بلکه با تدبیر امور جامعه را هدایت کند.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه خوب دانشگاهی است که بر جامعه تاثیرگذار باشد نه اینکه از جامعه تاثیر بگیرد،با تاکید بر ضرورت توجه به مفهوم و معنای صحیح واژه هایی همچون سیاست، فرهنگ، گزینش وامنیت در دانشگاه ها گفت: متاسفانه بسیاری از واژه ها مفاهیم واقعی خودشان را از دست داده اند و با ملاک های بعضی کمیته ها وافراد از این واژه ها معنای برعکس در ذهن مخاطب پیدا می شود.

 

زراعت، معانی سیاست در دانشگاه را به معنای علم تدبیر امور و تاثیر پذیری جامعه از دانشگاه دانست و اضافه کرد: فرهنگ واژه مقدس و معنوی است اما متاسفانه برخی برخوردها و تشکیل کمیته ای به نام کمیته فرهنگی سبب می شود تا با ارزیابی افراد به ملاک هایی توجه کنیم که فرهنگ واژه معکوسی در ذهن مخاطب خودش پیدا کند و باعث ایجاد دیدگاه های منفی برای فرهنگ شود.

 

وی با اشاره به اینکه گزینش و امنیت نیز دو واژه دیگری است که دیدگاه های منفی نسبت به این دو واژه در اجتماع به وجود آمده است، افزود: امنیت در دانشگاه به معنای فراهم کردن فضایی امن و بدون دغدغه برای اجرای اندیشه های علمی دانشجو و استاد است.

 

به گفته وی، انتقاد نیز واژه دیگری است که باید به معنای دقیق و واقعی آن در بهبود فعالیت ها توجه شود تا از وقوع بسیاری از مسائل تاثیرگذار جلوگیری شود.

 

سرپرست جدید دانشگاه کاشان، انتقاد را یک کارشناسی مجانی برای شخص انتقاد شونده دانست و تضریح کرد: برای گرفتن یک نظریه کارشناسی هزینه می شود در حالی که با یک انتقاد یک نظریه کارشناسی شده مجانی دریافت می شود.

 

وی انتقاد را متفاوت از تخریب عنوان کرد و یاد آور شد: برخی انتقادها از معنای واقعی منحرف شده و به جای اینکه بتواند انتقادی سازنده باشد تبدیل به کینه توزی، تخریب و کارشکنی شده است.

 

زراعت، تاثیر دانشگاه بر مدیریت شهری و اقتصاد کشور را از شاخصه های یک دانشگاه موفق و خوب ذکر کرد و اظهار داشت: نباید اجازه داد دانشگاه از بیرون تاثیر پذیر باشد.

 

به گفته وی، نیروی انسانی دانشمند، فرهیخته، متعهد، متدین و متعقد سرمایه ارزنده و گنج بزرگی است که نه تنها دانشگاه بلکه جامعه را به رشد و ترقی و پیشرفت می رساند.

 

این مولف کتاب های حقوقی، در ادامه دفاع از مرز دانش و دانشگاه، استقلال دانشگاه و عدم دستور پذیری از بیرون واعمال تغییر مدیریت ها با مشورت پیشکسوتان و احترام به آنها را از محورهای برنامه های مدیریتی خود در دانشگاه کاشان برشمرد و گفت: دین محوری، عقل گرایی، اعتدال، تقدم منافع دانشگاه بر منافع افراد، استفاده از ظرفیت های تاثیرگذار افراد و بهره مندی از نظرات افرادی که در ارتقای دانشگاه نقش دارند از دیگر شاخصه های مدیریت اجرایی وی در سرپرستی این دانشگاه است.

 

زراعت، با اشاره به وجود نیروی انسانی ارزشمند در دانشگاه کاشان، خاطر نشان کرد: این دانشگاه از نظر منابع و پتانسیل مشکلی ندارد و می تواند با اعمال مدیریت خوب به پیشرفت های روزافزونی دست پیدا کند.

 

وی ایجاد فضای آزاد علمی تحقیقاتی، حمایت از تمامی تشکل های قانونی اساتید، دانشجویان و کارمندان و افزایش شرایط رفاهی آنها، توجه به کیفیت آموزش و پژوهش دانشگاه، احترام به حقوق و آزادی های دانشجویان و ساختار دانشگاه را از دیگر برنامه های مدیریت اجرایی در دانشگاه کاشان برشمرد.

 

سرپرست دانشگاه کاشان، ایجاد فضایی با نشاط، محبت آمیز، صمیمی وشاداب با محوریت ایمان و عمل صالح را در ساختار این دانشگاه تاکید کرد و گفت: این شرایط در سایه همکاری و هماهنگی دوستانه تمامی عوامل دانشگاه میسر می شود.

 

زراعت در پایان، با تقدیر از زحمات 16 رئیس دانشگاه کاشان به ویژه مرحوم احمد اسلامی بنیانگذار این دانشگاه اذعان داشت: تشکر ازکتابی و سایر روسا تجلیل از علم، اخلاق، معنویت و تلاش است.

 

گفتنی است، پرفسور عباس زارعت، هفدهمین رییس دانشگاه کاشان استاد تمام حقوق، با چاپ بیش از 50 مقاله درمجلات و سیمنارها علمی، احراز رتبه نخست در کانون وکلای دادگستری، چاپ حدود یکصد جلد کتاب در زمینه های مختلف حقوقی، استاد نمونه چند ساله دانشگاه کاشان، احراز رتبه پژوهشگر نمونه چندین ساله دانشگاه کاشان، احراز رتبه چند ساله پژوهشگر نمونه استان اصفهان، پژوهشگر نمونه کشور و پژوهشگر برتر ادوار مختلف دانشگاه کاشان، دارای سوابق اجرایی از جمله معاون اجرایی مالی و قائم مقام دانشگاه کاشان، رییس دانشکده علوم انسانی، رییس کمیته جذب کمک های مردمی، عضو هیات امنا، عضو کمیته حقوقی سند چشم انداز دانشگاه کاشان، عضو کمیته ناظر بر نشریات، عضو کمیته تجدید نظر انضباطی، عضو هیات امنای ستاد توسعه دانشگاه، عضو هیات امنای بنیاد نخبگان دانشگاه، عضو شورای اسلامی شهرکاشان و اکنون هفدهمین رییس دانشگاه کاشان است.

 

آئین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه کاشان با سخنرانی سعد الله نصیری قیداری معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و حضور مدیران و مسئولان کاشان، خیرین، اساتید دانشگاه، دانشجویان و کارکنان در تالار آزادی این دانشگاه برگزار شد که در پایان این مراسم عباس زراعت، حکم سرپرستی خود را از دست معاون وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری گرفت.

 

پایان پیام/

کد خبر 352049

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha