حجتالاسلام دکتر حسن علی اکبری، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) در مورد میزان انطباق شخصیت مختار در سریال مختارنامه با واقعیت تاریخی به خبرنگار شبستان گفت: سریال مختارنامه در بین کارهای هنری که تاکنون انجام شده است، به لحاظ ابعاد مختلف اثری درخور تقدیر، ارزشمند، ماندگار و تأثیرگذار محسوب میشود.
حجتالاسلام دکتر حسن علی اکبری با اشاره به منابع ذکر شده در تیتراژ پایانی سریال مختارنامه اظهار داشت: این اسناد و مدارک قابل اعتنا و اقناع کننده است و برای ساخت یک سریال در حد کافی تلقی میشود. استفاده از این منابع نشان میدهد که تحقیقات خوبی برای ساخت این سریال صورت گرفته است.
وی معتقد است، سریال مختارنامه به لحاظ انتخاب موضوع و تناسب با نیازهای امروز جامعه، حاکی از درایت و هوشمندی تهیهکنندگان و دستاندرکاران این مجموعه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) سریال مختارنامه را یک اثر هنری ارزشمند تلقی کرد و افزود: مختارنامه به اقرار متخصصان فن به لحاظ هنری از بالاترین سطح توانمندیها و ظرافتهای کاری برخوردار است. این سریال از نظر گزینش چهرهها و ملاحظات پیرامون بازیگران بسیار مثبت، مؤثر و یک گام رو به جلوست.
حجتالاسلام دکتر علی اکبری با تأکید بر تطابق شخصیت مختار در مختارنامه با واقعیت تاریخی آن بیان کرد: مختارنامه واقعیت مختار را به طور شفاف از دل تاریخ بیرون آورده است.
این محقق علوم اسلامی شکلگیری شخصیت مختار را در آن مقطع تاریخی که نظام خلافت به نظام سلطنت تبدیل شد، امری طبیعی دانست و گفت: مختار نماد عکسالعمل واقعی جامعه آن دوران نسبت به تحولات موجود بود.
وی با بیان اینکه مورخان حکومت اموی آثار زیادی برای تحریف و تخطئه شخصیت مختار، منتشر کردند، اذعان داشت: دست توطئه و اهداف سیاسی حاکمیتهای دورههای گوناگون در جریان تحریف چهره مختار دخیل است.
به گفته این استاد حوزه و دانشگاه هر چند نمیتوان حرکت مختار را حرکت تمام عیار اسلامی عنوان کرد، اما شخصیت و حرکت این فرد مورد تأیید ائمه اطهار (ع) است.
حجتالاسلام علی اکبری خاطرنشان کرد: اقداماتی نظیر جمعآوری سپاه، دشوار و زمانبر است و بر این اساس نباید مختار را متهم به کوتاهی در پیوستن به سپاه امام حسین (ع) و قیام علیه ابن زیاد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان اینکه مختار به لحاظ شرایط حاکم بر جامعه بهترین روش و مسیر را انتخاب کرد، افزود: روایت هایی که از معصومین (ع) نقل شده نشان دهنده این است که مسیر مختار مورد تائید این بزرگان بود و باید مسیر کلی این شخصیت را قبول کنیم.
وی در مورد مهمترین ویژگیهای شخصیتی مختار تصریح کرد: مختار باهوش، بصیر نسبت به حوادث زمان، جنگ آزموده، زیرک، معتقد، اهل ولایت، برخوردار از اعتقادات عمیق، محب اهل بیت (ع) و البته با سلیقه خاص در شیوه مبارزه بود.
حجتالاسلام علی اکبری طبیعت استفاده از روشهای جدید در بیان مسایل تاریخی و تهیه فیلم تاریخی را با توجه به پیچیدگیهای خاص آن کار دشوار و پرمشقتی است و فیلم نامه نویس و کارگردان باید سلایق و دیدگاههای گوناگون را در نظر بگیرند البته انتظار اینکه در فیلم تاریخی هیچ مناقشهای در هیچ یک از زوایا وجود نداشته باشد، توقع بیجایی است.
این پژوهشگر دینی با تاکید بر ضرورت پرداختن به مسایل مهم تاریخی در قالب فیلم و سریال با استفاده از شیوههای هنری مؤثر و رایج افزود: عصر حاضر نقش تعیینکنندهای در معرفی اعتقادات و آرمانهای دینی دارد، زیرا دشمنان اسلام امروز از هنر بهترین استفاده را برای دستیابی به مقاصد خود دارند.
وی در پایان یادآور شد: ما مسلمانان وارث سرمایههای عظیم، بیبدیل و بینظیری هستیم که نباید نسبت به استفاده از این سرمایهها در راه هدایت بشریت و آگاهسازی انسانها کمکاری کنیم.
پایان پیام/
نظر شما