از پیام وزیرارشاد در سالگرد تاسیس کانونها تا گشایش خانه هنرمندان مساجد

خبرگزاری شبستان: پیام وزیر ارشاد به مناسبت بیست و یکمین سالگرد تاسیس کانون های مساجد،ابلاغ آیین نامه جشنواره بانوی صبور و رونمایی از خانه هنرمندان مساجد از مهم ترین خبرهای کانون های مساجد در هفته سپری شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در هفته سپری شده کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با خبرهای مهمی چون برپایی بیست و یکمین سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی هنری و برگزاری جشن ها و بزرگداشت های مختلف در سراسر کشور مواجه بوده است. در این گزارش آن چه در همایش پاسداشت کانون های استان تهران گذشت و چند خبر قابل توجه دیگر در حوزه کانون ها را مرور می کنیم.

 

 پیام وزیر ارشاد به مناسبت بیست و یکمین سالگرد تاسیس کانون های مساجد
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت بیست و یکمین سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور پیامی صادر کردند.


وی در بخشی از این پیام، ابتکار تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور را ایده‌ای ناب و فضیلتی پرثواب دانسته و آورده است: این ایده امروز تبدیل به جریانی سازنده و پربار شده ‌است. نهالی که بیست و یک سال پیش با رهنمودهای مقام معظم رهبری در خاک پاکِ مسجد جای گرفت و اینک چنان تنومند و پُر برگ و بار است که سرزمین پهناور ایران را در زیر سایه خویش گرفته و منشأ خیر و برکت فراوان شده است.


در بخش دیگری از پیام وزیر ارشاد می خوانیم: و اما آنچه بیش از همه در دایره فعالیت بیست و یک ساله کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور مهم و قابل توجه است، حضور هزاران جوان علاقه‌مند به فرهنگ و هنر در این کانون‌هاست. و چه دستاوردی بالاتر از اینکه جوانان ایران اسلامی در خانه خدا، فرهنگ و هنر دینی را بیاموزند و به مراتب شایسته دست یابند. از نظر اینجانب، جذب جوانانی که امروز بسیاری از آنها در فعالیت‌های فرهنگی هنری صاحب سبک و سیاق شده‌اند مهم‌ترین دستاورد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور است.


در بخش پایانی پیام آمده است: از همه آنان که دل در گرو خدمت به خانه خدا و خلق خدا دارند و با اراده و اهتمام خویش در ایجاد و گسترش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نقش داشته‌اند و مساجد را به کانون گرم همگرایی، همدلی و آموزش جوانان بدل ساخته‌اند صمیمانه تشکر می کنم. در آستانه سال جدید، بیست و یکمین سالگرد تأسیس ستاد عالی کانو‌های فرهنگی هنری مساجد کشور را با شعار «مساجد مظهر آمیختگی دنیا و آخرت» در حالی گرامی می‌داریم که در روزهای پیش رو سراسر میهن اسلامی آکنده از رایحه گل های یاسی خواهد شد که سیره فاطمی را در یادها زنده‌ می‌کند. این تقارن معنایی را به فال نیک می‌گیریم و به توفیق و تعالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بیش از پیش امیدواریم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور همچون گذشته خود را مکلف به حمایت از این کانون‌های نور و نشاط می‌داند و در این طریق از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد. باشد که مقبول درگاه حضرت حق قرار گیرد.

 

حمایت از کانون‌های مساجد وظیفه شرعی ما است
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به عملکرد مثبت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سال‌های گذشته گفت: از آغاز انجام مسئولیت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشاهده فعالیت‌های فرهنگی و هنری کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در شهرها و روستاها، برایم جالب بود که حتی در برخی روستاهای دورافتاده هم کانون‌های فرهنگی هنری و کتابخانه در جوار مساجد ایجاد شده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با برنامه این وزارتخانه در راستای حمایت از کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خاطرنشان کرد: تمام امکاناتمان را باید برای توسعه کانون های فرهنگی هنری مساجد بکار گیریم. زیرا قانونی موظف هستیم در سال چند هزار کانون فرهنگی هنری ایجاد کنیم و شرعی نیز موظف هستیم به این امر مهم بپردازیم.

 

توجه به کیفیت در کنار کمیت در کانون ها
حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم ارایه مدل‌های مطلوب به کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گفت: در کنار رشد کمی کانون‌ها باید به رشد کیفی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز توجه کرد. اهتمام به بحث کمیت نقطه ای است که ما را دچار فریب می کند بنابراین باید در کنار توجه به کمیت به کیفیت هم توجه شود.

 

وی به برنامه‌هایی که در راستای کیفی‌سازی کانون‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، اشاره کرد و گفت: باید مدل‌های مطلوب به کانون‌های مساجد معرفی شوند تا این مدل ها در جامعه گسترش یابد.

 

حجت‌الاسلام حشمتی بیان کرد: مولفه هایی همچون نیروی انسانی، تنوع فعالیت، فعالیت‌ها و فضاهای فرهنگی، تأثیرگذاری در محله و منطقه، خلاقیت و ابتکارات نو باید مبنای فعالیت یک کانون فرهنگی هنری باشد اگر چنین مدلی ارایه شود مساجد دیگر هم از این مدل ها الگوبرداری می‌کنند.

