به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 21 اسفند نمایندگان کلیات طرح اصلاح ماده 45 ایین نامه داخلی مجلس که در مورد تغییر ترکیب اعضای کمیسیون تلفیق بود را مصوب کردند.
بهروز نعمتی نماینده اسدآباد به عنوان یکی از مخالفین کلیات این طرح گفت: کمیسیون تلفیق 2 ماه لایحه بودجه را بررسی می کند و در ده ماه باقی مانده باید مجلس بر ان نظارت داشته باشد و اینگونه مشکلات بودجه باید حل شود.
وی اظهار کرد: طرح کمیسیون تلفیق ان چیزی نیست که نمایندگان از ابتدا مدنظر داشته اند بلکه با تغییراتی در حال حاضر ارایه شده است.
همچنین روح الله عباسپور نماینده بویین زهرا نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: براساس اصل 52 قانون اساسی بودجه ای را دولت به مجلس می دهد و مجلس بررسی می کند و تغییراتی نیز در لایحه ایجاد می شود.
وی اظهار کرد: اگر می خواهیم در روند بررسی بودجه تغییراتی ایجاد شوند این موضوع به دولت برمی گردد نه مجلس پس بهتر است در حال حاضر با کلیات این طرح موافقت کنید تا بعد در جزییات اصلاحاتی را به عمل آوریم.
همچنین سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین در مخالفت با کلیات این طرح با انتقاد از بررسی دو فوریتی این طرح گفت: باید اجازه دهیم فوریت این طرح در دستور کار قرار گیرد و در کمیسیونهای تخصصی بر روی آن کار انجام شود.
وی اظهار کرد: مرکز پژوهشهای مجلس مطالعات تطبیقی برای ساختار کمیسیون تلفیق نیز در دستور کار قرار داده است اجازه دهید بررسی ان با مطالبات انجام شود و تصمیمی حکیمانه اتخاذ شود چرا می خواهیم تصمیمی بگیریم که خود زاییده مشکلات دیگر شود.
وی با تاکید بر اینکه مشکل بودجه ساختاری نیست و فرایندی است گفت: مشکل بودجه ریزی از سوی رییس مجلس و رییس جمهور اعلام شده است اما تقاضای این است که برای بررسی این طرح بتوانیم به فوریت ان رای ندهیم و مشکلات فرایندی با کار کارشناسی و مطالعاتی حل کنیم.
علی مردانی نماینده زنجان نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: فلسفه کار کمیسیون تلفیق این است که از تمامی کمیسیون های تخصصی نمایندگانی در ان حضور داشته باشند اما متاسفانه وقتی بحث عدالت اجتماعی را مطرح می کنیم خود در عمل عدالت را کنار گذاشته و رعایت نمی کنیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر بحث اقتصادی مالی نیست زیرا بسیاری از مسایل و مشکلات ما فرهنگی اجتماعی صنعتی و آموزشی است که باید در کمیسیون تلفیق به بحث گذاشته شود که چه بسا این اولویت ها نیز در این کمیسیونها کمرنگ می شود.
علی مردانی با تاکید بر اینکه مجلس محل تدوین قوانین برای همه اعضا است گفت: اگر در کمیسیون برنامه و بودجه حاکمیت بحث ها منافع ملی باشد تمامل مسایل خود به خود حل می شود.
همچنین هادی قوامی نماینده اسفراین در مخالفت با کلیات این طرح با بیان اینکه باید پذیرفته کمیسیون تلفیق نقطه ضعف هایی دارد گفت: قوه مقننه باید قوانینی را به تصویب برساند که دارای ثبات باشد و از ویژگی جامع و مانع برخوردار باشد.
وی بیان کرد: بخش زیادی از مشکلات ما به دلیل بی ثباتی در قوانین است که اگر قوانین را به خوبی چکش کاری کنیم و لحاظ کنیم با این مشکلات مواجه نمی شویم.
وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهشها یادآور شد: براساس مرکز پژوهشها بیش از 70 درصد مصوبات مجلس اصلاحیه قوانین است که باید این مشکل حل شود.
همچنین مهدی دواتگری نماینده مراغه نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: قریب 100 نفر از نمایندگان طرح اصلاح ماده 45 ایین نامه داخلی مجلس مبنی بر تغییر ترکیب اعضای کمیسیون تلفیق را امضا کردند و این موضوع نشان از اهمیت این طرح دارد.
وی بیان کرد: جایگاه کمیسیون تلفیق در کنار معاونت راهبردی رییس جمهور تصمیم گیری و تصمیم سازی است.
در نهایت نمایندگان با کلیات این طرح موافقت کردند این در حالی است که در ادامه تقاضای سلب فوریت از این طرح از سوی تعدادی از نمایندگان مطرح شد که سلب فوریت ان نیز رای نیاورد.
پایان پیام/
نظر شما