حجت الا سلام محمد جوادی، امام جمعه موقت همدان ضمن عرض تسلیت ایام شهادت بیبی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) و قرار داشتن در ایام فاطمیه با بیان اینکه بر اساس آیات و روایات 14 معصوم الگوها و اسوههای کاملی برای تمام انسانها در هر عصر و زمانی هستند، در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: شخصیت والای حضرت فاطمه زهرا(س) به همگان ثابت میکند که فتح قلههای کمال و انسانیت تنها مختص مردان نیست و در بعد تقوا و انسانیت، زن و مرد هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.
وی افزود: حضرت زهرا(س) در تمامی ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی از جمله عبودیت و بندگی خدا، عشق به پیغمبر(ص) و ولایت، خدمتگذاری به محرومان و مستضعفان، تربیت فرزندان و دینمداری بسیار موفق عمل کرده و الگویی شایسته برای همه مسلمانان عالم است.
وی با بیان اینکه ویژگی های بسیاری از حضرت فاطمه زهرا(س) در روایات آمده است، خاطر نشان کرد: ایشان در عرصههای مختلف از جمله عرصه کار و خیرات، صدقات و فعالیتهای عامالمنفعه اهتمام زیادی داشتند و حضرت زهرا (س) بهترین الگوی رفتاری و شخصیتی برای زنان مسلمان و شیعه است و افرادی که می خواهند با پیمودن راه حق به قلههای نجات دست یابند ایشان را به عنوان الگو مدنظر قرار دهند.
امام جمعه موقت همدان، اظهار داشت: هر مسلمان شیعه در هر زمانی باید این درس را از ایام فاطمیه بگیرد که برای حفظ ارزشهای اسلامی همه زندگی و هستی خود را فدا کند، چراکه دین و ولی خدا از هرچیز دیگر مهمتر است.
حجت الا سلام جوادی افزود: نقطه برجسته و ویژگی ممتاز شخصیت حضرت زهرا(س) در این است که این حضرت بنده خالص و برگزیده خدا بود و حجاب از مباحثی است که در قرآن تاکید زیادی بر آن شده است و حضرت زهرا(س) الگوی بسیار خوبی برای نوجوانان و جوانان در همه زمینه ها به ویژه حجاب و عفاف است.
وی عبادت، تعلیم و تربیت، خدمت به مردم و حمایت از ولایت حضرت علی (ع) را از ویژگی های خاص این بانوی بزرگوار دانست، و افزود: حضرت زهرا (س) در تمام امور در خدمت اسلام و ولی خدا بود و در این راستا شهید شد.
وی اضافه کرد: حضرت زهرا(س) در برابر جریاناتی که پس از رحلت رسول مکرم اسلام(ص) به وجود آمد، ساکت ننشست و دست به مبارزه سیاسی زد و با سخنرانیهای افشاگرانه خود به بیان ماهیت غاصبان خلافت و مصیبتهای وارده توسط آنها پرداخت.
وی با اشاره به رعایت عفاف و حجاب در جامعه توسط دختران و پسران جوان و بیان فضائل و مزایای این مهم در خانوادهها، گفت: حضرت فاطمه(س) در رعایت این فریضه الهی زبانزد خاص و عام هستند، لذا جوانان با الگو قرار دادن ایشان میتوانند این واجب الهی را به نحو احسن رعایت کرده و دستخوش تهاجم فرهنگی قرار نگیرند.
حضرت زهرا (س) در دفاع از ولایت تا پای جان ایستادگی کردند
امام جمعه موقت همدان، با بیان اینکه حضرت زهرا (س) امیرالمومنان را امام و ولی خود می دانستند و وظایفی را که یک مسلمان در برابر ولی و امام خود دارد بدون در نظر گرفتن رابطه خویشاوندی انجام می دادند، اضافه کرد: تابع محض ولایت بودن فرهنگ حضرت زهرا (س) است.
حجت الا سلام جوادی، با بیان اینکه حضرت زهرا(س) از واقفان برجسته زن جهان اسلام است، افزود: شخصیت امامان معصوم (ع) محدود به یک زمان و مکان خاص نیست و رفتار و منش آنها در همه زمانها می تواند برای افرادی که به دنبال یک الگوی عملی و رفتاری هستندالگو باشد.