 

آیین نامه جشنواره بانوی صبور ابلاغ شد
کانون فرهنگی هنری وارثان انتظار تبریز با نظارت دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان شرقی و با مشارکت ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، در راستای آشنایی بیشتر مخاطبین با سیره وسنت آن بانوی بزرگوار و نیز تولید آثار فاخر فرهنگی هنری با بهره گیری از زندگی سراسر افتخار و نورانی ایشان اقدام به برگزاری جشنواره "بانوی صبور" کرده است.

 

این جشنواره به صورت عام با موضوع حضرت زینب (س) است، علاقه مندان برای دریافت متن و سوالات مسابقه مذکور می توانند به پایگاه های اطلاع رسانی جشنواره مراجعه کنند.

 

این جشنواره از 16 اسفند ماه سال 92 مصادف با سالروز ولادت حضرت زینب کبری سلام ا... علیها تا 30 خرداد ماه سال 93 برگزار می شود.



فعالیت 83 کانون دانشگاهی و130 کانون مصلی در کشور
مشاور اجرایی معاونت طرح و برنامه‌ریزی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور با اشاره به اینکه 700 مصلی نماز جمعه در سطح کشور فعالیت دارد، گفت: از این تعداد در 130 مصلی کانون مصلی ایجاد شده است که 16 مصلی نماز جمعه در مراکز استان‌ها فعالیت دارند و 114 کانون در شهرستان‌ها ایجاد شده اند.

 

سعادتی شبکه کانون‌های مساجد دانشگاهی را یکی از محورهای فعالیت ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور نام برد و تصریح کرد: بسیاری از اعضای کانون‌های مساجد کشور وقتی به دانشگاه‌ها ورود پیدا می‌کردند از مساجد استان‌های خود فاصله می‌گرفتند که با ایجاد این کانون ها می توان از ظرفیت آنها در فضای فرهنگی دانشگاه استفاده کرد تا اتصال آنها با مساجد هم حفظ ‌شود، بنابراین و با توجه به ضرورت های یاد شده طبق تفاهم‌نامه میان نهاد نمایندگی ولی‌ فقیه در دانشگاه‌ها با ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور در دانشگاه‌هایی که دارای مسجد هستند کانون‌های دانشگاهی ایجاد می شود.

 

وی با اشاره به ایجاد 83 کانون فرهنگی هنری دانشگاهی تصریح کرد: تلاش می شود کانون های دانشگاهی در سراسر کشور افزایش یابد ولی برای گام‌های اولیه این تعداد کانون دانشگاهی کافی است.

 

راه اندازی، تجهیز و کادرسازی از دستاوردهای کانون های مساجد
حجت‌الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در رابطه با ضرورت ایجاد کانون فرهنگی هنری در جوار مسجد گفت: بر اساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی سه مأموریت اصلی راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری، تجهیز و کادرسازی بر عهده ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور است که در این سه حوزه شاهد رشد چشم‌گیر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از لحاظ کمی و کیفی بوده‌ایم.

 

وی با اشاره به اینکه در حوزه کادر سازی دوره های آموزشی و برنامه های متنوع در طول سال به صورت متمرکز و غیر متمرکز در حال انجام است، گفت: امروز در همه حوزه ها شاهد ورود جوانان مسجدی هستیم که در کانون‌های فرهنگی هنری تربیت شدند‌ و به جایگاهی رسیدند‌ که در جامعه مؤثر هستند که به فضل الهی شاهد رشد بیشتری در این حوزه خواهیم بود.

 

حجت‌الاسلام سلیمانی توسعه کمی و کیفی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور را مهم‌ترین محوری دانست که در طول هشت سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است و تصریح کرد: همان‌گونه به دنبال راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستیم به دنبال تعمیق برنامه‌ها نیز باید باشیم. اگر این دو حرکت در کنار هم و به موازت هم اتفاق بیفتد نتیجه آن تربیت انسان‌های متخصص و متعهدی است که می‌توانند در آینده کشور نقش‌آفرین باشند و مدیریت مختلف‌ را در عرصه‌های گوناگون بر عهده بگیرند.


120 کانون تخصصی تعالی خانواده در تهران ایجاد می شود
حجت الاسلام جواد گلی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران در همایش اعضای کانون های مساجد، ائمه جماعات و روحانیون استان تهران موضوع آموزش خانواده را یکی از موضوعات بسیار مهم دانست و تصریح کرد: امروز با توجه به آسیب هایی اجتماعی در جامعه لازم است آموزش های لازم به خانواده ها در این زمینه ارایه شود و کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند نقش مهمی داشته باشند.

 

وی از ایجاد 120 کانون تخصصی تعالی خانواده در استان تهران خبر داد و ایجاد خانه هنرمندان مساجد را یکی دیگر از برنامه های دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران برشمرد.

 

گشایش «کانون تخصصی تعالی خانواده» و «خانه هنرمندان مساجد»
در همایش اعضای کانون های مساجد، ائمه جماعات و روحانیون استان تهران که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد از طرح تشکیل کانون تخصصی تعالی خانواده و طرح ایجاد خانه هنرمندان مساجد رونمایی شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 352408

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha