به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله عبدالله جوادیآملی امروز (22 اسفند) در نشست دانش اجتماعی مسلمین؛ ظرفیتها و چالشها گفت: جامعه شناسی و علم اجتماع موضوعی دارد که پایدا نیست و وقتی ثابت شد که ما عمری ابدی نداریم.
وی بیان داشت: دین ما برای جامعه و مسائل اجتماعی حرمت ویژهای قائل است و جامعه ستون دین است و نه تنها ارزش عرفی و مردمی بلکه ارزش الهی نیز خواهد داشت.
این مرجع تقلید تاکید کرد: ستون دین مردم و جامعه اسلامی هستند و شناخت توده مردم شناخت ستون دین است.
آیتالله جوادیآملی گفت: دین ما حکیم است و باید سخنان آن نیز حکیمانه باشد و به همین منظور است که شاهد حکمتهای فراوان در مباحث دینی هستیم.
وی ابراز داشت: اگر جامعه ستون دین است باید آنرا اقامه کرد نه اینکه درسش را خواند یا کتابش را نوشت و تمام، بلکه باید در کل به آن توجه شود.
این مرجع تقلید با اشاره به موضوع مرگ گفت: عدهای که مرگ را پوسیدن و پایان کار تلقی میکنند دارای جامعه شناسی محدود هستند بلکه مرگ از پوست به در آمدن است.
وی افزود: دوران پس از مرگ یک زندگی جمعی است نه اجتماعی و بعد از آن چه در برزخ و چه در قیامت جمعیم اما بی هم هستیم و هر کسی زندگی خود را دارد.
آیتالله جوادیآملی ابراز داشت: علم جامعه شناسی چون معلوم نداریم در چنین شرایطی رخت بر میبندد و بعد از مرگ چون معلوم نداریم علم هم نیست و دست انسان خالی است.
این مرجع تقلید تاکید کرد: همه علوم به منزله شاخههای یک تنه اصیل هستند و تمام انبیا آمدند که بگویند شما مرگ را میمیرانید بنابراین اگر چیز وهمی، زمینی یا زمانی تهیه کردیم باختهایم.
وی بیان داشت: علم جامعه شناسی علم محدود و کوتاه مدتی است و باید به علم ابدی که همان علم توحیدی است پیوند بخورد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به نقش مردم در جامعه گفت: مردم ایران در جنگ جهانی اول و دوم ستون نبودند و هرچه کشورهای دیگر انجام میدادند میپذیرفتند اما زمانی که امام خمینی(ره) آمد و قرآن، عترت و فرهنگ جهاد و شهادت آورد مردم ما ستون دین شدند.
آیتالله جوادیآملی تاکید کرد: این مکتب اسلام است که ستون میپروراند نه مکتب ایرانی و به همین خاطر هم در زمان جنگ تحمیلی سخنی از مرز پر گهر و پرچم سه رنگ نبود و رزمندگان ما با شعار و پرچم ائمه اطهار(ع) نظام اسلامی را حفظ کردند.
پایان پیام/
نظر شما