وی اضافه کرد: مسئولان باید در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه تلاش کنند و شخصیت بی نظیر حضرت زهرا(س) را برای همگان تبیین کنند چرا که ایشان یکی از چهار زنی هستند که عالیترین درجات را در اسلام دارند و حضرت زهرا (س) در زمینه اخلاقی، عبادی، پاکدامنی، عفت و حجاب بهترین الگوی یک زن مسلمان هستند.
وی تصریح کرد: فاطمه زهرا(س) همیشه و در هر زمان پشتیبان پدر، همسر و فرزندان خود بودند و همچنین نمونه و الگوی مناسب برای تقوا پشه گران بود و ایشان در تمام عرصهها به عنوان یک راهنمای دلسوز همراه پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) بودند.
امام جمعه موقت همدان با بیان اینکه حضرت فاطمه(س) با رعایت عفت و حجاب و رعایت همه اصول و قوانین اسلامی در عرصه اجتماع حاضر شده و منشأ خدمات ارزشمندی برای اسلام و قرآن بودند، تصریح کرد: حضرت زهرا(س) چشمه کوثر بودند و هر عملی را با اخلاص کامل تنها برای رضایت الهی انجام میدادند.
حجت الا سلام جوادی اضافه کرد: بیان فضائل حضرت فاطمه(س) نفاق را از انسان میزداید، ایمان انسان را زیاد میکند، موجب بصیرت عمیق انسان نسبت به حوادث و وقایع تاریخی میشود، انسان را با حقایق و بطن این عالم آشنا میکند، انسان را پیش خدا و معصومین(ع) خصوصا حضرت بقیةالله(عج) محبوب مینماید و زمینه کسب تقوا و فضیلت را در انسان مضاعف می کند و بسیاری از فضایل دیگر از برکات فضایل حضرت زهرا(س) میباشد.
وی خاطر نشان کرد: جامعه شیعه ما به ذکر فضائل فاطمی بسیار نیازمند است و بحمدالله فرصت خوبی هم در ایام فاطمیه فراهم شده که توسط هیئتیها، متدینین، نمازگزاران و مسجدیها در مراسمهایی مختلف این فضائل گفته شود.
جامعه انسانی تشنه شناخت ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه(س) است
وی با بیان اینکه جامعه انسانی عصر حاضر بیش از هر زمان تشنه شناخت ابعاد شخصیتی و عمل به الگوهای رفتاری حضرت فاطمه(س)، بهانه خلقت و فرزند برترین مخلوق پروردگار است، افزود: حضرت فاطمه زهرا(س) ریشه، اصل و اساس ولایت و عصمت و حقیقت امامت است و هر قدر فضائل ایشان گفته شود تمام شدنی نیست و برکات بسیاری بر بیان فضائل فاطمی آمده است.
امام جمعه موقت همدان گفت: در این زمانه مردم ما به خصوص بانوان پاکدامن ایران زمین میتوانند از آموزههای حضرت زهرا(س) که بیشتر در مسئله حجاب و عفاف است، استفاده کنند تا با این کار خویش فرهنگ فاطمی را در جامعه ترویج بدهند.
حجت الا سلام جوادی، افزود:حضرت فاطمه زهرا(س) در مورد تعلیم و تربیت فرزندان خویش مادری دلسوز، پر تلاش و موفق بوده است زیرا آنگاه که امام حسن(ع) هفت ساله بوند او را به مسجد میفرستاد تا مطالب وحی را از زبان پیغمبر(ص) بشنود و آنگاه که امام حسن (ع) به خانه باز میگشت مادر که گویا قصد تشویق فرزند خود را داشت، از وی میخواست آنچه را از پیامبر(ص) شنیده بود برای مادر بازگو نماید.
وی با بیان اینکه انتخاب سیره زندگی فاطمه زهرا(س) سبب ارتقای بینش دینی میشود، اظهار داشت: حضرت فاطمه(س) اسوه انسانیت و فضلیت و تقوای الهی بوده و انتخاب مسیر نورانی آن حضرت سبب ارتقای بینش دینی در انسانها میشود.
وی با اشاره به اینکه اخلاق حسنه و سیره فاطمه زهرا(س) در بین خانوادهها ترویج داده شود، گفت: درس گرفتن از روش زندگی حضرت زهرا (س) امری بسیار ضروری است لذا باید این مهم بیش از گذشته در بین خانوادهها نهادینه شود.
پایان پیام/
نظر شما